2ήμερο εκπομπών ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Στις 7 & 8 Ιουλίου έρχεται ένα 2ήμερο εκπομπών ενάντια στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή, για τις διαδηλώσεις.

Τρίτη 7/7:

 • 14:00 - Αναμετάδοση ενημερωτικής εκπομπής για τις Σταγιάτες Πηλίου (από Ρ.Α.Ε. 93.8fm)
 • 16:00 - Θεματική εκπομπή για το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (από Αντίσταση κατά της Αρχής)
 • 18:30 - Αναμετάδοση πορείας ενάντια στην καταστολή (στη Καμάρα - Θεσσαλονίκη)

Τετάρτη 8/7:

 • 14:00 - Θεματική εκπομπή: Καταλήψεις και καταστολή
 • 17:00 - Αναμετάδοση εκπομπής για τους απεργούς πείνας στην Τουρκία (από το 3ήμερο τα 19χρόνια 1431ΑΜ)
 • 18:30 - Θεματική εκπομπή: Οι άνθρωποι που περίσσεψαν (από Όταν η κοκκινοσκουφίτσα έφαγε τον λύκο)

 

Πρόγραμμα Τρίτης 30/7 αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες

Στηρίζοντας την πορεία ενάντια στις απαγωγές-pushbacs και τις εξώσεις μεταναστ(ρι)ών, το πρόγραμμα της Τρίτης 30 Ιουνίου περιέχει μια ηχογραφημένη εκδήλωση, μια εκπομπή από την Αντίσταση κατά της Αρχής και την αναμετάδοση της πορείας.

 

Πρόγραμμα:

 

14:00 - "Σώματα φτηνά, σώματα ξένα" - Ηχογραφημένη Εκδήλωση
Παρουσίαση της μπροσούρας "Σώματα φτηνά, σώματα ξένα" με εισήγηση από συντρόφισσες/σους από το antifa λευkosa από την Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε στην Φάμπρικα Υφανέτ στις 26.10.19

"Η επίθεση κατά των ξένων εργατριών είναι επίθεση ενάντια σε ολόκληρη την εργατική τάξη. Οι μετανάστριες σηματοδοτούν τον ταξικό πάτο της κοινωνίας μας, νόμιμο ή παράνομο. Η αναγνώριση πως οι κρατικές μεθοδεύσεις που στρέφονται ενάντια στους μετανάστες, στρέφονται (εκ των πραγμάτων) ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης, είναι μόνο η αφετηρία για μια οργανωμένη εναντίωση στο κεφάλαιο και το κράτος του. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει και έχουμε βιώσει τα νέα εργασιακά καθεστώτα, βασισμένα στην επισφάλεια που επιβάλλεται εδώ και καρό στις μετανάστριες, να στρέφονται εναντίον μας. Οι αγώνες μας λοιπόν είναι και αγώνες των μεταναστών. Οι αγώνες των μεταναστών είναι και δικοί μας."

 

17:00 - "Εκπομπή για τον κρατικό ρατσισμό" - Αντίσταση κατά της Αρχής
Ο ρατσισμός είναι διάχυτος στην ελληνική κοινωνία. Όμως ο ρατσισμός εκπορεύεται πολλές φορές και από το ίδιο το κράτος ( κυβέρνηση, αστυνομία, δικαστικό σώμα και λοιπές υπηρεσίες ). Γι αυτό ως αντιρατσιστικό κίνημα έχουμε απέναντί μας ένα ευρύτατο συντηρητικό μέτωπο να αντιμετωπίσουμε και να αντισταθούμε, ούτως ώστε να μείνουμε αλληλέγγυοι και να αγωνιστούμε μαζί με τα άτομα που δέχονται κάθε είδους ρατσιστικές επιθέσεις.
antistasi@espiv.net

 

19:00 - Αναμετάδοση της πορείας ενάντια στα pushbacks και τις εξώσεις μεταναστ(ρι)ών

Να σπάσουμε τον αποκλεισμό
Να ζήσουμε μαζί με τους/τις μετανάστ(ρι)ες στα κέντρα των πόλεων.
Πορεία, Τρίτη 30 Ιουνίου στις 19.00, στο πάρκο του Εργατικού Κέντρου

Bad News – Επεισόδιο 35, Ιούνιος 2020

Αυτό το μήνα ακούτε το 35ο (Ιούνιος ’20) ηχητικό από το B(A)D NEWS, ένα δελτίο αντιπληροφόρησης στα αγγλικά, από το διεθνές δίκτυο αναρχικών και αντιεξουσιαστικών ραδιοφώνων, που μεταδίδει ειδήσεις και κινηματικούς αγώνες απ’όλο τον κόσμο.

 

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 15:00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12:00

 

Welcome to the 35th edition of Bad News. This is our Angry Voices From Around The World for June, 2020. A report from the international network of anarchist and anti-authoritarian radios.

 

Listen or download it HERE (Total Length: 54min. & 16sec.)

 

Contents:

 1.  The Final Straw Radio show in occupied Tsalagi land in Southern Appalachia, US, got to connect with Rosemary, who is an organizer in Minneapolis, about the liberation of Sanctuary Hotel, a former Sheraton Hotel in that city, and its slow but steady transformation into something that is becoming so much more than a housing cooperative. They speak about how this resocialization came to happen, some of the circumstances involved, about how this is a very deep collaboration between un-housed folks in Minneapolis and people involved in doing care work, the power of George Floyd who was profoundly involved in doing that same kind of care work with un-housed people, and many many more topics.
 2. A-Radio Berlin interviewing on a new feminist campaign in Germany to raise awareness to the abortion topic.
 3. Radiofragmata (Athens) with updates on the general situation, the movement and the struggles in greek territory.
 4. Invisible Radio (Greece) with some news by the voices of the voiceless (refugees/migrants).
 5. R.O.S.E. (Athens) with news from Greece.

 

If you’d like to get involved in the network or want to hear more – send an email to a-radio-network@riseup.net.
Check out all the shows look for the a-radio-network collection on archive.org or at our website, a-radio-network.org.

Ενάντια στην πολιτική φίμωση του espiv

Σε μια περίοδο που η διαδικτυακή προώθηση δράσεων, κειμένων και υλικού αποτελεί αναγκαιότητα, όπως και η ύπαρξη δομών αντιπληροφόρησης που λειτουργούν ενάντια στην κυρίαρχη ρητορική και με όρους αντιεμπορευματικούς και συλλογικούς· καταστέλλεται η αυτοοργανωμένη διαδικτυακή συλλογικότητα του espiv. Αφορμή στάθηκε μια καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και συγκεκριμένα για 2 βιβλία σε μορφή pdf σε ένα από τα εκατοντάδες blogs, με αποτέλεσμα η Πρυτανεία της Παντείου να αποσυνδέσει τελικά τoν server του espiv. Σε αυτόν φιλοξενούνται πάνω από 850 blogs και sites, από πολιτικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς και εργατικών σωματείων μέχρι δομές αντιπληροφόρησης.

Η φίμωση του espiv στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας συνεχίζει το κατασταλτικό έργο των κυβερνήσεων ενάντια στις δομές του κινήματος. Την ίδια στιγμή που η από τα κάτω ενημέρωση είναι επιτακτική ανάγκη, ενάντια στη παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και στο δόγμα της τάξης και της ασφάλειας, οι κινηματικές υποδομές και οι αυτοοργανωμένες δομές αντιπληροφόρησης χρειάζεται να ενισχυθούν.

Οι Πρυτάνεις είναι γρανάζια για την λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου και ενεργούν για τα συμφέροντα των εταιρειών, έτσι και στην Πάντειο η Πρυτανεία καταστέλλει και φιμώνει την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας και της γνώσης. Τα ελεύθερα, αυτοθεσμισμένα, αυτοργανωμένα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης είναι δομές του κινήματος που συμβάλουν στην ελευθερία του λόγου και την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, την προώθηση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Σε μια περίοδο που το κράτος διαχειρίζεται το σύστημα με απλές ΠΝΠ (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) πουλώντας και ιδιωτικοποιώντας τα πάντα, καταστέλλοντας όποιους αντιστέκονται και αγωνίζονται, φυλακίζοντας και απομονώνοντας όσους περισσεύουν, η κρατική προπαγάνδα πρέπει να ασκείται απρόσκοπτα από τα φερέφωνα τους, με τα μέσα μαζικής επιβολής (ΜΜΕ) να έχουν το μονοπώλιο. Είναι λοιπόν, αυτονόητο ότι κάθε μέσο που αψηφά τις αυθεντίες της διαστρεβλωμένης οπτικής, που αμφισβητεί και αποδομεί την διαμεσολαβημένη πληροφορία, κάθε ελεύθερη φωνή που ηχεί στους μολυσμένους αιθέρες των μητροπόλεων να αποτελεί ένα ακόμα όπλο στα χέρια μας, το οποίο υπερασπιζόμαστε χωρίς διαπραγματεύσεις.

Όπως ακριβώς αρνούμαστε να δεχτούμε την εμπορική εκμετάλλευση των βασικών αναγκών (σίτισης, στέγασης κτλ.), έτσι αρνούμαστε και την εμπορική εκμετάλλευση της επικοινωνίας και της διάδοσης της πληροφορίας. Αντιλαμβανόμαστε την περίπτωση του espiv ως μία καθαρά κατασταλτική κίνηση από την πλευρά των πρυτανικών αρχών απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης στην Ελλάδα και έχοντας ως δομές κοινά χαρακτηριστικά και κοινούς αγώνες με αυτούς του εγχειρήματος, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της διαχειριστικής ομάδας του espiv και θεωρούμε απαραίτητη την στήριξη μας με οποιονδήποτε τρόπο.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ Η ΣΙΩΠΗ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM
~συλλογική έκφραση στο μολυσμένο αέρα της πόλης~
στους 97.3 στα FM και στο 1431am.org

19 χρόνια ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM

Στα πλαίσια των 19 χρόνων ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM, 3ήμερο εκπομπών και μπαρ οικονομικής ενίσχυσης.

Πέμπτη 11 Ιουνίου:

13:00 - Εκπομπή για τους απεργούς πείνας στην Τουρκία (με την Επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν)

18:00 - Εκπομπή για τον Ίρντι Κ.

21:00 - Εκπομπή για την παγκόσμια μέρα μακροχρόνιων κρατουμένων

 

Παρασκευή 12 Ιουνίου:

13:00 - Εκπομπή για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

15:00 - Η ιστορία του πειρατικού ραδιοφώνου

18:00 - Συζήτηση για την αντίληψη πάνω στο δημόσιο χώρο

21:00 - Μπαρ οικονομικής ενίσχυσης (αίθριο Πολυτεχνείου Α.Π.Θ.)*

 

Σάββατο 13 Ιουνίου:

13:00 - Εκπομπή για την εξέγερση στις ΗΠΑ

15:00 - Σώματα σε καταστολή: έμφυλη βία και γυναικοκτονίες

18:00 - Ιδρυματισμός και αντιψυχιατρική

 

*τα έσοδα θα δωθούν για την κάλυψη της εγγύησης των δύο συλληφθέντων στις 27/5 και μαζί μας η vegan κουζίνα της Room39 με καυτερά πακοριτος!

Συνέλευση αλληλεγγύης στον espiv

Την Πέμπτη 21/5 και μετά από προφορική εντολή και πρωτοβουλία της πρυτάνεως του Παντείου στην Δ/νση Μηχανοργάνωσης, ο server του espiv.net βγήκε εκτός λειτουργίας. Αφορμή αποτέλεσε μια καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, η καταγγελία αυτή αφορούσε δύο τίτλους βιβλίων τα οποία ήταν ανεβασμένα σε μορφή pdf σε ένα από τα εκατοντάδες blogs που φιλοξενεί ο server.

Ο server, στον οποίο φιλοξενούνται 850 blogs -η πλειοψηφία των οποίων αποτελεί βασικό ηλεκτρονικό μέσο έκφρασης πολιτικών συλλογικοτήτων, συνελεύσεων γειτονιάς και εργατικών σωματείων- βρίσκεται στην Πάντειο από την αρχή λειτουργίας του εγχειρήματος το 2008 έως σήμερα, σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Αντιλαμβανόμεν@ την περίπτωση του espiv ως μία καθαρά κατασταλτική κίνηση από την πλευρά των πρυτανικών αρχών απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης στην ελλάδα και έχοντας ως δομές κοινά χαρακτηριστικά και κοινούς αγώνες με αυτούς του εγχειρήματος, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της διαχειριστικής ομάδας του espiv και θεωρούμε απαραίτητη την στήριξη μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης για τον espiv την Δευτέρα 08/06 στις 14.00 στο Πολυτεχνείο.

ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431am
ελεύθερο αναρχικό ραδιόφωνο Radio Revolt

Ηχογραφημένο podcast/ανταπόκριση, για την ημέρα δράσης για τη Liebig34

Ένα από τα πιο ιστορικά πολιτικοποιημένα κτίρια του Βερολίνου κινδυνεύει με άμεση εκκένωση, μετά από νομική διαμάχη με τους ιδιοκτήτες. Η προσπάθεια έξωσης του συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς και πολλών άλλων εγχειρημάτων στο Βερολίνο, εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εμπορευματοποίησης της στέγης και αστικής εξυγίανσης.

Ηχογραφημένο podcast/ανταπόκριση από Βερολίνο, για την ημέρα δράσης για το φεμινιστικό στεγαστικό εγχείρημα Liebig34, την Τρίτη 2/6 στις 22:00 και σε επανάληψη την Τετάρτη 3/6 στις 12:00.

LIEBIG34 BLEIBT!

