Ενημερωτικό magazino τελευταίων εξελίξεων

Download here! - Downloads: 4 - Plays: 11

Η εκπομπή με κύριο θέμα τη ζωντανή μετάδοση των γεγονότων από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ασχολήθηκε με το ιστορικό των τελευταίων 20 περίπου ημερών, την πανεπιστημιακή αστυνομία και κάποιες ακόμα πτυχές του νόμου 4777.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπή υπήρχε ενημέρωση από τα δικαστήρια, που δικάζονταν* στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τα 22 συλληφθέντα άτομα της πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις και υπεράσπισης της κατάληψης “Στέκι στο Βιολογικό” και περνούσε ανακριτή η 23η συλληφθείσα με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Τα 22 άτομα πήραν αναβολή για τις 21 Ιανουαρίου, ενώ η συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και το παρόν σε ΑΤ 1 φορά το μήνα.

Συζητήθηκε το ιστορικό των τελευταίων βδομάδων από την εκκένωση της κατάληψης “Στέκι στο Βιολογικό”, καθώς και το κλίμα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν ΜΜΕ, Αστυνομία και Πρυτανικές Αρχές και συγκεκριμένα ο Ν. Παπαϊωάννου, με ψέμματα, λασπολογία και παραπληροφόρηση.

Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με άτομο από την Κομοτηνή που ενημέρωσε για την συγκέντρωση ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τον νόμο 4777 και τις εκκενώσεις καταλήψεων, εν όψει της έναρξης εκπαίδευσης των 400 αστυνομικών της ΟΠΠΙ στην πόλη και της επίσκεψης του Τ. Θεοδωρικάκου.

Τέλος, με δύο ακόμα σημαντικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με άτομα που ζουν στο Βερολίνο, ενημέρωσαν για την κατάσταση στα γερμανικά πανεπιστημιακά ιδρύματα όσον αφορά τον έλεγχο και την ασφάλεια, την πρόσβαση και τα στέκια μέσα σε αυτά.

(* αρχικά υπήρχε η λανθασμένη πληροφόρηση πως τα 22 άτομα περνούσαν εισαγγελέα)

φωτογραφία από το Alerta.gr