Δελτίο Αντιπληροφόρησης

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 21/1/2020

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, μετά από πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο στην Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Άνω Πετράλωνα. Στην πορεία συμμετείχαν τουλάχιστον 500 άτομα.

-Μεγάλη συμμετοχή φοιτητών, φοιτητριών και εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2019 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

-Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας στην οικία του Γερμανού πρέσβη ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαικής Ένωσης για το μεταναστευτικό.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια live του Χιπ Χοπ Καφενέ στην Νομική Σχολή στην Αθήνα, ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ επιτέθηκαν στα παρεβρισκόμενα άτομα με χημικά, δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Αρχικά έφτασαν μέχρι την εσωτερική είσοδο, αλλά μετά από άμεση αντίδραση του κόσμου, οι μπάτσοι οπισθοχώτησαν στην μπροστινή είσοδο, όπου έμειναν για ώρες. Έγιναν 6 προσαγωγές στα στενά πέριξ του κτηρίου και 2 συλλήψεις. Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 12 είναι προγραμματισμένο το δικαστήριο.

ΑΝΤΙΣΠΙΣΙΣΜΟΣ/ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

-Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια έξω από το προξενείο της Αυστραλίας στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Φράγκων, από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
Πραγματοποιήθηκε επίσης παρέμβαση στο σπίτι του πρέσβη της Αυστραλίας από μέλη της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας". Οι παρεμβάσεις έγιναν με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές από τις οποίες υπολογίζεται ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί μόνο στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. 26 άνθρωποι έχουν πεθάνει και χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά έχει καταστρέψει ολόκληρες κατοικημένες περιοχές μαζί με αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες. Υπάρχουν περιοχές χωρίς ηλεκτροδότηση και πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ οι θερμοκρασίες και τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από μικροσωματίδια έχουν καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

ΔΙΕΘΝΗ

-Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε πορεία 1.500 ατόμων στο Βερολίνο ενάντια στο επερχόμενο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και σε αλληλεγγύη με τους αγωνιζόμενους στη Ροζάβα, τη Χιλή, τη Γαλλία και το Λίβανο.

-Τo Σάββατο 18 Ιανουαρίου, μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία στην Ελλάδα.

-Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, η ομάδα αντιπληροφόρησης του Δάσους Hambatcher με ανακοίνωσή της τόνισε ότι ακόμα και αν η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε πως δεν θα αποψιλωθεί το δάσος, αυτό δεν αναιρεί την οικοκαταστροφική και ιμπεριαλιστική πολιτική της Γερμανίας.

-Από τις 6 Ιανουαρίου, παραμένει φυλακισμένος ο αναρχικός από το Ισραήλ Τζόναθαν Πόλακ, μετά την σύλληψή του για την αναρχική του δράση και την άρνησή τους να πληρώσει την εγγύηση, προς αλληλεγγύη Παλαιστινίων που για ίδιες ποινές δεν έχουν αυτήν την επιλογή και μένουν έγκλειστοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε χειρότερες συνθήκες.

-Η προηγούμενη εβδομάδα, από τις 13 έως τις 19 Ιανουαρίου αποτέλεσε διεθνή εβδομάδα αγκιτάτσιας σε στήριξη των αιχμαλώτων της εξέγερσης στη Χιλή.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 18:00, μικροφωνική αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia.

-Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 18:30 στην πλατέια Δαβάκη, συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων.

-Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων στο κτίριο 7, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 17 Νοέμβρη 2018.

-22,23 και 24 Ιανουαρίου στις 10:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων, κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από Κουκάκι της 11ης Ιανουαρίου.

-Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 9:30 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού Εισαγγελική πρόταση επί των κατηγοριών στην 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα.

-Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 9:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού, ανακοίνωση της απόφασης σχετικά με την υπόθεση του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου.

-Το Σάββατο 25 ιανουαρίου στις 12:00 στον Βοτανικό κήπο Πετρούπολης, πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

-Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 19:00 στο πάρκο Ελευθερίας, συγκέντρωση στην ετήσια γιορτή του λόμπυ της αιολικής ενέργειας.


6:17 minutes (7.19 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 16/1/2020

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Μετά από την έντονη κοινωνική κατακραυγή, κατέβηκαν οι αφίσες - έκτρωμα από το Μετρό της Αθήνας, που τασόντουσαν κατά της διακοπής της κύησης. Το θέμα έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μετά την "Ημέρα του αγέννητου παιδιού" και ενός πρωτοσέλιδου αθλιτικής εφημερίδας, που προσπαθούν να καταργήσουν τον σχετικό νόμο περί αυτοδιάθεσης του σώματος των γυναικών.

-Με ιδιαίτερο ζήλο συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για αποτυπώματα στις 3 καταλήψεις στο Κουκάκι (Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3), μόνο που αποδεικνύεται σχεδόν άκαρπη, μιας και απο τις τρεις καταλήψεις έχουν βρεθεί μόνο 10 αποτυπώματα που έχουν ταυτοποιηθεί.

