Δελτίο Αντιπληροφότησης 17.6

Download here! - Downloads: 6 - Plays: 8

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 17/6

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουνίου, 19ης μέρας απεργίας πείνας του αναρχικού συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη, πραγματοποιήθηκε μισάωρη παρέμβαση αντιπληροφόρησης στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο» από την «Συνέλευση Αναρχικών ομάδων και ατόμων για την αλληλεγγύη στον σύντροφο απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη».
Η παρέμβαση έγινε διακόπτοντας την ροή του προγράμματος και απαιτώντας να παίξουν στον αέρα τα προηχογραφημένα κείμενα του συντρόφου καθώς και της συνέλευσης. Στο μισάωρο που διήρκησε η παρέμβαση μοιράστηκαν κείμενα σε εργαζόμενους/ες και πετάχτηκαν τρικάκια εντός και εκτός του κτιρίου, ενώ συνεχίστηκε αυθόρμητα μοίρασμα στη γειτονιά του Κεραμεικού.
Παρεμβάσεις αλληλεγγύης στον Γ.Μιχαηλίδη πραγματοποιήθηκαν και στην Πάτρα με ανάρτηση πανό όπως επίσης και στη Λαμία με σπρέυ.

Την Τετάρτη 15/6 πάνω από 20 αλληλέγγυα πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κούβελα, στην οδό Μητροπόλεως, με πανό, συνθήματα και τρικάκια, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη ο οποίος από τις 23/5 πραγματοποιεί απεργία πείνας, διεκδικώντας το αυτονόητο: να τηρηθεί δηλαδή ο νόμος και να αποφυλακιστεί, μετά από 5 επιπλέον μήνες προληπτικής κράτησης.

Την Παρασκευή 17/6 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εφετείο Πειραιά από τη Συνέλευση Βάσης Οδηγών Δίκυκλων ως ένδειξη στήριξης στον Νίκο Αλεξίου, που συνελήφθη σε αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Π.Φύσσα το 2014.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23.5, έπειτα από 5 επιπλέον μήνες προληπτικής κράτησης λόγω δικαστικής αυθαιρεσίας, με στόχο την αποφυλάκιση του. Κατά την 14η μέρα απεργίας πείνας του οι μετρήσεις του ήταν Οξυγόνο:95, Παλμοί:67, Πίεση:10 και 7, Σάκχαρο:61, Κιλά:62,6 (απώλεια πάνω από 10% του αρχικού σωματικού του βάρους) ενώ την 13η μέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για αναλυτικές εξετάσεις, και η μεταγωγή ήταν επιβαρυντική για την υγεία του.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων πραγματοποίησε αφισοκόλληση στο κέντρο του Αγρινίου και γύρω από το κατάστημα της Pizza Fan ως ένδειξη αλληλεγγύης στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και την εκδικητική απόλυση διανομέα.

Αφισοκόλληση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στην Πάτρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον ταχυμεταφορέα που απολύθηκε στις 11 Απριλίου, επειδή συμμετείχε στην απεργία και της συνδικαλιστικής του δράσης στη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών δικύκλου.

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι, εκ των οποίων 50 μαθητές, δηλητηριάστηκαν από διοξείδιο του θείου που απελευθερώθηκε από τη βαριά βιομηχανία σε δύο πόλεις στο κεντροδυτικό τμήμα της Χιλής, όπου κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης περιβαλλοντικής ανάγκης.
Οι πόλεις Κιντέρο και Πουτσουνκαβί που βρίσκονται βόρεια του Βαλπαραΐσο έχουν στο έδαφός τους εταιρίες εξορυκτικές, πετρελαϊκές, φυσικού αερίου, χημικές και τσιμεντοβιομηχανίες.

