Ο θαυμαστός κόσμος των Μ.Μ.Ε. (Δεκέμβριος 2008)

 
Η κοινωνική πόλωση, με αφετηρία το Δεκέμβρη , δε μπορεί παρά να βρίσκει έκφραση και ανάμεσα σε ανθρώπους που βιώνουν καταστάσεις και τους «τηλεθεατές».Δεν τίθεται ζήτημα αντικειμενικότητας αλλά αντιπαράθεσης του κατασκευασμένου θεάματος με την υποκειμενικότητα που δημιουργείται στο δρόμο.
 
 

 
  Τα τηλεοπτικά ανδρείκελα εισβάλουν στα σαλόνια και στα μυαλά μας αντικαθιστούν το συνάνθρωπο μας. Η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων περιορίζεται στην αναπαραγωγή αυτών που ήδη έχουν ακουστεί στα Μ.Μ.Ε. Ο μιντιακός μύθος των κουκουλοφόρων προωθείται σπέρνοντας τον φόβο και περιχαρακώνοντας τους διαδηλωτές σε «βίαιους» και «ειρηνικούς».Στόχος η καταστολή αυτού που οι ίδιοι φοβούνται και δε μπορούν να ελέγξουν.
 
   Η κυρίαρχη λογική που λέει «…αφού τον πιασαν ,κάτι θα έκανε…» αναπαράγεται από τους τηλεθεατές και έτσι αφήνονται όμηροι στα χέρια του κράτους άνθρωποι που αγωνίζονται. Το μελάνι και ο χρόνος που ξοδεύονται για την ενημέρωση και την πληροφόρηση για συλληφθέντες, θύματα βίαιης κρατικής καταστολής , καταπάτησης δικαιωμάτων κ.α. , είναι μηδενικά . Νομιμοποιείται έτσι η ηθικά η δίωξη των εξεγερμένων ως τρομοκρατών και των αντιδρώντων ως εχθρών.
 
  Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τους δικαστές και τα ΜΜΕ. Όσο διώκουν και φυλακίζουν διαδηλωτές, άλλο τόσο συγκαλύπτουν και στηρίζουν τη βία των «οργάνων της τάξης», των «αγανακτισμένων πολιτών» αλλά και των δολοφόνων αφεντικών όπως στην περίπτωση της συνδικαλίστριας καθαρίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα . Η δολοφονική επίθεση με οξύ που δέχτηκε από πληρωμένους δολοφόνους των αφεντικών δε βρίσκει χώρο και χώρο στα πάνελ και στις σελίδες τους.Εκεί δε χώρεσε ούτε το κυνήγι τόσων ανθρώπων στη Λάρισα (η πλειοψηφία ανήλικοι) οι οποίοι με κατασκευασμένες κατηγορίες σέρνονται σε δίκη με τον τρομονομό.
 
  Απέναντι στην συγκεντρωτική εξουσία των ΜΜΕ και την άνευ όρων παράδοση σε αυτά , προτάσσουμε την επανοικιοποίηση του δημόσιου λόγου με αντί-ιεραρχικές , αποκεντρωμένες δομές. Βγαίνουμε στο δρόμο ,συνθέτουμε τις υποκειμενικότητες μας και εκπέμπουμε στον μολυσμένο αέρα των πόλεων.
 
Δραπετεύουμε από τις οθονοψυχοφυλακές μας
 
 
1431am
Δεκέμβρης ΄08