Δελτίο Αντιπληροφόρησης 23/3/21

Download here! - Downloads: 1 - Plays: 1

Trigger warning: το δελτίο περιέχει αναφορά σε βιασμούς ανηλίκων

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Το πρωί της Παρασκευής 19.3 έγινε παρέμβαση και μοίρασμα κειμένου στα γραφεία της διοίκησης και τους χώρους του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, προειδοποιώντας τους υπεύθυνους για τις ευθύνες τους στην υλοποίηση των εγκληματικών κυβερνητικών επιλογών στη διαχείριση της πανδημίας.

Το Σάββατο 20.3 πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία κατά της πατριαρχίας στις γειτονιές του Βύρωνα, Παγκρατίου και Καισαριανής από 60 συντρόφισσες και αλληλέγγυες.

Το Σάββατο 20.3 πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στην αστυνομοκρατία στο Μπραχάμι με δυναμική παρουσία 200 ατόμων

Το Σάββατο 20.3 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη και ακολούθησε διαδήλωση μέσα στην γειτονιά των Άνω Πετραλώνων με400 ατομα να ανταποκρίνονται στα καλέσματα απέναντι στην αστυνομική βία και ενάντια στην δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού κράτους και κεφαλαίου.

Το Σάββατο 20.3 πραγματοποιήθηκε συγκεντρωση στην κεντρική πλατεία του Περάματος, όπου διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης στους κατοίκους και στους/στις συλληφθέντες/ίσσες της Νέας Σμύρνης από την αναρχική ομάδα Περάματος και ακολούθησε πορεία στην περιοχή δίνοντας ξανά ζωή στις γειτονιές μας ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, τη μπατσοκρατία και τον φόβο

Το μεσημέρι της Κυριακής 21.3 πραγματοποιήθηκε 2ωρη μικροφωνική συγκέντρωση-παρέμβαση εναντια στον εορτασμό των 200 (σχεδόν) χρόνων του ελληνικού έθνους-κράτους στο πεδίο του Άρεως, με τη συμμετοχή δεκάδων συντροφισσών και συντρόφων. Τοποθετηθηκαν πανο, μοιράστηκαν κείμενα, φωνάχτηκαν συνθήματα, κολλήθηκαν αφίσες. Μπήκαν επίσης αυτοκόλλητα της συνέλευσης ενάντια στις απαγορεύσεις

Την Κυριακή 21.3 πραγματοποιήθηκε αντικατασταλτική πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης η οποία πλαισιώθηκε από 400 άτομα με δυναμικό παλμό

Την Δευτέρα 22.3 λήγει η κατάληψη Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από απόφαση της συνέλευσης της κατάληψης

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Την Τετάρτη 17.3 ξεκίνησε και συνεχίζεται η δίκη για την απαλλοτρίωση του καταστήματος καζίνο του οπαπ Χολαργού κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ο σύντροφος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης (21 Οκτώβρη 2019) και για τον οπλισμό που βρέθηκε κατόπιν από την ασφάλεια (8 κι 9 Νοέμβρη 2019). Κατηγορούμενοι είναι ο Δημήτρης Χατζηβασιαλειάδης, που δικάζεται ερήμην, διαφεύγοντας από τις εντατικές προσπάθειες αιχμαλωσίας του, ο σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος, που βρίσκεται προφυλακισμένος από το Νοέμβρη του 2019 κι ένας ακόμα άνθρωπος.

Το Σάββατος 22.3 ο σύντροφος Ερολ μετά το τέλος της πορείας «ενάντια στο ρατσιστικό κράτος και την αστυνομοκρατία» που ξεκίνησε απο την πλατεία Βικτωρίας και κατέληξε στην πλ. Πρωτομαγιάς, πήγε να πάρει το παρκαρισμένο μηχανάκι του στην Πατησίων κοντά στην Ιουλιανού. Εκεί τον περίμεναν 4 ασφαλίτες, τον πήραν και τον οδήγησαν στο τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Την παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων από τους ιδιοκτήτες των πανεπιστημιακών φροντιστηρίων εις βάρος των καθηγητών- εργαζόμενων τους, καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και τονίζουν την ανάγκη να μην μείνει κανένας συνάδελφος τους απλήρωτος ή ανασφάλιστος.

Διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη για την υπεράσπιση της Υγείας και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, τα καλέσματα ήταν απο την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης , την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας , εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, φορέων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου στην Καμάρα από το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής(ΣΕΤΕΠΕ), όπως και την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν για τη ζωή τους καθημερινά οι διανομείς. ακολούθησε μοτοπορεία μέσα στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση και κατάληξη στο ΥΜΑΘ.

