Συνολική ενημέρωση από την πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

7 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον νεοναζί χρυσαυγίτη Ρουπακιά, με το αντιφασιστικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται με πάνω από 2300 άτομα στο δρόμο.

Η πορεία αναμεταδόθηκε ζωνταντά από το ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431ΑΜ.

Η συγκέντρωση στην Καμάρα από νωρίς είχε πολύ κόσμο, με περίπου 500 άτομα ήδη στις 18:40. Τα μπλόκ βγήκαν στον δρόμο στις 19:10 με το κοινό αντιφασιστικό μπλοκ πολλών συλλογικοτήτων της πόλης με υπογραφή “αντιφασίστες – αντιφασίστριες” να βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας.

Η πορεία με πολύ παλμό ξεκίνησε στην Εγνατία προς δυτικά. Μπροστά από την κατάληψη 111, ένα μπλόκ κάποιων φοιτητικών συλλόγων σταμάτησε και κράτησε απόσταση μεγαλύτερη από 300 μέτρα από τα αναρχικά-αντιεξουσιαστικά-ελευθεριακά μπλόκ. Τα μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αντιφαστιστ@ Φοιτητών, της ΟΚΔΕ, της ΣΣΠ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διαφωνόντας με αυτή την κατάσταση προσπέρασαν το προαναφερόμενο μπλοκ και ενώθηκαν με τα μπροστά σε κοινή πορεία.

Μέσω της Αγίας Σοφίας η πορεία βγήκε στην Τσιμισκή, που με δυνατό παλμό κινήθηκε προς τα γραφεία της Χ.Α. κοντά στα δικαστήρια. 3 κλούβες και 30 περίπου μηχανές έκλειναν τον δρόμο στο ύψος της Ίωνος Δραγούμη. Η πορεία ανέβηκε προς την Εγνατία και από εκεί ξαναγύρισε στην Καμάρα.

Μικρή πορεία πραγματοποίησε προς το κέντρο της πόλης και ο συγκεντρωμένος κόσμος στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης μαζί με τα 38 συντρόφια που αφέθηκαν ελεύθερα, με αντιφασιστικά συνθήματα.

Φωτογραφίες από την πορεία: (κάποιες από το Alerta)