Πελάτες εστιατορίου στην πόλη Σαν Κάρλος της Βενεζουέλας άρχισαν να πετάνε αντικείμενα στον επίδοξο πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό όταν τον είδαν να εισέρχεται στο χώρο. Σε αρκετά βίντεο που κυκλοφόρησαν ο αυτοανακυρηχθής «πρόεδρος» της Βενεζουέλας εμφανίζεται να φεύγει πανικόβλητος από το εστιατόριο και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο ενώ ο κόσμος εξακολουθεί να του πετά αντικείμενα. Ο άνθρωπος που επέλεξαν (και στη συνέχεια εγκατέλειψαν) οι ΗΠΑ για να ανατρέψει τον πρόεδρο Μαδούρο κατηγορείται από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στη Βενεζουέλα ως συνένοχος της Ουάσιγκτον για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων που σύμφωνα με έρευνες έχουν στοιχίσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου οι δημόσιες ακροάσεις της Επιτροπής περιορισμένης σύνθεσης της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που εξετάζει τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021. Τότε, ακροδεξιές μιλίτσιες και οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησαν με την παρότρυνσή του να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο, κάτι που κατάφεραν διακόπτοντας προσωρινά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών. Οι ανοιχτές ακροάσεις της Επιτροπής σχεδιάζονται ως ένα τηλεοπτικό σόου — θα προβάλλονται ζωντανά από την πλειοψηφία των τηλεοπτικών καναλιών στις ΗΠΑ. Το έργο της Επιτροπής είναι να δείξει με το δάχτυλο τον άνθρωπο που υπήρξε υπεύθυνος αυτού του εκφασισμού, τον Ντοναλντ Τραμπ.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει μπει στον τέταρτο μήνα του, το κοινοβούλιο της χώρας ετοιμάζεται να υπερψηφίσει νομοσχέδιο που καταργεί τα εργατικά δικαιώματα της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Με το πρόσχημα της «αποσοβιετοποίησης» της νομοθεσίας της Ουκρανίας, το κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση τον Νόμο 5371, που αν εφαρμοστεί πρόκειται να καταργήσει τα δικαιώματα που απολαμβάνουν από την ισχύουσα νομοθεσία όλοι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 250 άτομα. Ο Νόμος 5371 επιτρέπει στις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις να παρακάμψουν τις συλλογικές συμβάσεις, να συνάψουν ατομικές και να εφαρμόσουν απολύσεις χωρίς να χρειάζεται να τις αιτιολογήσουν.

Ανοικτή επιστολή και ψήφισμα «Σεβαστείτε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα!» από 700 πανεπιστημιακούς και ερευνητές από 50 χώρες στάλθηκε προς τον Μητσοτάκη και τη Κεραμέως ζητώντας μεταξύ άλλων:
Να ματαιώσει την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας
Να αποσύρει το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, να σεβαστεί τους Ελληνες πανεπιστημιακούς και να ξεκινήσει γνήσιο διάλογο μαζί τους
Μέχρι στιγμής (η υπογραφή συνεχίζεται) 740 επιστήμονες από 50 χώρες σε όλον τον πλανήτη ένωσαν τη φωνή τους, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το επικίνδυνο και προσβλητικό για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Η παράταξη «Μαζί» του Εμανουέλ Μακρόν, έρχεται πρώτη, με 25,75%, έναντι 25,66% της «Λαϊκής Ένωσης», που αποτελεί μια σύμπραξη της Αριστεράς υπό τον Ζαν-Λικ Μελανσόν. Με μόλις 20.000 ψήφους διαφορά καθίσταται αβέβαιη η κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση για τον Γάλλο πρόεδρο.

Την Παρασκευή 10/6, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRC) ανέφερε ότι τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις μετά την καταστολή των διαδηλώσεων κατά της κατοχής των εδαφών στην κατεχόμενη πόλη Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά την κατασκευή του νέου ισραηλινού οικισμού Γκιβάτ Εβιάτα, κοντά στη Μπέιτα. Την ίδια στιγμή, μια άλλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε για την υπεράσπιση παλαιστινιακής γης που απειλείται με κατάσχεση ανατολικά της Μπαγίτ Ντατζάν.

Η κατασκευή ενός φράχτη μήκους περίπου 140 χιλιομέτρων στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις πολωνικές αρχές που εργάζονται προληπτικά για την αποτροπή μιας μεταναστευτικής κρίσης, όπως αυτή του περασμένου χρόνου, με τη συσσώρευση μαζικού αριθμού μεταναστών στα σύνορα.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 18/6 στις 18.00 στις φυλακές Κορυδαλλού, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη.

Δευτέρα 20/6 στις 09.00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ.Χατζηβασιλειάδη.

Δευτέρα 20/6 στις 19.30 Τσιμισκή με Ναυαρίνου μικροφωνική συγκέντρωση για τη μετανάστρια που καλείται να δικαστεί στην Μυτιλήνη.

Τρίτη 21/6 στις 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου, μικροφωνική συγκέντρωση για την άμεση αποφυλάκιση του Πάνου Καλαϊτζή.

Παρασκευή 24/6 στις 13.00, συγκέντρωση έξω από τη Δ.Ε.Η στις Μουρνιές Χανίων ενάντια στις αυξήσεις.

Παρασκευή 24/6 στις 18.00 στα Προπύλαια, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη.

Παρασκευή 24/6 στις 18.00 στην Καμάρα, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη.