Δελτίο αντιπληροφόρησης 05/10

Download here! - Downloads: 0 - Plays: 33
Καταστόλη:
-Ισχυρές δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν το σερί εκκενώσεων καταλήψεων και κοινωνικών χώρων και επιχειρούν στην κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο το Σάββατο 30/9. Από τις πρωινές κιόλας ώρες, περίπου στις 6 το πρωί, περικυκλώνουν την κατάληψη περιορίζοντας την κυκλοφορία, ενώ υπάρχουν άτομα εντός του κτιρίου. Στις 11 το πρωί ξεκίνησε συγκέντρωση με περίπου 200 αλληλέγγυα άτομα να κατευθύνονται προς το κτίριο στα οποία και επιτέθηκαν τα ΜΑΤ με χημικά και κρότου λάμψης. Η αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις συνολικά, ενώ ο ένας εκ των συλληφθέντων τραυματίστηκε πέφτοντας στο κενό από ύψος περίπου 10 μέτρων. Μετά το νοσοκομείο και με σπασμένα άκρα μεταφέρθηκε και αυτός σε αναπηρικό αμαξίδιο στη ΓΑΔΗ με αφόρητους πόνους. Την ίδια μέρα στς 19:00 καλείται και πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη.
-Δύο ημέρες μετά την εκκένωση της κατάληψης Ευαγγελισμού τα ΜΑΤ περικύκλωσαν και προσπάθησαν να εισβάλλουν στο στέκι της αυτοοργανωμένης ομάδας Τηγανίτη του Ηρακλείου, καθώς πραγματοποιούνταν συνέλευση αλληλεγγύης για την κατάληψη Ευαγγελισμού. Ο κόσμος που ήταν στα γραφεία της ομάδας εγκλωβίστηκε και η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές κατά την παράνομη παρέμβασή της, χωρίς παρουσία εισαγγελέα, στα νοικιασμένα γραφεία. Αντανακλαστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το στέκι από πάρα πολλούς αλληλέγγυους/ες με τον εγκλωβισμένο κόσμο να καταφέρνει να βγει και έτσι καταφέρθηκε να συντονίστει κοινή πορεία εγκλωβισμένων και αλληλέγγυων.
-Στην Αθήνα στις 30/9 ,για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο μηνών, η αστυνομία εισέβαλε στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου στο Μετσόβιο με την συναίνεση και συνεργασία του Πρύτανη Μπουντουβή και της Κοσμήτορα Κάκαλη. Αφού λοιπόν άνοιξαν τρύπα στον τοίχο, ξήλωσαν τους πίνακες του ρεύματος, έκαναν φθορές εντός του στεκιού και πήραν υλικό, αποχώρησαν. Λίγο αργότερα, την ίδια μέρα καλείται αντανακλαστική συγκέντρωση αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται ανακατάληψη του στεκιού και επανατοποθέτηση των πορτών, ενώ ταυτόχρονα μαζεύεται αλληλέγγυος κόσμος έξω από το στέκι. Το Αυτοχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου καλεί 3ήμερο εργασιών ανοικοδόμησης της κατάληψης και επανοικειοποίησης του χώρου του ιδρύματος.