Συγκεντρωτικό ενημέρωσης για τους συλληφθέντες της 27/5

Το πρωί της Τετάρτης 27/05 γύρω στις 9:45π.μ. ασφαλίτες και ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν εισβολή στα καστρόπληκτα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη στο Τσινάρι. Η περιοχή ήταν από νωρίς αποκλεισμένη από διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΜΑΤ οι οποίοι πραγματοποιούσαν ελέγχους και εξακριβώσεις σε διερχόμενους είτε ήταν κάτοικοι είτε αλληλέγγυοι/ες. Αρχικά εισέβαλλαν σπάζοντας πόρτες και κλειδαριές με προτεταμένα τα όπλα και άσκησαν σωματική βία στις συντρόφισσες και τους συντρόφους που βρισκόντουσαν μέσα. Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος και κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα (λάπτοπ, κινητά) και αντικείμενα οικιακής χρήσης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας έγινε γνωστό πως αφορμή για την εισβολή στάθηκε η σύλληψη δύο συντρόφων τις προηγούμενες ώρες. Ο ένας εκ των δύο οδηγήθηκε μάλιστα στα κατειλημμένα σπίτια για τη διεξαγωγή της έρευνας δεμένος με χειροπέδες, χωρίς να του έχει επιτραπεί η οποιαδήποτε επικοινωνία με δικηγόρο όλες αυτές τις ώρες.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας οι δέκα συντρόφισσες και σύντροφοι οδηγήθηκαν σταδιακά στη ΓΑΔΘ, χωρίς να γνωρίζουν αν πρόκειται για προσαγωγή ή σύλληψη και αφέθηκαν αρκετές ώρες αργότερα. Παράλληλα με την έρευνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης απέναντι από τις καταλήψεις από 50 περίπου άτομα, φωνάζοντας συνθήματα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία γειτονιάς αλληλεγγύης στους συλληφθέντες που πλαισιώθηκε από 200 άτομα και κινήθηκε στο Τσιναρι, στην Ανω Πολη και κατέβηκε και στο βόρειο κομμάτι του κεντρου, ληγοντας παλι στο Τσιναρι.

Το πρωί της Πέμπτης 28/5 γύρω στα 100 αλληλέγγυα άτομα συγκεντρώθηκαν έξω απο τα δικαστήρια, φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα κατα τις μεταφορες των συντρόφων προς και απο τα δικαστήρια.

Οι δύο σύντροφοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους απήγγειλε τα αδικήματα: κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, συμμορία, απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ίδια αποκλειστικά χρήση. Ο ένας από τους δύο πέρασε και ιατροδικαστή λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε από τους μπάτσους, τόσο κατά τη σύλληψη, όσο και στη ΓΑΔΘ. Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση. Οι σύντροφοι είναι καλά και το ηθικό τους είναι ψηλά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΟΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6 ΣΤΙΣ 11:00