Δίωξη συντρόφου για την εκπομπή των Ραδιοζωνών Ανατρεπτικής Έκφρασης

Στις 28 Δεκεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του κύματος καταστολής καταλήψεων του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε ένα κλίμα καθημερινού κυνηγητού των μεταναστών μικροπωλητών εκτός της ΑΣΟΕΕ, δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν καταπατήσει το άσυλο της ΑΣΟΕΕ και είχαν εισβάλει στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο υπόγειο του πανεπιστημίου. Εκεί στεγαζόταν στούντιο των Ραδιοζωνών Ανατρεπτικής Έκφρασης ενώ στην ταράτσα υπήρχε η κεραία που εξέπεμπε στους 98fm. Οι κατασταλτικές δυνάμεις κατάσχεσαν τα μηχανήματα του σταθμού, όπως και διάφορα υποτιθέμενα ύποπτα αντικείμενα, όπως μπουκάλια μπύρας, σημαίες και μάσκες.

Τέσσερα χρόνια μετά, καλείται σύντροφος, ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ραδιοφωνικού εγχειρήματος, να δικαστεί στις 21 Νοεμβρίου για την εκπομπή του σταθμού από την ΑΣΟΕΕ, ύστερα από την ταυτοποίηση αποτυπώματός του σε μπουκάλι εντός του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού. Για τους μπάτσους και τις διωκτικές αρχές αρκεί ένα αποτύπωμα σε μπουκάλι μπύρας σε χώρο όπου δίπλα βρίσκονταν τα μηχανήματα του σταθμού για να κατηγορηθεί ένα μεμονωμένο άτομο για παράνομη ραδιοφωνική εκπομπή.

 

Η δίωξη του συντρόφου δρομολογείται την ώρα που από την αρχή του 2016 έχει ξεκινήσει ένας διάλογος ανάμεσα στο υπουργείο και τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας. Αυτός ο διάλογος γίνεται για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της ραδιοφωνίας και την αναδιοργάνωση του χάρτη ραδιοσυχνοτήτων με σκοπό την πλήρη παράδοση των συχνοτήτων στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Έτσι, στο περιθώριο αυτού του ξεκαθαρίσματος στοχεύονται και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που σπάνε την κανονικότητα και αρνούνται την εμπορευματοποίηση των ερτζιανών καταλαμβάνοντας συχνότητες για να εκπέμψουν τη φωνή του οριζόντιου ανταγωνιστικού κινήματος. Την ίδια στιγμή αφήνει ανενόχλητες τις μαφίες που κερδοσκοπούν εκμεταλλευόμενες τις κενές συχνότητες.

Η τακτική, που επέλεξε το κράτος για να καταστείλει τους αυτοοργανωμένους ραδιοσταθμούς, αυτή τη φορά γίνεται με πλάγιες μεθόδους. Δεν κατεβάζει κεραίες, όπως έκανε στο παρελθόν, αλλά χτυπά μεμονωμένους συντρόφους νομίζοντας ότι θα τους βρει πιο αδύναμους. Κάνει λάθος. Εμείς, σαν Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης, στεκόμαστε δίπλα στον σύντροφο απέναντι σε αυτή την ύπουλη δίωξη από τη μεριά του κράτους, και συνεχίζουμε να εκπέμπουμε ελεύθερα και αυτοοργανωμένα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, σπάζοντας το μονοπώλιο της ενημέρωσης από τα καθεστωτικά μίντια.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΚΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93,8fm

radio98fm.org

 

Το 2012 οι μπάτσοι εισβάλλουν στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στην ΑΣΟΕΕ και κατάσχουν τον εξοπλισμό των Ραδιοζωνών Αναπτρεπτικής Έκφρασης-98fm. Το συγκεκριμένο δεν αποτελεί κάποιο μεμονωμένο περιστατικό προσπάθειας φίμωσης των αντικαθεστωτικών φωνών. Προηγήθηκαν και ακολούθησαν: η καταστολή του 105fm στη Μυτιλήνη, του Indymedia στην Αθήνα, του Ράδιο Κατάληψη στην Πάτρα, του Ελεύθερου Κοινωνικού Ραδιοφώνου 1431am και του Radio Revolt στην Θεσσαλονίκη.

 

Βλέποντας πως τα αυτοοργανωμένα μέσα αντιπληροφόρησης δεν πτοούνται και συνεχίζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την διάχυση του λόγου του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, η καταστολή στρέφεται πλέον σε μεμονωμένα άτομα. Τέσσερα χρόνια μετά την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ, ένας σύντροφος που δεν υπήρξε ποτέ μέλος ραδιοφωνικού εγχειρήματος, καλείται να δικαστεί για παράνομη εκπομπή στα fm με αποδεικτικό στοιχείο ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε μπουκάλι μπύρας στο στέκι της ΑΣΟΕΕ όπου και στεγαζόταν τότε ο 98fm. Η ατομική στοχοποίηση του συντρόφου αποσκοπεί στην γενικότερη στοχοποίηση των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων αντιπληροφόρησης και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε. Δε θα αφήσουμε τον σύντροφο μόνο του, όλοι και όλες στη δίκη στις 21 Νοέμβρη.

 

Αλληλεγγύη στις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98fm και σε όλα τα αυτοοργανωμένα μέσα αντιπληροφόρησης.

Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα, αντιιεραρχικά.

 

Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο 1431am

Θεσσαλονίκη, 16/11/2016