-Ομάδα 30 φοιτητών ζήτησε να συνομιλήσει με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, ζητώντας του να καταδικάσει το νεο νομοσχέδιο για την παιδεία. Με την σειρά του ο Πρύτανης ζήτησε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των φοιτητών, πράγμα που αρνήθηκαν. Ο Πρύτανης όχι μόνο αρνήθηκε να μιλήσει μαζί τους, αλλά κλείδωσε τον 7ο και 8ο όροφο της Πρυτανείας με πρόσχημα ασφάλειας του κτηρίου.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου έγινε ανακατάληψη των κτηρίων Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι. Οι μπάτσοι αν και αντιμετώπισαν πολύ μεγάλη αντίσταση κατάφεραν να μπουν μέσα. Έγιναν περίπου 20 συλλήψεις από τον κόσμο που ήταν μέσα στις καταλήψεις αλλά και στην συγκέντρωση αλληλεγγύης, ενώ υπήρχαν και σοβαρά τραυματισμένα άτομα. Οι κατηγορίες που τους έδωσαν είναι 6 πλημμεληματικού χαρακτήρα.

-Αναβλήθηκε η δίκη των 20 κατηγορουμένων που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι. Οι δίκες τους θα διεξαχθούν στις 22,23 και 24 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι. Οι δίκες των συλληφθέντων αναβλήθηκαν καθώς απουσίαζαν μάρτυρες αστυνομικοί αλλά και μια διερμηνέας σε μια δικογραφια. Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αλληλέγγυοι που φώναζαν συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων και των καταλήψεων, με ισχυρή αστυνομική δύναμη να  περιφρουρεί το κτίριο του αυτοφώρου. Τέλος, στην συγκέντρωση αλληλεγγύης έγιναν προσαγωγές και 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

-Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου συνεχίστηκε η 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα, για την οποία η εισαγγελέας πρότεινε να εξεταστούν νέα έγγραφα στοιχεία. Η δίκη αφορά ληστείες τραπεζών κάποιες από τις οποίες αποδίδονται στον Επαναστατικό Αγώνα.

-Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ξεκίνησε στο μικτό ορκωτό της Αθήνας με υψηλά μέτρα ασφαλείας η δίκη των βιαστών και δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη. Στην απολογία τους, ο ένας κατηγορούμενος αποδέχεται μόνο την απλή συνδρομή σε δολοφονία ενώ ο άλλος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

ΔΙΕΘΝΗ

-Στις 6 Ιανουαρίου αναρτήθηκε πανό σε σταυροδρόμι στο Βερολίνο και πραγματοποιήθηκε επίθεση σε αστυνομικό αυτοκίνητο από συντρόφους ως κινήσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις της Ελλάδας και στα απειλούμενα Haus Projekt στο Βερολίνο.

-Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και άλλες πόλεις του Ιράν από τις 12 Ιανουαρίου ως αντίδραση στην κατάρριψη του Ουκρανικού Boeing. Έντονη είναι η καταστολή ενώ έχουν σημειωθεί και βίαιες επιθέσεις μπάτσων ενάντια των διαδηλωτών.

-Την 43η ημέρα απεργιακών διαδηλώσεων διανύει σήμερα 16 Ιανουαρίου η Γαλλία. Οι αγώνες συνεχίζονται παρά και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για απόσυρση των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού, οι οποίες είχαν πυροδοτήσει τις κινητοποιήσεις.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτηλήνη στις 18:30, πορεία για τον 31χρονο που βρέθηκε κρεμασμένος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια.

-Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στον Έσπερο στην Πάτρα στις 19:00, συγκεντρωση ενάντια στην εμφυλη βια της αστυνομιας.

-Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 9:00, συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 7 κατηγορούμενα μέλη του ΣΣΜ.

-Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 9:30, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του φασίστα Γερμενή.

-Tην Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στην πλ. Μερκούρη στις 18.00, πορεία για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη και εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο.

-Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις 17:30, Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική-Αντιπολεμική συγκέντρωση ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

-Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην πλατεία Κάνιγγος στις 18:30, κάλεσμα σε αντικρατική διαδήλωση.

-Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος στις 11:30, αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στην εθνικιστική συγκέντρωση που έχει καλεστεί.


6:07 minutes (7 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 26/12/2019

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Στις 18 Δεκεμβρίου, η εισαγγελέας Οικονόμου ζήτησε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά και την απαλλαγή των υπολοίπων 17 φασιστών-κατηγορομέων της δολοφονίας του Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία.

-Στις 19 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μαζική διαμαρτυρία απο περίπου 300 μετανάστες και μετανάστριες στο ΚΥΤ Σάμου. Οι μπάτσοι εμπόδισαν τα άτομα να συνεχίσουν πορεία προς την πόλη ενώ προχώρησαν σε χρήση χημικών.

-Στις 20 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονικη από την ανοιχτή συνέλευση συντονισμού αντικαταλστατικών δράσεων.

-Στις 21 Δεκεμβρίου, καταλήφθηκαν τρία νέα κτήρια στο Βύρωνα.

-Στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συμβολική ανακατάληψη της κατάληψης Έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι απο πλήθος κόσμου. Μετά την συντεταγμέμη αποχώρηση του κόσμου, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του Αμαρουσίου και μέσα στο εμπορικό κέντρο.

-Στις 22 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενάντια στη πατριαρχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, από θυληκότητες που έκαναν περφορμανς το χιλιανό τραγούδι "Un violador en tu camino" (Ένας βιαστής στο δρόμο σου).

