Τηλεφωνική ενημέρωση για τις διώξεις μαθητή στην Καλαμάτα (15-01-2010)

Download here! - Downloads: 567 - Plays: 58

Την περίοδο του 2008-2009, η γενικευμένη κίνηση των μαθητών με τη μορφή καταλήψεων πανελλαδικά, είχε ως παράλληλη συνέπεια προσαγωγές, διώξεις και συλλήψεις μαθητών.
Ένας από αυτούς  είναι και ο μαθητής  Γιώργος Θεοφανίδης ο οποίος δικάζεται στις 27/01/2010, ουσιαστικά, για τη συμμετοχή του στην κατάληψη του σχολείου, με πρόσχημα  τη φθορά του παράνομα χτισμένου φυλακίου.


 Όλα ξεκίνησαν όταν οι μπάτσοι τρεις μέρες μετά τη λήξη της κατάληψης, ήρθανε και συλλάβανε τον Γ.Θ. από την κατοικία του και τον οδήγησαν στο τμήμα με την κατηγορία της φθοράς. Έτσι την επόμενη μέρα παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε, παράνομα, την αυτοφωρη εκδίκαση του 2 ώρες μετά. Το δικαστήριο αναβλήθηκε λόγω έλλειψης μαρτύρων κατηγορίας και μετατέθηκε 2 βδομάδες μετά. Με την έναρξη της δίκης αυτής ζητήθηκε η ακύρωση της αυτόφωρης διαδικασίας και οι δικαστές αρνήθηκαν λέγοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί εν μέσω της διαδικασίας. Στην αρχή της δίκης παρουσιάστηκε ένας κατήγορος εκ μέρους του κράτους ο οποίος ζητούσε 5000 ευρώ για 2 σπασμένα τζάμια. Στην διάρκεια της δίκης και ενώ φαινόταν ότι αθωωνόταν  ο μαθητής  Γ.Θ. και όλες οι κατηγορίες προς αυτόν πέφτανε  στο κενό ο δικαστής σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα αποφάσισε να ακυρώσει την διαδικασία του αυτοφώρου και όρισε τακτική δικάσιμη.
Σημαντικό να αναφέρουμε τον ξυλοδαρμό μαθήτριας πριν τη δίκη και απειλές για τη ζωή αυτής και του Γ.Θ. από  γλοιώδη υποκείμενα που αναφέρανε ότι θα τις υλοποιήσουν αν αθωωθεί ο μαθητής .

Λόγω της οικονομικής δυσκολίας του μαθητή Γεώργιου Θεοφανίδη  ζητείται ενίσχυση αλληλεγγύης για να καλυφθούν τα έξοδα της δίκης.