Για την εμπρηστική επίθεση στο Radio Revolt

Την Τρίτη 9/11, στις 11 το βράδυ, το radio revolt δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από φασιστοειδή και παρακρατικούς με αποτέλεσμα να καεί το βαγόνι στο οποίο στεγάζεται το αυτοοργανωμένο ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη. Μπάτσοι και πρύτανης ήταν “θεατές” σε ένα από ότι φαίνεται διαδραστικό έργο, που αφήνει ερωτήματα, αλλά καμιά αμφιβολία για το ρόλο τους.

Οι παρακρατικές επιθέσεις σε στέκια, καταλήψεις και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα εντείνονται σε μια περίοδο κοινωνικών αναταραχών και βάρβαρων μεταρρυθμίσεων με σκοπό να χτυπήσουν ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας και να φιμώσουν όσους εναντιώνονται στο υπάρχον. Αντίθετα όμως, πετυχαίνουν συσπείρωση και δυνάμωση του αγώνα και της αλληλεγγύης μεταξύ των αγωνιζόμενων.

Σε μια περίοδο που η εμφάνιση της ακροδεξιάς είναι ανοδική με δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες αλλά πλέον και πιο εκλογικό προφίλ (εκλογή Μιχαλολιάκου ως δημοτικού συμβούλου) είναι αναγκαία η καθημερινή απάντηση στη φασιστική αντίληψη και δράση.

Ο 1431am στέκεται αλληλέγγυος στο Radio Revolt 88.7, το έτερο ελεύθερο ραδιόφωνο της πόλης και ενάντια στον εθνικισμό και το παρακράτος.

 

ΤΟ RADIO REVOLT ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟΥΣ 88,7 FM ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το αναλυτικό κείμενο-ανακοίνωση του radio revolt εδώ