Ενάντια στην πολιτική φίμωση του espiv

Σε μια περίοδο που η διαδικτυακή προώθηση δράσεων, κειμένων και υλικού αποτελεί αναγκαιότητα, όπως και η ύπαρξη δομών αντιπληροφόρησης που λειτουργούν ενάντια στην κυρίαρχη ρητορική και με όρους αντιεμπορευματικούς και συλλογικούς· καταστέλλεται η αυτοοργανωμένη διαδικτυακή συλλογικότητα του espiv. Αφορμή στάθηκε μια καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και συγκεκριμένα για 2 βιβλία σε μορφή pdf σε ένα από τα εκατοντάδες blogs, με αποτέλεσμα η Πρυτανεία της Παντείου να αποσυνδέσει τελικά τoν server του espiv. Σε αυτόν φιλοξενούνται πάνω από 850 blogs και sites, από πολιτικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς και εργατικών σωματείων μέχρι δομές αντιπληροφόρησης.

Η φίμωση του espiv στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας συνεχίζει το κατασταλτικό έργο των κυβερνήσεων ενάντια στις δομές του κινήματος. Την ίδια στιγμή που η από τα κάτω ενημέρωση είναι επιτακτική ανάγκη, ενάντια στη παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και στο δόγμα της τάξης και της ασφάλειας, οι κινηματικές υποδομές και οι αυτοοργανωμένες δομές αντιπληροφόρησης χρειάζεται να ενισχυθούν.

Οι Πρυτάνεις είναι γρανάζια για την λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου και ενεργούν για τα συμφέροντα των εταιρειών, έτσι και στην Πάντειο η Πρυτανεία καταστέλλει και φιμώνει την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας και της γνώσης. Τα ελεύθερα, αυτοθεσμισμένα, αυτοργανωμένα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης είναι δομές του κινήματος που συμβάλουν στην ελευθερία του λόγου και την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, την προώθηση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Σε μια περίοδο που το κράτος διαχειρίζεται το σύστημα με απλές ΠΝΠ (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) πουλώντας και ιδιωτικοποιώντας τα πάντα, καταστέλλοντας όποιους αντιστέκονται και αγωνίζονται, φυλακίζοντας και απομονώνοντας όσους περισσεύουν, η κρατική προπαγάνδα πρέπει να ασκείται απρόσκοπτα από τα φερέφωνα τους, με τα μέσα μαζικής επιβολής (ΜΜΕ) να έχουν το μονοπώλιο. Είναι λοιπόν, αυτονόητο ότι κάθε μέσο που αψηφά τις αυθεντίες της διαστρεβλωμένης οπτικής, που αμφισβητεί και αποδομεί την διαμεσολαβημένη πληροφορία, κάθε ελεύθερη φωνή που ηχεί στους μολυσμένους αιθέρες των μητροπόλεων να αποτελεί ένα ακόμα όπλο στα χέρια μας, το οποίο υπερασπιζόμαστε χωρίς διαπραγματεύσεις.

Όπως ακριβώς αρνούμαστε να δεχτούμε την εμπορική εκμετάλλευση των βασικών αναγκών (σίτισης, στέγασης κτλ.), έτσι αρνούμαστε και την εμπορική εκμετάλλευση της επικοινωνίας και της διάδοσης της πληροφορίας. Αντιλαμβανόμαστε την περίπτωση του espiv ως μία καθαρά κατασταλτική κίνηση από την πλευρά των πρυτανικών αρχών απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης στην Ελλάδα και έχοντας ως δομές κοινά χαρακτηριστικά και κοινούς αγώνες με αυτούς του εγχειρήματος, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της διαχειριστικής ομάδας του espiv και θεωρούμε απαραίτητη την στήριξη μας με οποιονδήποτε τρόπο.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ Η ΣΙΩΠΗ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM
~συλλογική έκφραση στο μολυσμένο αέρα της πόλης~
στους 97.3 στα FM και στο 1431am.org