Μπάτσοι και κράτος δολοφονούν ξανά.

Στις 8 Ιουλίου 2023, μπάτσος εκτέλεσε εν ψυχρώ 20χρονό Σύριο μετανάστη κατά τη διάρκεια καταδίωξης στις 11:40 λίγο έξω από την Λάρισα. 
Ύστερα από καταγγελία που είχε προηγηθεί για κλοπή ενός αγροτικού αυτοκινήτου από το Γαλάτσι Αττικής, η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει το αυτοκίνητο, κάνοντας του σήματα, το οποίο κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνάς – Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός δεν σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη η οποία ξεκίνησε από το ύψος των  διοδίων Μοσχοχωρίου. Περνώντας τη Λάρισα, έκανε αναστροφή και μετά από λίγο ξαναμπήκε στο ρεύμα προς Αθήνα. Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα “ο οδηγός μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο”. Κοντά στο Μοσχοχώρι, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοίχο και ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Αργότερα, ο αστυνομικός τον δολοφόνησε με σφαίρες στα πλευρά. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής για αυτοψία, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση. Ο αστυνομικός κρατείται προσωρινά. Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, η αστυνομία κάνει λόγο για πυροβολισμούς από την μεριά του αστυνομικού κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Καλέσματα:
Το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου στις 20:00 στην πλατεία Βικτωρίας καλέστηκε έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εν ψυχρώ δολοφονία του Σύρου πρόσφυγα από την ΕΛ.ΑΣ.