Οι καταστροφικές επιπτώσεις της βιομηχανικής ανάπτυξης

Τα βίντεο από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Οι καταστροφικές επιπτώσεις της βιομηχανικής ανάπτυξης στο φυσικό περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων” της Δικτύωσης Κινημάτων για Γη & Ελευθερία στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

“Μια εκδήλωση με τη συμμετοχή κοινοτήτων αγώνα στα πλαίσια της διεξαγωγής της 2ης πανελλαδικής συνάντησης για την ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 17-18 Οκτώβρη.

Η επενδυτική πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ενεργειακής ανάπτυξης συνεχίζει να αποτελεί κεντρικό διακύβευμα ύψιστης εθνικής σημασίας κατά τα λεγόμενα του ίδιου του πολιτικού προσωπικού, των ντόπιων και ξένων επενδυτών αλλά και των ευρωπαϊκών θεσμών που καθορίζουν την ενιαία στρατηγηκή της ΕΕ σε θέματα ανάπτυξης και ενέργειας. Ο δρόμος για την ένταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, την αποψίλλωση κάθε κορυφογραμμής προς εγκατάσταση ΑΠΕ, για την αποστράγγιση κάθε πηγής από την δημιουργία υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων, για την εξόρυξη όλου του θαλάσσιου ορίζοντα για υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο, ανοίγει και οδηγεί τις ζωές μας προς την απόλυτη δυστοπία.

Ο αγώνας ενάντια στις ενεργειακές επενδύσεις και τους πολέμους που γεννούν, παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ. Να μπλοκάρουμε στην πράξη την επενδυτική πολιτική του ελληνικού κράτους. Να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, τη γη και την ελευθερία μας, στηρίζοντας τους τοπικούς αγώνες ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη. Από τις Σταγιάτες και τον Βόλο μέχρι τη Νάξο και από την Κρήτη μέχρι την Χαλκιδική, την Ξάνθη και τη Σαμοθράκη έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε.”

-Δικτύωση Κινημάτων για Γη & Ελευθερία

Εισαγωγή & Υδροηλεκτρικά φράγματα (Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας)
Σταγιάτες Πηλίου: Αγώνας για την υπεράσπιση του νερού (Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης) & Καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ (Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου Ενάντια στη Καύση Σκουπιδιών)
ΕΛ.ΠΕ.: Εστία ρύπανσης στη δυτική Θεσσαλονίκη (Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛ.ΠΕ.)
Εξόρυξη χρυσού/χαλκού στη Χαλκιδική (Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας)
Αγωγοί μεταφοράς ενέργειας (Συνέλευση Γη & Ελευθερία Σερρών)
Ενεργειακή ανάπτυξη και πολεμική προετοιμασία (κατάληψη Terra Incognita)
Β.Φ.Λ.: Η πανδημία της Καβάλας (Αυτόνομο Στέκι Καβάλας)
Επιπλέον τοποθετήσεις