ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ – ΧΑΦΙΕ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.) Νίκος Παπαϊωάννου, γνωστός γλύφτης και τσιράκι της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας αλλά και συνολικότερα του κράτους, έδωσε συγχαρητήρια πριν από λίγες μέρες στον Μητσοτάκη, για την εκκένωση της κατάληψης ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. Ως ένας καλός στρατιώτης στην σταυροφορία της εξουσίας, που έχει εξαπολύσει την επίθεσή της το τελευταίο διάστημα, ενάντια στην πολιτική δραστηριότητα στους χώρους των πανεπιστημίων. Στα πλαίσια πάντα του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τον έλεγχο στις εισόδους των σχολών με μπάρες όπως στο μετρό της Αθήνας.  Στην συνέχεια δήλωσε πως μετά από 34 χρόνια τελειώνει η αυθαιρεσία, ο φόβος και η ντροπή που προσβάλλει τα πανεπιστήμια.

Εμείς του απαντάμε πως 34 χρόνια η κατάληψη ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ υπήρξε ένας ελεύθερος χώρος πολιτικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενάντια στη λογική της εξουσίας και της εμπορευματοποίησης. Όσο για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, πρώην σταλινικού και νυν νεοφιλελεύθερου προϊστάμενου των μπάτσων, ο οποίος μίλησε για την μόρφωση και την ελευθερία στα πανεπιστήμια, εμείς απαντάμε τα εξής.

Στο Α.Π.Θ. αυτή την στιγμή υπάρχουν πιάτσες με ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών που εξυπηρετούν το κράτος στο ζήτημα της καταστολής.  Ελευθερία από την άλλη  υπάρχει και στην έρευνα όσο επωφελούνται οι επιχειρήσεις, ο στρατός και η αστυνομία. Γιατί στο καπιταλιστικό πανεπιστήμιο δεν έχουμε ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά ελεύθερη διακίνηση της εκμετάλλευσης και τους κέρδους. Γιατί ο σκοπός του κεφαλαίου είναι οι καθηγητές να προετοιμάζουν τους φοιτητές ούτως ώστε να υπηρετήσουν εξειδικευμένα πλέον, καλύτερα το οικονομικό και πολιτικό σύστημα.

Απέναντι σ΄αυτό το σύστημα λοιπόν, εμείς παλεύουμε, προτάσσοντας την πολιτική ζύμωση, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Αν το σκουλήκι που ακούει στο όνομα Παπαϊωάννου νοιάζεται για τους φορολογούμενους που πληρώνουν το ελληνικό πανεπιστήμιο ας αφήσει κατά μέρος την καραμέλα για την ανομία των καταλήψεων και να μας δώσει εξηγήσεις για την κατάσταση στην φοιτητική λέσχη. Όπου ο εργολάβος πληρώνεται κανονικά, αλλά οι υπηρεσίες φαγητού που προσφέρει στους φοιτητές-τριες είναι ελλιπείς και οι εργαζόμενες-οι που απασχολεί λιγοστές, ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές στην σίτιση και ταλαιπωρία για τους φοιτητές-τριες αλλά και το προσωπικό. Καλά θα κάνει ο πρύτανης να μην θεωρεί το Α.Π.Θ. ως τσιφλίκι του. Γιατί εάν οι φορολογούμενοι πληρώνουν το πανεπιστήμιο , αυτό σημαίνει ότι είναι  δημόσιο και σε έναν δημόσιο χώρο έχουν πρόσβαση όλες και όλοι. Φορολογούμενοι και μη. Ελεύθερο πανεπιστήμιο για όλη την κοινωνία και όχι για τους σεκιουριτάδες, τους μπάτσους και τα αφεντικά.

Οπότε το ζήτημα μας δεν είναι μόνο η εκκένωση της κατάληψης ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, αλλά ο νόμος 4777 που φέρνει τους μπάτσους και τον κρατικό έλεγχο μέσα στις σχολές με σκοπό την πλήρη αποπολιτικοποίηση τους και την δημιουργία ενός αποστειρωμένου πανεπιστημίου που προσφέρεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων. Έτσι η κυβέρνηση αντί να προσλαμβάνει μόνιμους καθηγητές στα σχολεία προσλαμβάνει αστυνομικούς.

Αυτό το σχέδιο του κράτους δεν θα το αφήσουμε να περάσει αμαχητί. Μέσα από συλλογικούς αγώνες θα βρεθούμε στους δρόμους για να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας, ενάντια σε μια εξουσία που μας θέλει υποταγμένους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Όσο για τον ρουφιάνο τον Παπαϊωάννου να του θυμίσουμε πως  οι πρόγονοί του στην κατοχή, οι προδότες με τις κουκούλες, ευχαριστούσαν και αυτοί ευλαβικά τα αφεντικά τους, τον Φυρερ και το 3ο Ράιχ όπως ευχαριστεί και αυτός τους ανωτέρους του, παρότι ο αγωνιζόμενος λαός τους έφτυνε κατάμουτρα. Επίσης να θυμίσουμε στον υπουργό των μπάτσων πως το αίμα από τις 38 σφαίρες των δολοφόνων του Νίκου Σαμπάνη, κυλάει και στα δικά του χέρια, ενώ για το φερέφωνο της κυβέρνησης Γιάννη Οικονόμου ο οποίος προσπαθεί να μας εκφοβίσει με τις συνέπειες του νόμου, του ξεκαθαρίζουμε πως οι αγώνες για την ελευθερία και την αναρχία έχουν τα ρίσκα τους όπως και το τίμημά τους. Είμαστε λοιπόν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Για ακόμη μια φορά δεν θα διστάσουμε, μήτε θα δειλιάσουμε μπροστά στην τρομοκρατία του κράτους, θα δημιουργήσουμε νέες καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους  και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα ελεύθερο πανεπιστήμιο, για έναν ελεύθερο κόσμο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ραδιοφωνική εκπομπή στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 1431ΑΜ

www.1431am.org / 97.2fm

antistasi@espiv.net