Δελτίο Αντιπληροφόρησης 22/9/21

Download here! - Downloads: 0 - Plays: 106

Trigger Warning: το δελτίο περιέχει αναφορές σε αυτοκτονία και σεξουαλικη κακοποιήση.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 • Παπάς, 80 χρονών, καταδικάστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου σε κάθειρξη 8 ετών όπου θα εκτήσει σε κατ’ οίκον περιορισμό, για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης.
 • Αυτοκτόνησε στις 15 Σεπτεμβρίου κρατούμενος στα κρατητήρια του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Είναι η τρίτη περίπτωση αυτοκτονίας σε ΑΤ από τις αρχές του καλοκαιριού.
 • Χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες συμμετείχαν στις 18 Σεπτεμβρίου στις αντιφασιστικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν για την δολοφονία του Π. Φύσσα. Αντιφασιστικές και αντιπατριαρχικές πρωτοβουλιες, πολιτικές οργανώσεις του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς, φοιτήτριες, μαθητές, εργάτριες διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις του ελλαδικού χώρου.
 • Κινητοποίηση στις 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, πυρόπληκτοι της Β. Εύβοιας, με κεντρικό μήνυμα τη θέλησή να ζήσουν και δουλεύουν στον τόπο τους, ενώ καταγγέλλουν το κράτος για την απόφαση να εγκατάστησει ανεμογεννήτριες στην περιοχη.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 • Τα ξημερώματα της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης μεταφέρθηκε αιφνίδια σε άλλη φυλακή. Ο σύντροφος είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη στις 9 Αυγούστου και στη συνέχεια χρεώθηκε στην υπόγεια πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Είναι η δεύτερη αιφνίδια μεταγωγή του από τη σύλληψή του, και κάθε μεταγωγή συνοδεύεται από 5νθήμερη τουλάχιστον “καραντίνα”.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 • Στις 17 Σεπτεμβρίου 115 εργαζόμενοι στην εταιρία eFood έλαβαν μήνυμα ώστε να υπογράψουν συμβάσεις ως freelancers, αλλιώς δεν θα ανανεωνόταν η σύμβασή τους, προσπαθώντας να εδραιώσει μια κατάσταση εντατικοποιημένης, ευέλικτης και φτηνής εργασία χωρίς έξοδα ασφάλισης, χωρίς δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, χωρίς σταθερότητα. Έπειτα από δύο ημέρες έντονων και μαζικών αντιδράσεων στα social media, την κατακόρυψη πτώση της βαθμολογίας της εφαρμογής και την απεγγραφή χρηστών της, η εταιρία δήλωσε πως το μήνυμα παρερμηνεύτηκε, και όποιο εργαζόμενο άτομο θελήσει μπορεί να ανανεώσει την ήδη υπάρχουσα σύμβασή του. Εκατοντάδες διανομείς της eFood πραγματοποίησαν συνελεύσεις τις προηγούμενες μέρες, όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη μετά την μοτοπορεία την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και εν ώρα στάσης εργασίας. 4ωρη στάση εργασίας που προκύρηξε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), συγκεντρώσεις και μοτοπορείες πραγματοποιήθηκαν και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννινα, Χανιά, Λάρισα και σε άλλες πόλεις. Όλες τις δράσεις διοργανώνουν ή στηρίζουν τα σωματεία και συνδικάτα τους, όπως το ΣΒΕΟΔ και το ΣΕΤΕΠΕ.

ΔΙΕΘΝΗ

 • Το πρωί της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου, άγνωστοι επιτέθηκαν στην αστυνομική βάση στο Tiergarten με βόμβες μολότοφ. Είναι η μονάδα που φυλάει πρεσβείες στην κυβερνητική περιοχή. Δύο περιπολικά πιάστηκαν στις φλόγες, ενώ ένα άλλο πάτησε αιχμηρά αντικείμενα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και παρέμεινε με κατεστραμμένα ελαστικά.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 • Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 10:00, συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα 12 συλληφθέντα άτομα της παρέμβασης αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κούρδικο λαό στο Τούρκικο Προξενείο στις 9/10/2019.
 • Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 17:00, πορεία ενάντια στην υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού και αλληλεγγύης στους 14 αγωνιστές φοιτητές, στην πύλη του Ε.Μ.Π. στου Ζωγράφου.
 • Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 9:00, συγκέντρωση αλληλεγγύης στην απολυμένη δασκάλα Β.Β. από το Αρσάκειο Πάτρας, στην πρώην σχολή Ευελπίδων (κτίριο 9, αίθουσα 14).
 • Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 10:00, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη για την ανακατάληψη της Παναιτωλίου 21, στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτήριο 8, αίθουσα 2).