Ο 1431ΑΜ για τα γεγονότα στην εξέγερση (Δεκέμβριος 2008)
       Η εξέγερση όπως τη βιώσαμε και οι ίδιοι τις τελευταίες ημέρες δεν είναι μια αποστειρωμένη ή απομονωμένη διαδικασία, αντίθετα αποτελεί το αυθόρμητο ξέσπασμα μιας κοινωνίας που νοσεί και υποφέρει. Σε μια τέτοια κοινωνία η οργή, η αγανάκτηση, η ανάγκη για αλλαγή, η ελπίδα εκφράστηκε με τον πιο έντονο τρόπο. Ταυτόχρονα δεν θα μπορούσε να μην εμπεριέχεται η βία, το μίσος, η ιδιοτέλεια και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που το κοινωνικό σύστημα μάς επιβάλει να έχουμε ως άτομα και ως κοινωνία. Βέβαια εάν οι απαντήσεις που ψάχνει κάποιος αφορούν τα επεισόδια, τη βία – μη βία, και την τρομολαγνία που εντέχνως διασπείρουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τότε είναι λάθος η ερώτηση και ακυρώνει την απάντηση όποια και αν είναι αυτή.


          Όσον αφορά το ζήτημα των ΜΜΕ και της αντιπληροφόρησης αντιληφθήκαμε δύο ζητήματα. Από τη μια τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με την ασφαλίτικη λογική τους, ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Από την άλλη, η αντιπληροφόρηση παίζει έναν ζωτικότατο ρόλο, ώστε να καλυφθεί το κενό της πληροφόρησης και της ενημέρωσης.

         Ως προς το πρώτο καταδικάζουμε τα ΜΜΕ καθώς είναι προφανής ο ρόλος τους και ο τρόπος με τον οποίο κινούνται. Η επιφανειακή κριτική, η επίκληση στα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και η συστηματική προσπάθεια να κάνουν το άσπρο μαύρο, καταδεικνύουν περίτρανα το ρόλο τους ως εδραιωτές της σημερινής κατάστασης. Στην προκειμένη περίπτωση η καταστροφολογία είναι το εύκολο και αποτελεσματικό εργαλείο τους. Χαρακτηριστικά, παρατηρήσαμε πως την ίδια ώρα που οι δημοσιογράφοι στις τηλεοράσεις μιλούσαν για τεράστιες καταστροφές και τρομοκρατούσαν τον κόσμο, ο ίδιος ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, δήλωνε το αυτονόητο: “Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα για τα καταστήματα της Αθήνας αφού στην πλειονότητά τους είναι ασφαλισμένα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η πεσμένη κίνηση”.

            Ως ραδιοφωνικός σταθμός, τασσόμαστε ξεκάθαρα με τους εξεγερμένους. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, καθώς συλλογικά και ατομικά θεωρούμε τον εαυτό μας κομμάτι αυτής της εξέγερσης. Αναλαμβάνουμε λοιπόν, με τις μικρές μας δυνάμεις το κομμάτι της αντιπληροφόρησης που μας αναλογεί. Σε αυτή μας την προσπάθεια, είναι απαραίτητη η βοήθεια και η επικοινωνία με τους ακροατές. Είμαστε συγκινημένοι από το πόσο πολύ έχετε ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα και σας καλούμε να συνεχίσετε. Θέλουμε επίσης, να γίνεται κατανοητό πως η συλλογή και η διαχείριση του όγκου των πληροφοριών που καταφτάνουν στον σταθμό μας αυτές της μέρες είναι έργο δύσκολο και ίσως κάποιες φορές να μας ξεπερνά. Δεν είμαστε επαγγελματίες και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

 

ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!        

                                                                               Η συνέλευση του 1431am