Ενημέρωση της διαχειριστικής ομάδας του espiv.net

Γεια σας συντρόφισσες/οι,

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με την διακοπή λειτουργίας του server θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις νεότερες εξελίξεις.

Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ο server βγήκε εκτός λειτουργίας μετά απο προφορική εντολή και πρωτοβουλία της πρυτάνεως του Παντείου στην Δ/νση Μηχανοργάνωσης και με αφορμή μια καταγγελία για ηλεκτρονική πειρατεία.

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία αυτή αφορούσε δύο τίτλους βιβλίων τα οποία ήταν ανεβασμένα σε μορφή pdf σε ένα από τα εκατοντάδες blogs που φιλοξενεί ο server. Απο την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την πρυτανεία και να βρεθεί λύση, κρίνοντας ότι η υπάρξη και η πρόσβαση στο περιεχόμενο των blogs το συντομότερο δυνατό είναι άμεση προτεραιότητα μας.

Ο server, στον οποίο φιλοξενούνται 850 blogs, βρίσκεται στην Πάντειο απο την αρχή λειτουργίας του εγχειρήματος το 2008 και κατα καιρούς έχουν προκύψει ζητήματα και όλες τις φορές μέχρι τώρα καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε, και ο server να παραμείνει στη θέση του, σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Καταλαβαίνουμε ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία 12 χρόνια και κατά καιρούς έχουμε συζητήσει τις πραγματικές συνθήκες κάτω απο τις οποίες συνεχίζει να λειτουργεί το εγχείρημα, ωστόσο είναι πρόθεσή μας και επιθυμία μας να μείνει ο server στη θέση του, και με αυτόν οι πολιτικές και εργατικές συλλογικότητες, οι συνελεύσεις γειτονιάς και όλα τα αυτοοργανωμενα εγχειρήματα που φιλοξενούνται σε αυτόν.

Οι επανειλλημένες προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε και να έχουμε μια σαφή απάντηση από την πρυτανεία έπεσαν στο κενό. Σήμερα Πέμπτη 28/5, μία εβδομάδα μετά, λάβαμε ενημέρωση ότι η Πρύτανης θα παραπέμψει το θέμα μας σε επόμενο συμβούλιο της συγκλήτου του Παντείου, το οποίο θα γίνει άγνωστο πότε. Θα έπρεπε κανείς και καμία να είναι πολύ καλόπιστος ή αφελής για να υποθέσει ότι όλο αυτό οφείλεται σε αυξημένα ακαδημαϊκά καθήκοντα. Άλλωστε η εντολή για το κλείσιμο του server δόθηκε εντυπωσιακά γρήγορα. Με τις σχολές κλειστές και μετά απο ένα δίμηνο lockdown οι συνθήκες θεωρήθηκαν ευνοϊκές για να προστεθεί άλλη μια κινηματική υποδομή στον μακρύ κατάλογο των καταλήψεων και εγχειρημάτων που έχουν κατασταλεί τελευταία. Επιλογή που επεκτείνει την καταστολή στο πεδίο του internet, επιβάλλοντας την κανονικότητα των social media, της ψηφιακής ρουφιανιάς και της καταγραφής και επιτήρησης της κάθε πληροφορίας που διακινείται στο διαδίκτυο, δείχνοντας ξανά ότι το ρόλο του μπάτσου μπορούν να παίξουν κάλλιστα οι κάθε λογής πρυτάνεις και κρατικοί υπάλληλοι. Η επιλογή να κατασταλλεί μία υποδομή που στηρίζεται και αποτελεί τον διαδικτυακό τόπο έκφρασης δεκάδων συλλογικοτήτων του ανταγωνιστικού κινήματος, δεν μπορεί παρά να μας βρει απέναντί τους.

Θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις και κινητοποιήσεις.

ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Η διαχειριστική ομάδα του espiv.net