Δελτίο Αντιπληροφόρησης (28-03-2015)

Download here! - Downloads: 184 - Plays: 89

Εργατικά

1. Σε μποϊκοτάζ των βιβλιοπωλείων «Ιανός» καλεί η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση αντιδρώντας στις απολύσεις, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τις διώξεις συνδικαλιστών.

2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν συμβασιούχοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 430 συμβασιούχους από ευπαθείς ομάδες που είναι με ανανεούμενα 8μήνα ακόμα και δέκα χρόνια παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

3. Σε συνεχόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για 2 μήνες ενώ τους οφείλονται εξαιρέσιμα 15 μηνών (αποδοχές που αφορούν νυχτερινά, Κυριακές, αργίες και υπερωρίες).

Καταστολή

1. Την Παρασκευή η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» αποφάσισε να προχωρήσει σε άλλο ένα κατασταλτικό βήμα προς την ολική αποσιώπηση του εγχειρήματος της κατάληψης του σταθμού και του λόγου των πολιτικών κρατούμενων-απεργών πείνας, κόβοντας τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας του σταθμού. Επίσης, σημειώθηκε διαδικτυακή επίθεση μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης (team viewer) με σκοπό την διακοπή της διαδικτυακής αναμετάδοσης.

2. Με ανακοίνωσή τους οι πολιτικοί κρατούμενοι-απεργοί πείνας που διανύουν την 24η ημέρα απεργίας καταγγέλλουν την απάνθρωπη συμπεριφορά του επικεφαλής της εξωτερικής φρουράς που τους συνόδευσε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού την Τετάρτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο ανθρωποφύλακας με σκοπό να κάμψει το ηθικό και να προσβάλλει τους απεργούς πείνας τούς αρνήθηκε επισκεπτήριο από συγγενείς, παρά την σχετική εισαγγελική άδεια, αρνήθηκε με κυνικό ύφος να τους φέρει νερό, επέμενε να δεθούν με χειροπέδες πισθάγκωνα για να μεταφερθούν για ακτινολογική εξέταση παρά την σωματική κατάσταση των απεργών, ενώ μετά την σχετική άρνηση τους απέπεμψε τον γιατρό δηλώνοντας ότι αρνούνται την εξέταση.

3. Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα γραφεία του ιατρικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας των φυλακισμένων αναρχικών και καταγγελίας οποιασδήποτε κατασταλτικής στρατηγικής πάνω στο σώμα των απεργών από γιατρούς. Αφορμή τα γεγονότα στο Τζάνειο κατά τη μεταφορά του απεργού πείνας Φοίβου Χαρίση, στον οποίο επιχειρήθηκε χορήγηση ένεσης ζαχαρόνερου. Όταν ο ίδιος αρνήθηκε την αναγκαστική σίτιση τον επέστρεψαν στη φυλακή, ενώ νωρίτερα οι γιατροί ζήτησαν την παραμονή των φυλάκων κατά την εξέταση χωρίς την αφαίρεση των χειροπέδων.

4. Την Πέμπτη αλληλέγγυοι με τους απεργούς πείνας κατέστρεψαν την κλειδαριά και πραγματοποίησαν εικαστική παρέμβαση με μπογιές στα γραφεία του Σύριζα στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πολιτικούς κρατούμενους που πραγματοποιούν απεργία πείνας από 2 Μαρτίου.

5. Διέκοψε την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Την Παρασκευή 27 μαρτίου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δήλωσε πως μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ικανοποιεί τα βασικά αιτήματά τους, διακόπτει την από 2 Μαρτίου απεργία πείνας. Επίσης, κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού τύπου Γ', μεταξύ των οποίων ο Αλέκος Γιωτόπουλος και ο Βασίλης Τζωρτζάτος, σε επιστολή που εξέδωσαν, εκφράζουν την επιφύλαξή τους για την απεργία πείνας και τις λοιπές δράσεις, καθώς όπως λένε πραγματοποιούνται μεν για τις φυλακές στις οποίες βρίσκονται και οι ίδιοι , χωρίς ωστόσο να έχουν ρωτηθεί οι ίδιοι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Καλέσματα

1. Προσυγκέντρωση για μετάβαση με λεωφορεία στις φυλακές Λάρισας την Κυριακή στις 10:00 στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ, από κατάληψη Terra Incognita και Συνέλευση ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης και στο θεσμό του εγκλεισμού. Η συγκέντρωση στις φυλακές θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 την ίδια μέρα.

2. Διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα τον πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα από Συντονισμό αναρχικών συλλογικοτήτων  Θεσ/νίκης για την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας, κατάληψη Terra Incognita, ΑΚ Θεσσαλονίκης, κ.α.