Ανακατάληψη του Παλιού Νεκροτομείου

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ανακατάληψη του Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη. Η κατάληψη που λειτουργεί από το 2016, είχε παραβιαστεί από τους μπάτσους το προηγούμενο διάστημα οι οποίοι είχαν τοποθετήσει λουκέτα για να εμποδίσουν την είσοδο στο κτίριο.

Έχουμε τροχούς για να κόβουμε τα σίδερα που μας επιβάλλετε, έχουμε μπογιές για να γράφουμε “για πάντα”, μα πάνω από όλα έχουμε αυτές τις αγκαλιές που μας δίνουν όλη τη δύναμη του κόσμου. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά, δύναμη σε όσα αγωνίζονται.

Τα λουκέτα να σπάνε, να ζήσουμε εμείς.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ:
Πέμπτη 8/9, 20:00 Προβολή Ταινίας “La Haine”
Παρασκευή 9/9 22:00 Μπαρ οικονομική ενίσχυσης
Σάββατο 10/9 17:00 Καφενείο – Συλλογική Κουζίνα
*προσθήκη*
Αναλυτική ενημέρωση για τα γεγονότα στην Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη σήμερα (8.9):
Στις 8 Σεπτέμβρη το πρωί πραγματοποιήθηκε ανακατάληψη του Παλιού Νεκροτομείου το οποίο είχε εκκενωθεί στις 16 Αυγούστου. Αλληλέγγυος κόσμος έσπασε τα λουκέτα των μπάτσων και μπήκε στο χώρο, αναρτήθηκε γιγαντοπανό από την ταράτσα του κτηρίου, φωνάχτηκαν συνθήματα και ενημερώθηκε η γειτονιά και οι εργαζόμενοι στις γύρω υπηρεσίες με μοίρασμα κειμένου, επίσης τοποθετήθκαν δικά μας λουκέτα στην πόρτα. Άμεσα δημοσιεύτηκε και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανακατάληψης.
Όταν σύντροφοι και συντρόφισσες έφτασαν στο χώρο για να ανοίξουν για την προγραμματισμένη προβολή, παρατηρήσαν οτι τα λουκέτα είχαν σαμποταριστεί με κόλλα από την ασφάλεια, και είχε τοποθετηθεί ειδική σκόνη για δακτυλικά αποτυπώματα. Εκείνη τη στιγμή έγινε προσπάθεια για να απομακρυνθεί η κόλλα από τα λουκέτα και να γίνει ο χώρος προσβάσιμος. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, δυνάμεις της αστυνομίας με μηχανές και ομάδα ΟΠΚΕ εξοπλισμένοι με ασπίδες και κράνη κινήθηκαν επιθετικά προς τον συγκεντρωμένο κόσμο, τον οποίο και απώθησε από το συγκρότημα. Ο κόσμος κινήθηκε στους δρόμους της γειτονιάς φωνάζοντας συνθήματα προσπαθώντας να προσεγγίσει το συγκρότημα. Αφού κλείστηκε για λίγη ώρα ο δρόμος έξω από το συγκρότημα με τους μπατσους να έχουν παραταχθεί απέναντι πιέζοντας τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν, το σώμα αποχώρησε συντεταγμένα προς το Αναγνωστήριο, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κατάληψη.
Είναι προφανές ότι η κίνηση της ανακατάληψης βρήκε απροετοίμαστους τους μπάτσους, τους σεκιουριτάδες και τις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια, Κτηματική Υπηρεσία), καθώς πραγματοποιήθηκε σε κοινή θέα με εκατοντάδες άτομα να περνάνε από το συγκρότημα. Η κίνηση της ανακατάληψης εξέθεσε και γελοιοποίησε τους “αρμόδιους”, οι οποίοι έδρασαν σπασμωδικά σε μία προσπάθεια επίδειξης δύναμης στο αγωνιζόμενο κομμάτι της πόλης.
Όσο και να προσπαθούν να ανακόψουν την δράση μας επιτιθέμενοι στις δομές και να καταστείλουν τον κόσμο του αγώνα, δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και από άκρη σε άκρη να γίνουμε ανάχωμα ενάντια στην κρατική καταστολη. Να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις και τις δομές του αγώνα, να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε. Να παλέψουμε για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, κόντρα στο σάπιο κρατικό – καπιταλιστικό σύστημα.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίζεται κανονικά για αύριο και μεθαύριο:
-Παρασκευή μπαρ οικονομική ενίσχυσης στις 22:00
-Σαββατο Καφενείο και Συλλογική Κουζίνα στις 17:00
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ
ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ – ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