Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους

Την Πέμπτη 24/12/2012 αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν στην κατάληψη Βίλλα Αμαλίας με αφορμή ανώνυμο τηλεφώνημα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συλλαμβάνονται 8 σύντροφοι και εκκενώνεται η κατάληψη. ΜΜΕ και πολιτική εξουσία στοχοποιούν την κατάληψη ως ένα χώρο που χρησιμοποιείται ως εργαστήριο κατασκευής εκρηκτικών, στηριζόμενοι σε αβάσιμα ευρήματα, όπως 1500 άδεια μπουκάλια μπύρας σε ένα χώρο όπου λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ και συναυλιακός χώρος και 250ml πετρελαίου δίπλα σε μια σόμπα. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται την Παρασκευή 28/12/2012, αυτή τη φορά στην ΑΣΟΕΕ. Με πρόσχημα ανώνυμη καταγγελία για παρεμπόριο συλλαμβάνουν 16 μετανάστες μικροπωλητές αφού τους είχαν ωθήσει μέσα στην ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια εισβάλλουν και καταπατούν το άσυλο για μια ακόμα φορά. Κατεύθυνση των δυνάμεων καταστολής το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι και το στούντιο του 98FM, από όπου κατέσχεσαν “διάφορα προϊόντα παρεμπορίου”, όπως ο τεχνικός εξοπλισμός και η κεραία του σταθμού.

 

Αυτά τα γεγονότα δεν είναι τα πρώτα ούτε και τα τελευταία. Οι κατασταλτικές επιθέσεις έχουν περάσει πλέον σε καθημερινή βάση. Το είδαμε στη Θεσσαλονίκη, τόσο στην εκκένωση της κατάληψης Δέλτα όσο και στις εισβολές της αστυνομίας εντός του πανεπιστημιακού χώρου του ΑΠΘ (συλλήψεις φοιτητών που περιφρουρούσαν το άσυλο μετά την πορεία της 17 Νοέμβρη και 11 συλλήψεις απεργών εργολαβικών εργαζομένων που περιφρουρούσαν την απεργία τους). Επίσης το είδαμε στο Βόλο με την ομαδική προσαγωγή 70 αντιφασιστών σε αντιφασιστική συγκέντρωση. Και φυσικά, όπου δεν φτάνει το χέρι του κράτους φτάνουν οι φασιστικές συμμορίες, με τελευταίο παράδειγμα την απόπειρα εμπρησμού στον αυτοοργανωμένο κοινωνικό χώρο Xanadu στην Ξάνθη.

 

Αυτή η εντεινόμενη καταστολή δε θα έπρεπε να μας παραξενεύει. Έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο της γενικότερης πολιτικής στάσης της κυριαρχίας. Παράλληλα με την επίθεση σε μισθούς, συντάξεις και σε κάθε εργασιακό-κοινωνικό δικαίωμα, επιχειρείται η φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται και η σπίλωση αγώνων και εγχειρημάτων μέσω της μιντιακής προπαγάνδας.

 

Πλέον γίνεται ξεκάθαρο ότι η καταστολή των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την κυριαρχία. Αυτό, όμως, που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι ότι τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα δεν είναι κτίρια, ούτε κονσόλες, ούτε μικρόφωνα. Είμαστε εμείς και η ανάγκη μας για αντίσταση και ελευθερία και αυτά δε μπορούν να τα καταστείλουν.

 

ΔΕΝΔΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΛΠ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ, ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ XANADU, ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΡΑΔΙΟΖΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ 98FM

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 1431AM