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν δεκάδες γιατροί και υγειονομικοί έξω από το υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Πέμπτης 18/3 κατά της εκδικητικής απόλυσης του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», αντίστοιχα παράσταση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την παρασκευή 19/3 στη Θεσσαλονίκη απο την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και την Πρωτοβουλία δικυκλιστών με ταξική συνείδηση, Διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονία του Ιάσωνα και την προσπάθεια συγκάλυψης από ΜΜΕ, αστυνομία και κράτος και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά στους δρόμους οι διανομείς και τα κουκουλώματα από την εργοδοσία ώστε να αποφύγουν τις ευθύνες οι πραγματικοί ένοχοι.

Στάση εργασίας και κινητοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Αγία Παρασκευή ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων από τα έργα της πρώην «Cyta» πραγματοποίησε την παρασκευή19/3 το Σωματείο Εργαζομένων στη «Vodafone» – «360 Connect».

Μηχανοκίνητες πορείες ενάντια σε Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και για να κλείσουν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε Πέραμα και Σχιστό πραγματοποιήθηκαν την παρασκευή 19/3. η πορείες καλέστηκαν απο φορείς και σωματεία του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

ΔΙΕΘΝΗ

Ταραχές ξέσπασαν στο Μπρίστολ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον του νομοσχεδίου που θα δίνει στην αστυνομία ευρύτερες εξουσίες για να περιορίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, αψηφώντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω της πανδημίας και αγνοώντας την έκκληση της τοπικής αστυνομίας να εκφράσουν την άποψή τους μέσα από διαδικτυακές κινητοποιήσεις.

Η Τουρκία αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είναι μία διεθνή συμφωνία που αποσκοπεί στην προστασία των γυναικών από τη βία. Χιλιάδες γυναίκες, ακτιβιστ(ρι)ές, σύλλογοι δικαιωμάτων και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που κατέκλυσαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και πολλών πόλεων στην Τουρκία ζητούν την ανάκληση αυτής της απόφασης.

Δεκάδες τουρκοκύπριοι, μέλη πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς, ακτιβιστές και μέλη οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα 20/3 στη Λευκωσία για να διαμαρτυρηθούν σε απαγορεύσεις και φυλακίσεις μελών της Αριστερής Κίνησης Sol Hareket.

Την Κυριακή 21 Μαρτίου στη Δανία πραγματοποιήθηκε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο της Κοπεγχάγης με αιτήματα τον άμεσο τερματισμό της αστυνομικής αυθαιρεσίας, της λογοκρισίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης καθώς και η επαρκής χρηματοδότηση του συστήματος δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

[TW]
Ανεξάρτητη έρευνα αποκαλύπτει πάνω από 300 περιπτώσεις συγκάλυψης σεξουαλικών παρενοχλήσεων μεταξύ των ετών 1946-2018 με δράστες ιερείς και άτομα που εργάζονται στην εκκλησία και με τα θύματα να είναι στην πλειονότητά τους αγόρια κάτω των 14 ετών.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Την Τρίτη 23.3 συγκέντρωση υγειονομικών ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας στις 17.00 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα

Την Τρίτη 23.3 μικροφωνική αντίστασης από την Ανοιχτή Συνέλευση Βάσης Ξάνθης στις 17.00 στην πλατεία Γαβριήλ Λαδά

Την Τρίτη 23.3 κινητοποιήσεις για επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας έξω από τις ιδιωτικές κλινικές interclinic και Ασκληπειό στο Ηράκλειο στις 18.00

Την Τετάρτη 24.3 συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β.Σταθόπουλο στις 9.00 στη Λουκάρεως

Την Τετάρτη 24.3 κινητοποίηση για επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο στις 10.00

Την Τετάρτη 24.3 παράσταση διαμαρτυρίας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, στελεχωμένα και εξοπλισμένα νοσοκομεία, απαιτούν συντονισμένα γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί στην Ικαρία σε διάφορα σημεία του νησιού στις 12.00

Την Πέμπτη 25.3 Πορεία ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη στις 13.00

Την Παρασκευή 26.3 συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β.Σταθόπουλο στις 9.00 στη Λουκάρεως

Το Σάββατο 27.3 συγκέντρωση-διαδήλωση στην γειτονιά του Γκύζη, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, την κρατική τρομοκρατία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό στην πλατεία Πρωτομαγιάς στις 12.00

Το Σάββατο 27.3 διαδήλωση ενάντια στην καταστολή στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα στις 12.00

Το Σάββατο 27.3 πορεία ενάντια στην καταστολή στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης στις 12.00

Την Κυριακή 28.3 συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική βία στην πλατεία πατριάρχου στην Ν.Φιλαδέρλια στις 13.00