Σποτάκι καλέσματος για την δίκη της εκκένωσης της Terra Incognita 6.11.23 στις 9πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Download here! - Downloads: 3 - Plays: 62
κάλεσμα για την δίκη της εκκένωσης της Terra Incognita
Ξημερώματα Δευτέρας, 17 Αυγούστου 2020, η κατάληψη Terra Incognita εκκενώνεται από μπάτσους ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση. Διμοιρίες και κλούβες, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή, αποκλείουν το χώρο περιμετρικά του κτιρίου και αδειάζουν κυριολεκτικά την κατάληψη. Με το πέρας των ερευνών το κτίριο σφραγίζεται παραμένοντας ένα άδειο κουφάρι μέσα στο κέντρο της πόλης για 3 και πλέον χρόνια. Ενάμιση περίπου χρόνο μετά την εκκένωση άρχισαν να καταφθάνουν κλήσεις για προκαταρκτική εξέταση σε άτομα τα οποία οι μπάτσοι συνέδεσαν με το κτίριο, ενώ μετά από κάποιους μήνες οι κλήσεις για παροχή εξηγήσεων από πλευράς των “υπόπτων” μετατράπηκαν σε δικαστικές κλητεύσεις.
  Η  δικογραφία εμπεριέχει κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης, οπλοκατοχή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, ρευματοκλοπή, παράβαση του νόμου ραδιοσυχνοτήτων και πλαστογραφία. Μέσα στα άτομα που καλέστηκαν, πέρα από κάποια που συμμετήχαν στην συλλογικότητα, είναι και άτομα που δεν είχαν κάποια ενεργή συμμετοχή στην κατάληψη και κάποια άλλα που συμμετείχαν κατα καιρούς σε διάφορες άλλες ομάδες.
 Για πάνω από 16 χρόνια η κατάληψη Terra Incognita, αποτέλεσε σημείο συνάντησης και τριβής εκατοντάδων αγωνιστριών και αγωνιστών της μαχόμενης κοινωνικής βάσης.Με συνεχείς εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, διαδηλώσεις και συγκρούσεις βρέθηκε παρούσα σε στιγμές μαχητικού αγώνα ενάντια στη βία του κρατισμού και κάθε άλλη μορφή εξουσίας.
 
  Οι καταλήψεις είναι η ευκαιρία  , είναι η αρχή, είναι η δυνατότητα να στεγάσουμε την εικόνα του νέου κόσμου που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε. Είναι η απόδειξη πως μέσα στο αδιέξοδο της καπιταλιστικής κρίσης υπάρχει λύση για το ξεπέρασμά της. Τα κτίρια ανακαταλαμβάνονται. Οι δομές ξαναχτίζονται. Οι σχέσεις και οι ζυμώσεις που συντελούνται μέσα σε αυτά δεν μπορούν ποτέ να κατασταλούν . Αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχιση του αγώνα απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε εξουσία. 
 Καμία δίωξη στα διωκόμενα της εκκένωσης της κατάληψης Terra Incognita
 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κατηγορούμενα συντρόφια της εκκένωσης της κατάληψης Terra Incognita την Δευτέρα 6 Νοέμβρη  στις 9:00πμ , δικαστήρια Θεσ/νίκης |