Κάλεσμα υλικο-τεχνικής αλληλεγγύης

Από την αρχή της ύπαρξης του ελεύθερου κοινωνικού ραδιοφώνου 1431ΑΜ τα προτάγματα της αντιεμπορευματικότητας και της DIY κουλτούρας ήταν στην πρακτική του σταθμού. To DIY στηρίζεται ακόμα, με την διαφορά όμως πως με το πέρασμα των χρόνων και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτή η πρακτική δίνει, εν μέρει, την θέση της στην αγορά νέων μηχανημάτων.

Ο εξοπλισμός λοιπόν που χρησιμοποιούμε γίνεται, αν είναι δυνατόν, με αυτοσχέδιες κατασκευές και όσο γίνεται κοντά με την DIY πρακτική. Παλιά και νέα μηχανήματα, ακόμα και κομμάτια αυτών, χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του σταθμού σε τεχνικό εξοπλισμό, καθώς απαιτείται συνεχώς κάποια επισκευή ή αναβάθμιση ή αντικατάσταση κλπ. Ως εκ τούτου προκύπτει συχνά η ανάγκη της αγοράς μηχανημάτων. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα το ταμείο του σταθμού, του οποίου τα έσοδα προέρχονται από ελεύθερη συνεισφορά, μπαρ οικονομικής ενίσχυσης και άλλες δράσεις, δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στα έξοδα του κόστους συντήρησης, αγοράς μηχανημάτων ή άλλου είδους εξοπλισμού, καθώς τελευταία είμαστε αντιμέτωποι και με άλλα έξοδα, όπως τα δικαστικά για συντρόφους και συντρόφισσες γύρω μας, και αυτό αποτελεί προτεραιότητα, επομένως αποφεύγουμε να διοργανώνουμε μπαρ για την οικονομική στήριξη του σταθμού.

Με αυτά τα δεδομένα πήραμε την πρωτοβουλία, στηριζόμενοι στην αλληλεγγύη σας να ζητήσουμε την στήριξη σας σε υλικό-τεχνικό εξοπλισμό -σε PC parts- σε κομμάτια παλιά αλλά λειτουργικά που υπάρχουν κάπου στην άκρη ξεχασμένα και που εμείς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Ένας ξεχασμένος πύργος ή κάποιο μέρος του θα μπορούσε κανείς να μοιραστεί μαζί μας με στόχο να χτίσουμε ένα-δύο PC. Επιπλέον, οθόνες, κάρτες ήχου (εσωτερικές/εξωτερικές) και λοιπά περιφερειακά θα μας ήταν χρήσιμα.  Η συνεισφορά σας θα μας βοηθούσε πολύ καθώς αποσκοπούμε στην καλύτερη λειτουργία του σταθμού με ό,τι αυτό εμπεριέχει: αναμεταδόσεις πορειών και εκδηλώσων, θεματικές εκπομπές, μουσική κ.α.

Αν υπάρχει κάτι διαθέσιμο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσα από το mail του σταθμού: radio@1431am.org

ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM