Δελτίο Αντιπληροφόρησης 14/12/20

Download here! - Downloads: 1 - Plays: 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
-Tα ξημερώματα της 6ης Δεκέμβρη στην Αθήνα, άτομα πυρπόλησαν όχημα του υποκαταστήματος της Hertz στην Λεωφόρο Συγγρού. Η εταιρεία Hertz εδώ και αρκετούς μήνες συνεργάζεται με την ΕΛΑΣ προμηθεύοντάς της οχήματα.
-Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στην Λάρισα μια μέρα μετά την πανελλαδικά ενορχηστρωμένη συνθήκη μπατσοκρατίας στα κέντρα και στα στενά των πόλεων, και με αφορμή την επέτειο της 6 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε επίθεση με μπογιές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας από αναρχικές/ούς και αντιεξουσιαστές/ριες.
-Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, 60 άτομα μαζεύτηκαν έξω από το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη σε αλληλεγγύη με τον αναρχικό σύντροφο μας Errol, ο οποίος απειλείται με απέλαση για 7 χρόνια επειδή θεωρείται κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Ανοίχτηκε πανό που έγραφε “ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΕΡΟΛ. ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Π.ΡΑΛΛΗ”, φωνάζονταν συνθήματα με παλμό και πετάχτηκαν τρικάκια. Αμέσως μετά την λήξη της συγκέντρωσης οι συγκεντρωμένοι μεταβήκαν προς την στάση του λεωφορείου ενώ την ίδια στιγμή εμφανίστηκε κλούβα και μηχανές Δράση και ