Δολοφονική επίθεση στο στέκι μεταναστών στην Αθήνα

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, ώρα 22:00, έλαβε χώρα επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών στην Αθήνα. Εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν εκδήλωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης με θέμα τα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παρουσία περίπου 20 ατόμων στην αίθουσα. Η χειροβομβίδα ρίχτηκε από άτομο στο παράθυρο με σκοπό να περάσει στον εσωτερικό χώρο, πράγμα που δε συνέβει για τυχαίους λόγους και έτσι ανατινάχτηκε στο πεζοδρόμιο της οδού Τσαμαδού (κεντρικού δρόμου των Εξαρχείων). Τραυματισμοί δεν υπήρξαν. Ο δράστης απομακρύνθηκε από το χώρο με την βοήθεια Ι.Χ. που τον περίμενε.

Στο Στέκι Μεταναστών, εκτός από το Σύνδεσμο Αντιρρησιών φιλοξενούνται μια σειρά από συλλογικότητες της Αριστεράς, του φεμινιστικού κινήματος, του κινήματος των ομοφυλοφίλων κ.α., καθώς και δραστηριότητες μεταναστευτικών ομάδων. Λίγη ώρα πριν την επίθεση είχαν ολοκληρωθεί μάλιστα τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας που παρακολουθούν καθημερινά δεκάδες μετανάστες.

Σημαντικό: Οι πινακίδες του αυτοκινήτου οι οποίες καταγράφηκαν από μάρτυρες, μετά από έρευνα, αποδείχτηκαν ακαταχώρητες…με ό,τι αυτό σημαίνει. Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου και το απόγευμα ανοιχτή συνέλευση η οποία μεταφέρθηκε στο Πολυτεχνείο λόγω μεγάλης προσέλευσης.

Οι δράσεις που έγιναν είναι:

1.Πέμπτη 26/02 στις 6: 00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατέια Εξαρχείων, Αθήνα

2.Τρίτη 3/3 πρωί στις 9:00 συγκέντρωση στα δικαστήρια όπου δικάζεται ο Ανδρουτσόπουλος(Περίανδρος), αρχηγικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, για την απόπειρα δολοφονίας του Κουσουρή. (Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια)

3.Τρίτη 3/3 βράδυ στις 8:00 νέα συνέλευση στο Πολυτεχνείο, Αθήνα

4.Πέμπτη 5/3 στις 6:00 συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πέμπτη 5/3, Πορεία, 18:00 ΚΑΜΑΡΑ
(καλούν: ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ)

Δε μας τρομάζουν