Πανελλαδική ενημέρωση 17 Νοέμβρη 2020

Download here! - Downloads: 1 - Plays: 1

Συνολική πανελλαδική αντιπληροφόρηση 17 Νοέμβρη

 • Στην Πάτρα, σύντροφοι και συντρόφισσες, βρέθηκαν για τρίτη μέρα στο Παράρτημα, χώρο εξέγερσης το ’73 στην Πάτρα.Το μεσημέρι όλων των ειδών οι μπάτσοι από όλη την περιφέρεια μαζεύτηκαν και εγκλώβισαν τους συντρόφους στο χώρο του Παραρτήματος. Σε όλη την πόλη επικράτησε αστυνομοκρατία, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές με ασφαλίτες να σταματούν και να προσαγαγουν κόσμο παντού.Μετά τις 17:00, ώρα που υπήρχε καλεσμένη διαδήλωση, άρχισε να μαζεύεται κόσμος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για τη διαδήλωση ενόψει της 17ης Νοέμβρη και να επιχειρεί να προσεγγίσει το περικυκλωμένο Παράρτημα. Ο συγκεντρωμένος κόσμος χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ με ρίψεις κρότου λάμψης ενώ ακολούθησαν συγκρούσεις. Έγιναν επιπλέον προσαγωγές κόσμου που προσπαθούσε να προσεγγίσει. περίπου 40-50 σύντροφοι και συντρόφισσες κρατάνε και περιφρουρούν τον χώρο του Παραρτήματος στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και μήνυμα αγώνα σε όσους αγωνίζονται
 • Στα Χανιά από τις 17:00 το απόγευμα η προσυγκέντρωση απαρτιζόταν από δυνάμεις της αριστεράς, του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου με σκοπό να κινηθούν προς την προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 18:00. Οι μπάτσοι κατέβηκαν άμεσα, γύρω στις 17:15, βρίσκοντας στην αρχή γύρω στα 150 άτομα, που λίγο αργότερα ξεπέρασαν τα 300. Έτσι η συγκέντρωση κατάφερε να καταλάβει την Νικηφόρου Φωκά από την οδό Μίνωος μέχρι τη οδό Κύπρου. Η συγκέντρωση αυτοδιαλύθηκε λίγο μετά τις 19:00 και μέχρι και εκείνη την ώρα δεν υπήρχε καμία προσαγωγή ή επιβολή προστίμου.
 • Στην Κέρκυρα απο το μεσημέρι οι μπάτσοι έκλεισαν τους κεντρικούς δρόμους που οδηγούν στην πόλη κι είχαν αποκλείσει όλο το κέντρο, παρενοχλώντας και απειλώντας τους περαστικούς με πρόστιμα. Εν τέλει, η πορεία μεταφέρθηκε στην περιοχή της παλιάς πόλης. Συγκεντρώθηκαν περίπου 70 άτομα στο παλιο λιμάνι, κι έπειτα πραγματοποιήθηκε πορεία στα στενά του Καμπιελο. Όταν αντιλήφθηκαν την συγκέντρωση/πορεία, πλήθος από μπάτσους και ασφαλιτες την περικύκλωσαν και τελικά επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές/τριες. Ακολούθησε κυνηγητό στα στενά, άτομα εγκλωβίστηκαν σε πολυκατοικίες στις οποίες μπάτσοι και ασφαλιτες έκαναν εφόδους ψάχνοντας κόσμο και προσήχθησαν συνολικά 16 άτομα, τα οποία χρεώθηκαν με πρόστιμα
 • Στην Θεσσαλονίκη στις 11:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση 70 ατόμων έξω από τις Α’ Φοιτητικές Εστίες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό αγωνίζεται για την βελτιωση των συνθηκών διαβίωσης στις εστίες. Τη συγκέντρωση στις εστίες στήριξαν αυτόνομα και ελευθεριακά σχήματα, συλλογικότητες και οργανώσεις του αναρχικού χώρου. Οι μπάτσοι άμεσα απέκλεισαν το μέρος από όλες τις πλευρές, ώστε να αποκοπεί η πρόσβαση κόσμου που ήθελε να στηρίξει το κάλεσμα. Πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ατόμων που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη συγκέντρωση.Στις 14:00 μέλη του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το Προξενείο των ΗΠΑ επί της Τσιμισκή τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Αστυνομικές δυνάμεις περιόρισαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι μετά το πέρας της συγκέντρωσης αποχώρησαν κανονικά.Στις 15:30 300 αναρχικοί, κομμουνιστές και μέλη ταξικών σχημάτων συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή αιφνιδιάζοντας τους μπάτσους. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση λίγα μέτρα πριν το Προξενείο των ΗΠΑ και 200 περίπου μέτρα από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Γρήγορα αμέτρητοι μπάτσοι όλων των ειδών προσέγγισαν το σημείο της συγκέντρωσης και απέκλεισαν τους διαδηλωτές από όλες τις πλευρές. Γύρω στις 16:15 ξεκίνησε αναίτια η κατασταλτική επέμβαση των μπάτσων, οι οποίοι επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους από όλες τις πλευρές, ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας κόσμο.Το υγειονομικό πρόσχημα της επέμβασής τους καταρρίφθηκε στην πράξη, διότι οι μπάτσοι σπρώχνοντας και πιέζοντας ασφυκτικά τον κόσμο κατάφεραν να προκαλέσουν συνωστισμό σε πολύ περιορισμένο χώρο, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να βρεθούν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον. Αρκετοί από τους μπάτσους, μάλιστα, δε φορούσαν καν μάσκες. Οι μπάτσοι πραγματοποίησαν τελικά 28 προσαγωγές, 6 συλλήψεις και έκοψαν πρόστιμο των 300 ευρών σε 94 άτομα συνολικά. Στις 17:45 οι εναπομείναντες διαδηλωτές που δε συνελήφθησαν από την αστυνομία μπόρεσαν τελικά να αποχωρήσουν συλλογικά ανά τριάδες και τετράδες.Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Συκεών.
 • Στην Αθήνα πραγματοποίηθηκε:
  • επίθεση στο Δημαρχείο Ιλίου απο την Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Κώστα Γουρνά -που συλλήφθηκε την ίδια μέρα με κατηγορίες ολοκατοχής επειδή βρέθηκαν στη κατοχή του σημαίες, μάσκες, στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της 17ης Νοέμβρη και όλο τον κόσμο του αγώνα που μάχεται για ένα καλύτερο αύριο χωρίς εξουσιαστές και καταπίεση.
  • πορεία γειτονιάς στην Αγία Παρασκευή
 • Στην Κομοτηνή καλέστηκε συγκέντρωση στο προαύλιο των σχολών της παλιάς νομικής.Η συγκέντρωση έληξε με συνθήματα και ανοιχτή συνέλευση πάνω στο θέμα της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας.Καθ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρχε περιφρούρηση του χώρου ενώ μετά την λήξη, σύντροφοι παρέμειναν στο Αναρχικό Στέκι Utopia A.D. διώχνοντας όποιων ασφαλίτη η ένστολο πλησίαζε τη παλιά νομική.
 • Στην Καρδίτσα η προσυγκέντρωση μας περικυκλώθηκε από υπεράριθμους μπάτσους που φόρτωσαν πρόστιμα σε αλληλέγγυο κόσμο. Αντίθετα με την ανακοίνωση των μπάτσων της περιφέρειας, ο κόσμος βγήκε στο δρόμο και η πορεία έγινε κανονικά.
 • Στο Αγρίνιο υπήρχε κάλεσμα από την κατάληψη Apertus και την Ανταρσυα για συγκέντρωση και πορεία στις 18.30 στην πλατεία Δημάδη. Από τις 4 το απόγευμα, οι μπάτσοι στρατοπέδευσαν στην πλατεία Δημάδη. Εκεί παρενοχλούσαν περαστικούς που δήθεν τους φαινόταν ύποπτοι.Αυθόρμητα κόσμος συγκεντρώθηκε στο δημοτικό πάρκο. Εκεί άρχισε σταδιακά να μαζεύεται παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία όλο και περισσότερος κόσμος. κινηθηκαμε προς το χώρο του Παπαστράτειου γυμνασίου όπου είχαν ενισχυθεί περιμετρικά οι δυνάμεις καταστολής.Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου πλαισίωσε τη συγκέντρωση και περισσότερα από 120 άτομα σε οπτική επαφή με τους μπάτσους φώναξαν με παλμό αντικρατικά, αντιμπατσικά συνθήματα καθώς και για την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973. Στο χώρο πετάχτηκαν τρικάκια ενώ στη συνέχεια η συγκέντρωση έφτασε προς το τέλος της. Στις 9 παρά 10 κι ενώ ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει έσβησαν τα φώτα -διακοπή ρεύματος- και τότε τα ματ κινήθηκαν προς τους τελευταίους παρευρισκόμενους. Δεν έχουν γίνει προσαγωγές.
 • Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε πορεία περίπου 100 ατόμων Η συγκέντρωση περικυκλώθηκε και αποκλείστηκε από 2 ομάδες.Πολλά άτομα χτυπήθηκαν άσχημα κατα τη διάρκεια του αποκλεισμού- και διαδηλωτές και περαστικοι- και αργοτερα οι περισσότεροι (περιπου 50 ατομα) οδηγηθηκαν στο ΑΤ με βανάκια οπου στιβάχτηκαν στο γκαραζ. Υστερα απο πολυωρη αναμονή αποφάσισαν να επιβάλλουν σε όλους το διοικητικο προστιμο των 300ων ευρω και σε 2 άτομα προχώρησαν σε συλληψη με κατηγορια απειθειας στον εναν και στον αλλο προσθεσαν και κάποιες άλλες αναιτιες κατηγορίες.
 • Στην Ηγουμενίτσα η πορεία ξεκινησε ειρηνικα και με ολα τα απαραίτητα μέτρα και ολες τις απαιτούμενες αποστασεις.Οι μπατσοι διεκοψαν την πορεια και ακολουθησε ανθρωποκυνηγητο μεσα στα στενα της πολης και προσαγωγές .