Αναμετάδοση στρατοδικείου ολικών αρνητών στράτευσης (6.2.2019)

Download here! - Downloads: 109 - Plays: 20

Αναμετάδοση από τις δίκες στο στρατοδικείο Ρουφ των ολικών αρνητών στράτευσης Κωνσταντίνου Γουνιτσιώτη και Στράτου Μωυσή.

Τελικό ενημερωτικό:

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση των τριών ολικών αρνητών στράτευσης στο στρατοδικείο του Ρουφ. Κατέθεσαν κατά σειρά οι αρνητές Στράτος Μωυσής και Παύλος Χριστόπουλος (κατηγορούμενοι σε άλλες δίκες) ως μάρτυρες, και στο τέλος ο Κωνσταντίνος Γουνιτσιώτης ως κατηγορούμενος. Μετά το τέλος της "απολογίας", οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν συντεταγμένα μαζί με τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο στρατοδικείο. Παρέμεινε μόνο ο δικηγόρος για να παραλάβει την απόφαση του στρατοδικείου. Μετά την αποχώρηση διατάχθηκε μια σύλληψη αλλά δεν πραγματοποιήθηκε επειδή ο κατηγορούμενος είχε αποχωρήσει.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τον Κωνσταντίνο Γουνιτσιώτη και 18 μηνών για τον Στράτο Μωυσή, με 3 χρόνια αναστολή. Η εισαγγελέας είχε προτείνει 18 και 24 μήνες αντίστοιχα, που κρίνεται ένδειξη πρωτοφανούς σκληρότητας. Η δικηγόρος τους άσκησε εφέσεις κατά των ποινών.

Το ένταλμα σύλληψης που διατάχθηκε μετά την αποχώρηση των κατηγορουμένων παραμένει εν ενεργεία.