-Στις 22 Δεκεμβρίου, πλαισιώθηκαν στα εξάρχεια εκδηλώσεις αντικουλτούρας ενάντια σε καπιταλιστική ανάπτυξη και κράτος, ως απάντηση στη προσπάθεια του δήμου Αθηναίων να πραγματοποιήσει εκδήλωση-βιτρίνα την ίδια μέρα στην πλατεία.

-Στις 23 Δεκεμβρίου, ο Κώστας Σακκάς μέσα απο απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου, κατάφερε να γίνει δεκτό το αίτημα του για μεταγωγή από τις φυλακές Νιγρίτας στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Τέσσερις αλλοδαποί εργάτες έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο σε κτηνοτροφική μονάδα στη Καλύβια Αττικής. Ο θάνατός τους οφείλεται σε αναθυμιάσεις από αυτοσχέδιο μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν. Τα θύματα είναι πακιστανικής καταγωγής και εντοπίστηκαν στο δώμα κτηνοτροφικής μονάδας στην πλατεία Ανθυπολοχαγού Βασιλείου Φιλίππου.

-Περιφρουρήσεις σε εγκαταστάσεις και καταστήματα του ομίλου ΟΤΕ πραγματοποιούν από το πρωί του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι, στα πλαίσια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Με πανό και ανακοινώσεις το ΣΕΤΗΠ και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-value», βρίσκονται έξω τις εγκαταστάσεις στην οδό Αθηνάς καθώς και στα καταστήματα στο Κολωνάκι, στο Ελληνικό και στο Mall. Περιφρουρήσεις πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις και καταστήματα σε όλη τη χώρα.

-Να αποδοθούν οι ευθύνες για το σοβαρό εργατικό ατύχημα εργολαβικού εργαζόμενου που συνέβη πριν μερικές τονίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Ζητά παράλληλα να τον καλύψει το ασφαλιστικό του ταμείο για όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται κλινήρης.

-Επίσης το Σωματείο Χίου ζητά να κηρυχθεί παράνομη η απόλυση εργαζόμενου στην εταιρία «ΜΠΑΛΗΣ ΜΑΝΔΑΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΡΑΣ Ο.Ε.», με μόνο επιχείρημα την συνδικαλιστική του δράση.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Εκκένωση της κατάληψης Έπαβλης Κουβέλου στις 17 Δεκεμβρίου.

-Εκκένωση της κοινότητας καταλήψεων Κουκακίου ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου. Χημικά, προσαγωγές & συλλήψεις. Ακολούθησε κάλεσμα αλληλεγγύης και πορεία γειτονιάς.

-Επίσης, κυκλοφόρησε ενημερωτικό κείμενο από τους συλληφθέντες και συλληφθείσες καταληψίες στις 19 Δεκεμβρίου, ενώ κρατούνταν στη ΓΑΔΑ.

 

ΔΙΕΘΝΗ

-Ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς στη Γερμανία σχετικά με παρελθοντικές δράσεις. Συγκεκριμένα:
    1. Στις 28 Νοέμβρη, αναρχικοί στο Γκέτινγκεν προχώρησαν σε εμπρηστική επίθεση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υπαίτια για καθημερινή καταστολή πολιτών, κακή μεταχείριση και απελάσεις μεταναστών ενώ μέλη της έχουν επιδείξει ρατσιστικές και εθνικιστικές συμπεριφορές.
    2. Εμπρησμός σε 3 φορτηγά της Thyssen Krupp πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο. Η συγκεκριμένη εταιρία εμπλέκεται σε εμπόριο όπλων και συνεργάζεται με τον τουρκικό στρατό, του οποίου η πολιτική είναι αυτή στην οποία αντιτασσόταν η συγκεκριμένη δράση.
    3. Στις 13 Δεκέμβρη στο Βερολίνο κάηκαν πέντε εταιρικά οχήματα και μία κεραία αναμεταδόσεων στις εγκαταστάσεις της Deutsche Telekom και δύο οχήματα μπροστά απ’ την αντιπροσωπεία της Nissan. Η δράση είχε αντιμιλιταριστικό και αντιεμπορευματικό χαρακτήρα.

-Στις 14 Δεκέμβρη, αναρτήθηκαν πανό αλληλεγγύης στα Εξάρχεια, τη Rojava και τον φυλακισμένο Χριστόφορο Κορτέση στο Άμστερνταμ. 

-Στις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τα στέκια της Ελλάδας που καταστέλλονται.

-Την εικοστή δεύτερη μέρα συνεχών κινητοποιήσεων διανύει σήμερα 26 Δεκέμβρη η Γαλλία. Με κέντρα σε όλη τη χώρα, σοβαρούς τραυματισμούς και έντονη καταστολή, οι αγωνιζόμενοι προχωράνε σε παράλυση των συγκοινωνιών στη χώρα δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην κατάληψη Terra Incognita, ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

-Την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 19:30 στα γραφεία Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αθήνα, ανοιχτή σύσκεψη σωματείων.


6:39 minutes (7.61 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 17/12/2019

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε στην εκπομπή "Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα" πρόστιμο 150.000 ευρώ και ποινή διακοπής «μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20 μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου του 2020» για την «υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος» και για τις «παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου» αντίστοιχα. Μιλάμε για τη γνωστή εκπομπή της 7ης Νοεμβρίου κατά την οποία ο Γιώργος Λιάγκας, η Γκαγκάκη και τα υπόλοιπα σκουπίδια του πάνελ γελούσαν σε βάρος φοιτήτριας που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

-Ένοχος για την κατηγορία του βιασμού κατά εξακολούθηση και κατά συρροή, αθώος για την αρπαγή, ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον 35χρονο Λαμιώτη πρώην εθνοφρουρό που κρατούσε δύο γυναίκες και ικανοποιούσε τις σεξουαλικές του φαντασιώσεις. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

-Μόλις σε τέσσερις ημέρες από τις 7 μέχρι τις 11 Δεκέμβρη εντοπίσθηκαν έξι μετανάστες νεκροί από υποθερμία στην περιοχή του Έβρου. Πρόκειται για δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες, ενώ τα μόνα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά είναι ότι οι ηλικίες τους είναι κάτω των 30 ετών και πως οι δύο γυναίκες είναι αφρικανικής καταγωγής.

-Από τις 16 Δεκεμβρίου ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού με αίτημα να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκεται, όπου του στερούν το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, τον αποκλείουν από τα εκπαιδευτικά προγράμματα κ του απαγορεύουν να συμμετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της φυλακής και η οποία μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά για την ποινική του κατάσταση.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Την εργοδοσία της «Ανδρομέδα» για την απόλυση δυο εργατών καταγγέλλει το Συνδικάτο Ιχθυοκαλλιεργειών Τροφίμων και Ποτών Ν. Θεσπρωτίας. Η εταιρία <Ανδρομέδα> που είναι έτοιμη να εξαγοράσει τις εταιρίες "Σελόντα" και "Νηρέας" έθεσε ως απαράβατο όρο το να απολυθούν δυο εργαζόμενοι των εταιριών αυτών. Θέλει έτσι από την αρχή να θέσει ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα στο μεγαθήριο που πρόκειται να δημιουργήσει.

-Ακόμα ένας εργάτης σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για έναν 23χρονο αλλοδαπό που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια εργασιών στα λατομεία της Μηλίνας στο Πήλιο.

-Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι καθαρίστριες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας απαιτώντας να μη γίνει καμία απόλυση, καθώς το Πανεπιστήμιο αποφάσισε να αναθέσει σε εργολάβο την καθαριότητα του κτηρίου, με αποτέλεσμα να μείνουν 31 άνθρωποι χωρίς δουλειά, στο τέλους του Δεκέμβρη. Σε μια συμβολική κίνηση οι καθαρίστριες «στόλισαν» με τις απολύσεις τους το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στη γιορτή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Αριστοτέλους για την φωταγώγηση του χρισουγεννιάτικου δέντρου, πραγματοποιήθηκαν 8 προσαγωγές για άνοιγμα πανό με μπαλόνια και μοίρασμα κειμένων. Τα άτομα κρατήθηκαν για λίγο στη ΓΑΔΘ και μετέπειτα αφέθηκαν ελεύθερα.

-Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην κινητοποίηση των νοσοκομειακών ιατρών, σωματείων ιατρών και φοιτητών στο Ζάππειο Μέγαρο, κατά τη διάρκεια ημερίδας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με χρήση γκλομπ και ρίψη χημικών.

-Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου το πρωί, εκκενώθηκε η κατάληψη Έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι από την ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΕΘΝΗ

-Στις 10 Δεκεμβρίου, αναρχικοί έκαψαν πύργο τηλεπικοινωνιών στην Ουκρανία. Ο πύργος ανήκε στην εταιρία Lifecell, θυγατρική της τουρκικής Turkcell. Η δράση έγινε τόσο ώστε να καταδειχθούν η πολιτική του τουρκικού κράτους όσο και ως απάντηση στην καταστολή αγωνιστών κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την τουρκική πρεσβεία της χώρας πριν 2 μήνες περίπου.

-Παρέμβαση αλληλεγγύης προς τις καταλήψεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο έξω από την ελληνική πρεσβεία με αφορμή της επίσκεψη εκεί της Κεραμέως και του Ζαχαράκη.

-Την δεκατητρίτη μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων διανύει σήμερα, 17 Δεκεμβρίου η Γαλλία με μαζικές συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας. Την παραίτησή του υπέβαλε ο ύπατος αρμόδιος για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, Ζαν-Πολ Ντελεβουά.

-Συνέχιση του αγώνα και στο Χονγκ Κονγκ με πάνω από 5000 συλλήψεις το τελευταίο εξάμηνο.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, τη μέρα της εισαγγελικής πρότασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 9:00 στο Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως.

-Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, κάλεσμα αλληλεγγύης εν όψει της πρότασης της εισαγγελέως για την υπόθεση των "Ληστων του Διστομου".

-Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, συγκεντρωση αλληλεγγύης στα 7 μέλη του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων που διώκονται για παρεμβάσεις για δεδουλευμένα, ένσημα και επαναπροσλήψεις με τις κατηγορίες απειλής σε εκβίαση και της ηθικής αυτουργίας, στις 9:00 στην Ευελπίδων.

-Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή, στην αστυνομική κτηνωδία και στην κατοχή των Εξαρχείων, στην πλατεία Εξαρχείων στις 18:00.

-Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, στο ΤΕΙ Πύργου στις 18:00.


6:57 minutes (7.95 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 11/12/2019

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Tην Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στην Αθάνα μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο τα ΜΑΤ εμποδίζουν την προσέλευση ατόμων στα Εξάρχεια και χωρίς να έχει προγηθεί κάτι και μετα απο εντολή στον ασύρματο “Απομακρύνετε τα άτομα και να προβείτε σε συλλήψεις”, χτυπούν, ξεγυμνώνουν και συλλαμβάνουν όποιο άτομο βρίσκεται στο δρόμο τους.

-Την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της πορείας ξεσπούν συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες με κατασταλτική μανία προχωρούν σε ρίψη χημικών, σε βίαιες προσαγωγές, σε τραυματισμούς ατόμων και σε 7 συλλήψεις, μερικές εκ των οποίων με αναβαθμισμένες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

-Την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις μετά την εξαγγελία του Χρυσοχοϊδη καταλήφθηκε το εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο της πρώην Πολεοδομίας στα Γιάννενα, ενώ εκκενώθηκε λίγο αργότερα μετά από μύνηση του δημάρχου. Τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στο κτήριο και προχώρησαν σε προαγωγές των ατόμων που βρίσκονταν μέσα.

ΔΙΕΘΝΗ

-Στις 5 Δεκέμβρη ξεκίνησε καθολική απεργία στην Γαλλία ενάντια στη μεταρρύθμιση στον συνταξιοδοτικό. Σε μικρές και μεγάλες πόλεις ξεσπούν διαδηλώσεις που διαρκούν έως σήμερα. Ισχυρή κινητοποίηση και παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

-Πανό αλληλεγγύης στις καταλήψεις της Ελλάδας, μετά το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, αναρτήθηκαν σε Κοπεγχάγη και Γένοβα στις 6 Δεκέμβρη.

-Στις 8 Δεκέμβρη και έξι μήνες μετά την πρώτη μαζική κινητοποίηση στους δρόμους, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ στην πρώτη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση των τελευταίων μηνών.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 18.00 στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι πορεία για ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά.

-Το Σάββατο 14 Δεκέμβρη στη 13.00 στην Καμάρα πορεία υπεράσπισης των καταλήψεων.

-Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη στις 15.00 έξω από τις δικαστικές φυλακές Λάρισας συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο.


3:21 minutes (3.85 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 3/12/2019

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Στις 14 Νοεμβρίου, υπερψηφίστηκε η διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που προσφέρει ασυλία σε τραπεζικά στελέχη και διοικήσεις τραπεζών.

-Στις 25 Νοεμβρίου, 178 βουλευτές καταψήφισαν την αναθεώρηση του Άρθρου 5, παράγραφος 2, για  συνταγματική καθιέρωση της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου και λόγω αναπηρίας.

-Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οδηγήθηκε στην παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη. Είχε καταδικαστεί για αδίκημα ασέλγειας κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση σε βάρος ανηλίκων αλλά παραγράφηκε λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

-Στις 25 Νοεμρβίου, έγινε παρέμβαση στα τοπικά γραφεία της ΝΔ στο Κερατσίνι.  Όπως αυτοί σφραγίζουν τις καταλήψεις που εκκενώνουν, έτσι και τα γραφεία τους χτίστηκαν, ενώ πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη φοιτητές και φοιτήτριες προσπάθησαν να προσεγγίζουν την σύνοδο των πρυτάνεων στο Καβούρι και δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ με χημικά και ξύλο. Τρεις τραυματίες, ο ένας με χτύπημα στο κεφάλι.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονικης, πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις καλεσμένη από τις συλλογικότητες τις πόλης.

-Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις ενάντια στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία και την αστυνομοκρατία από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Pasamontaña.

-Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 17:00 στη πλατεία Συντάγματος καλείται πορεία για την ελευθερία του Μουσταφα και των μέλών της Grup Yorum, από την επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στη Τουρκία και το Κουρδιστάν.

-Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας, πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις καλεσμένη από τις συλλογικότητες τις πόλης.

-Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 18:00 στα Προπύλαια, καλείται διαδήλωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τον κόσμο του αγώνα από τη  συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων.

-Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 9:00 στα Δικαστήρια Πρεβέζης, συγκέντρωση για τη δίκη του δράστη των 15 σεξουαλικών επιθέσεων στα Ιωάννινα το 2016 από την αντισεξιστική πρωτοβουλία Ιωαννίνων.

-Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου αντικρατική/αντικατασταλτική πορεία μνήμης για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 17:00 στη Κώ, στις 18:00 σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ στις 18:30 στο Αγρίνιο και στις 20:00 στα Τρίκαλα.

-Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 11:00 στα γραφεία ΟΑΣΘ, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας από τη Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

-Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο Ξενοδοχείο Athens Marriott (π. Φάλιρο), καλείται παρέμβαση στο συνέδριο με θέμα "Διεπιστημονική πρωτοβουλία για την ανάσχεση του Brain Drain και το τεχνολογικό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας", από την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

-Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 14:30 στο Υπουργείο Εργασίας, πανελλαδική κινητοποίηση από την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου- Δραπετσώνας


4:34 minutes (5.22 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 25/11/2019

ΔΙΕΘΝΗ

-Τη μεγαλύτερη σφαγή αμάχων την τελευταία πενταετία πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Γάζα, από την Τρίτη 12 ως την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου. Οι ανηλεείς αεροπορικοί βομβαρδισμοί οδήγησαν στην δολοφονία 34 Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά και 3 γυναίκες, και στον τραυματισμό 111 άλλων Παλαιστινίων.

-Πορεία ενάντια στις αμερικάνικες επεμβάσεις στο εσωτερικό του Λιβάνου πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοέμβρη έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία, που βρίσκεται στο Αουκάρ, βορειανατολικό προάστιο της Βηρυτού.

-Δολοφονημένη βρέθηκε στο διαμέρισμά της, στο κέντρο του Σαντιάγκο, η 38χρονη ακτιβίστρια φωτογράφος Αλμπερτίνα Μαρτίνεζ Μπούργος. Η Αλμπερτίνα κάλυπτε τον τελευταίο μήνα τις διαδηλώσεις και λαϊκές αντιδράσεις στους δρόμους του Σαντιάγο, επικεντρώνοντας στην αστυνομική και στρατιωτική βία κατά των γυναικών και ειδικά των γυναικών δημοσιογράφων. Ο δολοφόνος έκλεψε όλες της τις φωτογραφίες από τα πρόσφατα γεγονότα στη Χιλή, όπως και τον υπολογιστή της, τα κείμενα και τις σημειώσεις της.

-Τρεις νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες και άγνωστος αριθμός συλλήψεων, είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων με την αστυνομία στην Κολομβία, όπου συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις κατά της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Ιβάν Ντουκέ.

-Στην Βολιβία, συνολικά οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στα επεισόδια που έγιναν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Ο συνολικός απολογισμός της μετεκλογικής κρίσης έφθασε έτσι τους 32 νεκρούς, οι 29 εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους μετά την παραίτηση του Μοράλες, κατ' απαίτηση του στρατού.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου νεκρός εργατης εν ώρα της εργασίας, στα γραφεία της εταιρίας ΑΤΕΣΕ.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Στις 20 Νοεμβρίου το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωση του κάλεσε τον κόσμο των καταλήψεων να εκκενώσει τους χωρους του, με προθεσμία 15 ημερών. Ήδη έχουν γίνει αρκετές δράσεις εναντίωσης στην ανακοίνωση αυτή και αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου καλούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης στους λαούς της λατινικής Αμερικής από Οργανώσεις, Συλλογικότητες της Αριστεράς και Αντιιμπεριαλιστικές Κινήσεις. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα προπύλαια στις 18.00 και πορεία στις 19:00. Στη Θεσσαλονίκη το κάλεσμα είναι στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

-Την Πέμπτη 28 Νοέμβρη στις 12:00, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την υπεράσπιση των καστρόπληκτων σπιτιών καλεί σε μικροφωνική-συγκέντρωση στην Άνω Πόλη (Ολυμπιάδος και Αθηνάς). Την ίδια μέρα στις 18:00 καλείται από την κατάληψη Libertatia πορεία γειτονιάς. Συγκέντρωση έξω από την κατάληψη.

-Το Σάββατο 30 Νοέμβρη καλούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εργατικές διαδηλώσεις από σωματεία εργαζομένων. Στην Αθήνα στις 12:00 στον πεζόδρομο Κοραή και στην Θεσσαλονίκη στις 12:00 στο μνημείο Λαμπράκη.


4:10 minutes (4.78 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 21/11/2019

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Την Τριτη 12 Νοεμβρίου εκκενώθηκε η κατάληψη Μπουμουλίνας 42 στα πλαίσια της κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβερνηση. Η κατάληψη φιλοξενούσε 138 μεταναστες. Οι μπάτσοι μετά την εκκένωση ήθελαν να μετάφερουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης έκτος Αθήνων, πράγμα που οι τελευταίοι αρνήθηκαν, παίρνοντας τον δρόμο πίσω για Αθήνα.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Πρακτικές της Χούντας και αναίτια βία από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες, πρίν αλλά κυρίως μετά την πορεία της 17ης Νοέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εξακριβώσεις με face control, προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό, βρισίδια και ξύλο σε όλους, με πολλά άτομα τραυματισμένα. Πραγματοποιήθηκαν 28 συλλήψεις στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη.

 

-Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην περιφρούρηση της πορείας στο Ηράκλειο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, κατά την επιστροφή της στην κατάληψη Ευαγγελισμού. Η περιφρούρηση αμύνθηκε και μπήκε συγκροτημένα στην κατάληψη, όπου καλέστηκε κόσμος για άμεση στήρηξη. Τα 200 περίπου άτομα που συγκεντρώθηκαν πραγματοποίησαν πορεία, ενώ τα ΜΑΤ την περικύκλωσαν στην πλατεία Λιονταριών, κρατώντας την σε ομηρία για πολλή ώρα.

 

-Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου το πρωί, συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας του πανεπηστημίου Κομοτηνής, ξήλωσε ότι βρισκόταν μπροστά από την κατάληψη Utopia A.D. και άφησε σημείωμα στην πόρτα για την εκκένωση του χώρου για να γίνουν εργασίες αναβάθμισης. Την επόμενη μέρα σύντροφοι/ισσες και αλληλέγγυος κόσμος πήραν τον έλεγχο του πανεπιστημίου ελέγχοντας τις εισόδους με σκοπό να εμποδιστούν τα συνεργεία, κάτι που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, ενώ ακολούθησε και παρέμβαση στον Πρύτανη του πανεπιστημίου.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Σε 24ωρη απεργία την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι της Wind, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση συναδελφου τους με μόνη αιτία την ενεργή του δράση στο σωματείο.

 

-Σε 24ωρη απεργία την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου προχώρησαν και οι εργαζόμενοι της "Ανακύκλωσης" Ιωαννίνων, διεκδικώντας την άμεση ανάκληση των τεσσάρων απολύσεων συναδέλφων τους.

 

ΔΙΕΘΝΗ

-Πραξικόπημα στη Βολιβία, από τις 13 Νοεμβρίου, με επακόλουθο βίαιες εκδικητικές ενέργειες ακροδεξιών εναντίον υποστηρικτών του Μοράλες και εναντίον των ιθαγενών κοινοτήτων. Μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις στην πρωτεύουσα Λα Παζ και στη συνοικία της Άλτο.

-Εμπρηστική επίθεση, στις 15 Νοεμβρίου, σε 5 οχήματα της Μetropolitane Milanesi, εταιρείας διαχείρισης του μετρό και μέρους των αστικών δημόσιων συγκοινωνιών στο Μιλάνο. Η ενέργεια έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες μετά από την εκκένωση της κατάληψης Asilo στο Τορίνο, και σε όσους κι όσες αντιμετώπισαν την καταστολή στην Μπαρόνα του Μιλάνο.

-Πρώτη επέτειος των “κίτρινων γιλέκων” στη Γαλλία στις 17 Νοεμβρίου. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση των διαδηλώσεων και κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Μακρόν.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ
 

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 20:00 στην Αραχώβης 42 Συγκέντρωση σχετικά με την παρακολούθηση του πολιτικού χώρου της Ταξικής Αντεπίθεσης από όχημα της "αντί" τρομοκρατικής υπηρεσίας και τα γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ της 18/11/2019

 

Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 11.00 στον Έσπερο (πλ. Γεωργίου) στην Πάτρα Προπαγανδιστική συγκέντρωση ενόψει της πορείας της 25ης Νοέμβρη

Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 12.00 στον Σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι Πορεία αλληλεγγύης στον προφυλακισμένο αναρχικό Χ. Κορτέση

Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 13.00 Ολυμπιάδος κ Αθηνάς στη Θεσσαλονίκη, Μικροφωνική αλληλεγγύης στους μετανάστες

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Παράρτημα (Κορίνθου και Αράτου) στην Πάτρα και στις 18.00 στην Καμάρα στην Θεσσαλονίκη Πορεία ενάντια στην πατριαρχία

Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 10.00 πμ στο Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους Συνέχεια της δίκης της αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12


5:04 minutes (11.59 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 11/11/19

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης φασίστες επιτέθηκαν και χαράκωσαν με μαχαίρι μαθητή από το Ιράν απειλώντας τον να γυρίσει στη χώρα του. Με αφορμή αυτό πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική μικροφωνική-συγκεντρωση την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και πορεία την Παρασκευή 8 απο αναρχικές συλλογικότητες, συνελεύσεις και αριστερές οργανώσεις.

-Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου επαναπροωθήθηκαν βίαια 252 μετανάστες από τον Έβρο στην Τουρκία από τον ελληνικό στρατό, ο οποίος τους ξυλοκόπησε και τους πήρε όλα τα υπάρχοντα.

-Απεργία πείνας έχουν ξεκινήσει, από το Σάββατο 2 Νοεμβριου, 16 κρατούμενες στο κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη, διαμαρτυρόμενες για την κράτησή τους, για τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο και για την πολιτική γεωγραφικού περιορισμού που κρατά τους πρόσφυγες σχεδόν φυλακισμένους στα νησιά.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Εκκένωση της κατάληψης "Βανκούβερ Απαρτμάν" έγινε στις 6 το πρωΐ το Σάββατο 2 Νοεμβρίου. Έγιναν συλλήψεις 4 συντρόφων, ενώ στο κτίριο εγκλωβίστηκαν 4 γάτες και 2 σκύλοι.

-Μπάτσοι εισέβαλλαν το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη. Προσήγαν 8 άτομα εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά παράνομες εργασίες στο κτήριο.

-Το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου ένα κλιμάκιο της ομάδας Δίας δέχτηκε επίθεση στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Αμέσως μετά αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ κατέκλυσαν την πλατεία Εξαρχείων κυνηγώντας αδιακρίτως ανθρώπους. Προσήχθησαν 14 άτομα.

-Το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στην ΑΣΟΕΕ με σκοπό την εκκένωση του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού και ενός νέου κατειλειμμένου χώρου στο δεύτερο όροφο της σχολής.

-Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στην ΑΣΟΕΕ οι φοιτητές έσπασαν το λοκ-άουτ. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στη συγκέντρωση, εισβάλλοντας στο χώρο της ΑΣΟΕΕ και τραυματίζοντας 3 άτομα.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς οργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο “HALLOWIN KIFISSIA 2019” για τις οποίες πήρε παράταση το ωραριο των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τις 11μμ. Η λευκή αυτή νύχτα απέτυχε μετά από παρέμβαση συνδικαλιστών και τα περισσότερα μαγαζιά έκλεισαν στην ώρα τους.

-Το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου 55χρονος έχασε την ζωή του μετά από έκρηξη σε αίθουσα χαλυβουργίας στην νικελοβιομηχανία της ΛΑΡΚΟ.

-Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου δυο μπάτσοι που συνόδευαν ασθενή που είχε εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, έδειραν έναν νοσηλευτή και του πέρασαν χειροπέδες. Μετά την παρέμβαση του Διοικητή, οι αστυνομικοί έβγαλαν τις χειροπέδες από τον εργαζόμενο και αποχώρησαν.

ΔΙΕΘΝΗ

-Στρατιωτικό και αστυνομικό πραξικόπημα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βολιβία από την Κυριακή, ανάγκασε μέσω απειλών την παραίτηση του προέδρου Έβο Μοράλες. Επιπλέον, σημειώθηκαν αρκετές παραστρατιωτικές επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών και συγγενικών τους προσώπων.

-Οι διαδηλώσεις στη Χιλή συνεχίζονται για 4η βδομάδα, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 20 και την καταστολή από τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις να εντείνεται.

-319 οι νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες στο Ιράκ κατά την διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Οι διαδηλωτές επιμένουν σε ολική αναθεώσηση του συστήματος μετά το κάλεσμα των ΗΠΑ για εκλογές στη χώρα.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 9:00, στα δικαστήρια του Αγρινίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 10 αντιφασίστ(ρι)ες για την παρέμβασή τους σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής τον Φεβρουάριο του 2017.

-Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 18:00, στην Πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο, αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία.

-Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα.


4:47 minutes (6.58 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 29/10/19

ΔΙΕΘΝΗ

-26 Οκτωβρίου: Με νίκη έληξε η απεργιακή κινητοποίηση στην Αμερική, αγώνας 40 ημερών των 50.000 εργατών της General Motors, σχετικά με τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

-Πανεθνική απεργία στην Κολομβία προκήρυξε στις 27 Οκτωβρίου η Κεντρική Ένωση Εργαζομένων ενάντια σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που περιστέλλει δημοκρατικές ελευθερίες στην χώρα. Την απεργία στηρίζουν ενώσεις φοιτητών, ιθαγενών, κλπ.

-Ο Χιλιανός λαός είναι ακόμα στους δρόμους από τις 13 Οκτωβρίου και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει παρά την καθαίρεση όλου του υπουργικού σώματος από τον Πινιέρα, του οποίου την παραίτηση απαιτούν οι διαδηλωτές. Ο στρατιωτικός νόμος παραμένει σε ισχύ με συνεχή και έντονη καταστολή. Αγωνιστές από όλη την Νότια Αμερική μεταβαίνουν στην Χιλή για διεθνή υποστήριξη.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Ανακοινώθηκε η τελική απόφαση του εφετείου για την υπόθεση της Sharareh Khademi την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. Το δικαστήριο αποφάσισε τη μη έκδοσή της στο Ιράν και την άρση της κράτησής της από τις φυλακές Κορυδαλλού.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Το κλείσιμο του καταστήματος των Ιωαννίνων αποφάσισε η Pizza Fan ως απάντηση στους 8 διανομείς που ζήτησαν να πληρωθούν τις υπερωρίες τους, καθώς και τα έξοδα των δίκυκλων - όπως αναφέρεται και στην  εργατική νομοθεσία. Η εταιρία δεν δίστασε να απολύσει 16 εργαζόμενους για να μην καταβάλει όσα οφείλει. Η υπόθεση θα έχει συνέχεια.

-Στις 23 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας πραγματοποίησαν παναττική στάση εργασίας και 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια, ενώ 24ωρη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Πάτρα, Αγρίνιο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λευκάδα.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των πορειών που είχαν καλεστεί από τους φοιτητικούς συλλόγους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μπάτσοι επιτέθηκαν στα μπλογκς με ξύλο και χημικά. Στην Αθήνα υπήρξε σοβαρός τραυματισμός από κρότου-λάμψης σε ευθεία βολή.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για αλληλεγγύη στα μέλη που δικάζονται για την δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς.

-Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη στις 18.00 καλείται συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο για το προσφυγικό.

-Στις 31 Οκτώβρη και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί πορεία γειτονιάς σε αλληλεγγύη στην κατάληψη στέγης προσφύγων/μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26. Το κάλεσμα κάνουν συλλογικότητες και καταλήψεις της πόλης. Αφετηρία το κτήριο της κατάληψης.

-Σε Πανελλαδικό κάλεσμα αλληλεγγύης στον Χιλιανό λαό προχωρά η Συνέλευση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής. Στις 31 Οκτώβρη και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και μικροφωνική στα Προπύλαια. Στις 01 Νοέμβρη καλείται συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Χιλής στις 18.00.

-Σε πορεία αλληλεγγύης σε μετανάστες/μετανάστριες και στους χώρους αγώνα, ενάντια σε κράτος και καπιταλιστική ανάπτυξη καλεί η συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών-προσφύγων και αλληλέγγυων στις 02 Νοέμβρη στην πλατεία Βικτώριας στις 12.00.


4:31 minutes (6.21 MB)

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου