Ένα ακόμα σινιάλο αλληλεγγύης

Τις ημέρες αυτές, τις οποίες άλλοι ονομάζουν γιορτινες, που ο καταναλωτισμός, η εκμετάλλευση και η επιπλαστη χαρά βρίσκονται σε έξαρση, η σκέψη μας είναι στους αγώνες που δίνονται εντός των τειχών.

Οι 11 τούρκοι αγωνιστές διανύουν την μεγαλύτερη απεργία πείνας που έχει γίνει στην Ελλάδα, μετρώντας σήμερα 80 ημέρες, με βασικό αίτημα τη δίκαιη δίκη ενάντια στην εκδικητική πολιτική απόφαση των 333 χρόνων στο σύνολο στα οποία έχουν καταδικαστεί και την αφαίρεση της υπόθεσης τους από το πεδίο του τρομονομου, με τη δικάσιμο να έχει οριστεί στις 10.1.23. Στις 22.12 μάλιστα τρία άτομα,Ali Ercan Gökoğlu, Şadi Naci Özpolat και Burak Ağarmış, μεταφέρονται στο κολαστήριο της φυλακής του Κορυδαλλού το οποίο αποκαλούν νοσοκομείο, με τον υπεύθυνο γιατρό να παραπέμπει σε εξωτερικό νοσοκομείο, καθώς το να παραμείνουν στη φυλακή κρίνεται επικίνδυνο για την ζωή τους.

https://athens.indymedia.org/post/1622756/

Την ίδια στιγμή, ένας αγώνας δίνεται ενάντια στον εγκλεισμό του Α.Cospito υπό το καθεστώς 41bis, με την υπογραφή του ιταλικου κράτους, το οποίο πρωτοστατεί στην εφαρμογή ενός από τα πιο σκληρά καθεστώτα κράτησης στα σωφρονιστικά συστήματα της Ε.Ε. Το 41bis βασίζεται στην αισθητηριακή και κοινωνική απομόνωση του κρατούμενου ατόμου, καθώς είναι τις 23 ώρες του 24ωρου κλεισμένο σε απομόνωση, δικαιούται 10′ τηλεφωνικής επικοινωνίας το μήνα μόνο με πρόσωπα της οικογένειάς του και 1 ώρα επισκεπτηρίου το μήνα με διαχωριστικό τζαμί και υπό το καθεστώς ηχογράφησης και ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Ο Cospito υπόκειται αυτό το βασανισμό από τις 5 Μάη και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απεργία πείνας.

https://athens.indymedia.org/post/1622246/

https://athens.indymedia.org/post/1621045/

Παράλληλα, δύο μήνες μετράνε πλέον οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων -και όχι μονο- ενάντια στον νεοψηφισθεντα σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος με ακραία ειρωνεία πλασάρεται πως σκοπεύει στην βελτίωση των συνθηκων κράτησης, στην περαιτέρω θωράκιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, στη διασφάλιση της ισότητας στον τρόπο διαβίωσης και στην απαγόρευση κάθε δυσμενούς μεταχείρισης των κρατουμένων εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, καθώς και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής επανένταξης των αποφυλακισθέντων”, ενώ στην πραγματικότητα καταλύει κάθε έννοια του δικαίου -οπως αυτό ορίζεται από τους δημιουργούς του- αλλά και θεσμοθετημένα πλέον στερεί από τα κρατούμενα άτομα κεκτημένα δικαιώματα που έχουν κερδηθεί με αγώνες χρόνων εντός των ανθρωποφυλακών, με μαζικές κινητοποιήσεις, απεργίες πείνας και δίψας και πιέσεις κάθε είδους.

Τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις πτέρυγες Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ του Κορυδαλλού από τις 28.10, έχουν πλαισιώσει κρατούμενα άτομα από τις φυλακές Λάρισας, Κέρκυρας, Αγίου Στεφάνου Πάτρας, Τρικάλων και Δομοκου αλλά και άτομα εκτός των τειχών.

https://athens.indymedia.org/post/1622224/

https://athens.indymedia.org/post/1621397/

https://athens.indymedia.org/post/1621435/

https://athens.indymedia.org/post/1622000/

Ενάντια στο σωφρονιστικό κώδικα

Με την τροποποίηση του άρθρου 9ν 2776/1996 στο νέο σωφρονιστικό, ο υπουργός προ.πο. και ο γενικός γραμματέας αντεγκλιματικης πολιτικής μπορούν να παραγγείλουν μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας, τη δημόσια τάξη ή πιθανή διασάλευση της ασφάλειας του καταστήματος. Δοκιμάζοντας λοιπόν το νέο τους έκτρωμα, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και ρεβανσισμου ως προς τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο σωφρονιστικό, μεταγαγουν παράτυπα τον Θ.Χατζηαγγελου στις 19.12 στις φυλακές Νιγρίτας και τον Κ.Δημαλεξη στις 22.12 στις φυλακές Τρικάλων, χωρίς καμία αιτιολόγηση από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, ενώ είναι και οι δύο υπόδικοι, χωρίς πειθαρχικές τιμωρίες.

https://athens.indymedia.org/post/1622734/

Με αφορμή τις δύο αυτές παρατυπες μεταγωγές αλλά και την απεργία πείνας των 11 αγωνιστών, τον αγώνα για τον Α.Cospito και με αίτημα την δικαίωση όλων των αιτημάτων του αγώνα των κρατουμένων, στις 19.12 ξεκινάει Λευκή Απεργία (πείνας και δίψας) ο Θ.Χατζηαγγελου, στις 22.12 ξεκινάει απεργία πείνας ο Γ.Μιχαηλιδης,https://athens.indymedia.org/post/1622736/ στις 24.12 ξεκινάν επίσης ο Λ.Βουγιουκλακης και ο Φ.Δασκαλας https://athens.indymedia.org/post/1622769/ και στις 25 και 26.12 τέλει και ο Φ.Τζιωτζης διήμερη συμβολική απεργία πείνας.

https://athens.indymedia.org/post/1622776/ Σήμερα μάλιστα, 25.12 ο Θ.Χ. αφού μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Νιγρίτας για εξετάσεις, κρατήθηκε και του έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο Σερρών, με ενστολα σκουπίδια να παραμένουν στο δωμάτιο όπου κρατείται απομονωμένος.

Τα σκουπίδια που πρεσβεύουν κάθε εξουσία, νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική, ξεδιπλώνοντας κάθε εκδικητική διάθεση τους, κατ’εξακολούθηση βασανίζουν, κακοποιούν, πυροβολούν εν ψυχρώ, εκκενώνουν και γκρεμίζουν σπίτια του αγωνα και βιαιοπραγούν δίχως κόστος σε όποιο δεν γονατίζει στην αφήγηση της τάξης και της ασφάλειας που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι η διαιώνιση του σάπιου αυτού συστήματος.

Εμείς από τη μεριά μας, δεν θα μπορούσαμε παρά να στείλουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης στα άτομα που θέτουν το σώμα τους ως ένα ακόμα πεδίο μάχης, που βασανίζονται καθημερινά στα κελιά της αστικής δικαιοσύνης και να δεσμευτούμε να κρατάμε ακονισμενη την αιχμή του δόρατος της αντιπληροφορησης, ως μια ελάχιστη ακίδα στην σιχαμερή τους προπαγανδα.

Μέχρι το γκρέμισμα κάθε κελιού και φυλακής, μέχρι να είμαστε όλα ελεύθερα, το μόνο που έχουμε να γιορτάσουμε, είναι οι ανάσες ελευθερίας μας, οι στιγμές που είμαστε εκεί το ένα για το άλλο και η δύναμη όσων ατόμων αγωνίζονται ενάντια σε κάθε καταπίεση.

 

Η αλληλεγγυη θα νικήσει.

Δύναμη ρε!

 

1431am