Ενημέρωση από την πορεία γειτονιάς για την στέγαση

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η πορεία γειτονιάς για την στέγαση, την οποία στήριξαν γύρω στα 200 άτομα. Η πορεία ξεκίνησε απο τό Πεδίον του Άρεως (Πάρκο ΕΡΤ3) και κινήθηκε στα στενά του Φαλήρου, καλύπτοντας ενα μεγάλο μέρος τους με ένα δαιδαλώδες δρομολόγιο, με δυναμικό παλμό, κείμενα και τρικάκια, ενώ η αντιδράσεις από τους κατοίκους ήταν θετικές.

Σε χρεπι δε θελω άλλο πια να ζήσω
με τόση υγρασία κοντεύω να λαλησω

εξωsi?
έξω no

 

Συγκεντρωτικό ενημέρωσης για τους συλληφθέντες της 27.5 και την εισβολή της αστυνομίας στα καστροπληκτα.

Το πρωί της Τετάρτης 27/05 γύρω στις 9:45 π.μ. ασφαλίτες και ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν εισβολή στα καστρόπληκτα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη στο Τσινάρι. Η περιοχή ήταν από νωρίς αποκλεισμένη από διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΜΑΤ οι οποίοι πραγματοποιούσαν ελέγχους και εξακριβώσεις σε διερχόμενους είτε ήταν κάτοικοι είτε αλληλέγγυοι/ες. Αρχικά εισέβαλλαν σπάζοντας πόρτες και κλειδαριές με προτεταμένα τα όπλα και άσκησαν σωματική βία στις συντρόφισσες και τους συντρόφους που βρισκόντουσαν μέσα. Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος και κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα (λάπτοπ, κινητά) και αντικείμενα οικιακής χρήσης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας έγινε γνωστό πως αφορμή για την εισβολή στάθηκε η σύλληψη δύο συντρόφων τις προηγούμενες ώρες. Ο ένας εκ των δύο οδηγήθηκε μάλιστα στα κατειλημμένα σπίτια για τη διεξαγωγή της έρευνας δεμένος με χειροπέδες, χωρίς να του έχει επιτραπεί η οποιαδήποτε επικοινωνία με δικηγόρο όλες αυτές τις ώρες.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας οι δέκα συντρόφισσες και σύντροφοι οδηγήθηκαν σταδιακά στη ΓΑΔΘ, χωρίς να γνωρίζουν αν πρόκειται για προσαγωγή ή σύλληψη και αφέθηκαν αρκετές ώρες αργότερα. Παράλληλα με την έρευνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης απέναντι από τις καταλήψεις από 50 περίπου άτομα, φωνάζοντας συνθήματα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία γειτονιάς αλληλεγγύης στους συλληφθέντες που πλαισιώθηκε από 200 άτομα και κινήθηκε στο Τσιναρι, στην Ανω Πολη και κατέβηκε και στο βόρειο κομμάτι του κεντρου, ληγοντας παλι στο Τσιναρι.

Το πρωί της Πέμπτης 28.5 γύρω στα 100 αλληλέγγυα άτομα συγκεντρώθηκαν έξω απο τα δικαστήρια, φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα κατα τις μεταφορες των συντρόφων προς και απο τα δικαστήρια.

Οι δύο σύντροφοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους απήγγειλε τα αδικήματα: κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, συμμορία, απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ίδια αποκλειστικά χρήση. Ο ένας από τους δύο πέρασε και ιατροδικαστή λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε από τους μπάτσους, τόσο κατά τη σύλληψη, όσο και στη ΓΑΔΘ. Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση. Οι σύντροφοι είναι καλά και το ηθικό τους είναι ψηλά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΟΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6 ΣΤΙΣ 11.00.

2ήμερο ραδιοφωνικών εκπομπών αλληλεγγύης στους φυλακισμένους

2ημερο ραδιοφωνικών εκπομπών στα πλαίσια του 3ημερου αλληλεγγύης και δράσης στους απανταχού φυλακισμένους από το ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM και το Radio Revolt στις 28 και 29 Μαΐου.

Συζητήσεις για τις φυλακές, τον εγκλεισμό, την τρέχουσα κατάσταση και συγκυρία.

Ανοίγουμε μικρόφωνα στις 17:00 και τηλεφωνική επικοινωνία στις 18:00:

 • 28/5 – Εκπομπή συζήτηση με το σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο
 • 29/5 – Εκπομπή συζήτηση με το σύντροφο Γιάννη Δημητράκη

Ακούτε από 1431am.org & radio-revolt.net

Στο αίθριο του πολυτεχνείου θα υπάρχει υλικό για την στήριξη του ταμείου φυλακισμένων και διωκώμενων αγωνιστών.

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου