Συνολική ενημέρωση από την πορεία της ΔΕΘ (+ΦΩΤΟ,VIDEO)

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η αντικρατική-αντικαπιταλιστική-αντικατασταλτική πορεία της ΔΕΘ, εν όψει της ομιλίας Μητσοτάκη στο Thessaloniki Helexpo Forum. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει 6 νέες παρεμβάσεις για να ενισχύσει την εθνική άμυνα με νέα αεροσκάφη, σκάφη, προσλήψεις ενόπλων δυνάμεων και εμπλουτισμό των οπλοστασιων και της αμυντικής βιομηχανίας.

Εμείς, ως ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM, στηρίξαμε με αναμετάδοση της ανεξάρτητης συγκέντρωσης στην Καμάρα, που πλαισιώθηκε από πλήθος σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, πρωτοβουλιών και συλλογικοτήτων από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό/αναρχικό/ελευθεριακό χώρο, με περίπου 2500 άτομα. Κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης είχαμε συνεχή ενημέρωση, κυρίως με τηλεφωνική επικοινωνία με άτομα που βρίσκονταν στο δρόμο.

Από τις 18:00 στην Καμάρα ξεκίνησε να συγκεντρώνεται ο κόσμος, όπου υπήρχε στημένη μικροφωνική και αργότερα διαβάστηκαν τα καλέσματα κάποιων σωματείων και πρωτοβουλιών. Σύντομα έφτασε με συνθήματα και η προσυγκέντρωση της Α.Π.Ο. από την κατάληψη Mundo Nuevo, ενώ ήδη από τις 18:20 γύρω στα 500 άτομα βρίσκονταν εκεί. Στις 19:00 περίπου βγήκαν συγκροτημένα στον δρόμο τα πανό, με αυτό των εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων να βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας.

Η πορεία ακολούθησε τη διαδρομή Εγνατία-Αγίας Σοφίας-Τσιμισκή-Αγγελάκη-Εγνατία. Σε όλη τη διάρκειά της drone και ένα ελπικόπτερο πετούσαν πάνω από το κέντρο της πόλης, διμοιρίες των ΜΑΤ βρισκόντουσαν δεξιά και αριστερά των Αναρχικών/Αντιεξουσιαστικών μπλόκ που ήταν και τα πιο μαζικά, ενώ για αρκετή ώρα και μέχρι την Τσιμισκή ακολουθούσαν και μηχανές ΔΕΛΤΑ γκαζόνοντας συνεχώς σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου. Στην Τσιμισκή, κατά τη διάρκεια μεγάλης στάσης της πορείας οι διμοιρίες είχαν συμπυκνώσει τον κόσμο με κουκουλωμένες ομάδες ασφαλιτών με γεμάτες τσάντες να περιμένουν μαζί τους να τις φορτώσουν στον κόσμο. Καθόλη την διάρκεια της πορείας ακουγόταν δυναμικά συνθήματα, ενώ συγκροτημένα επέστρεψε στην Καμάρα.

Φωτογραφίες από την πορεία:

Video από το Alerta.gr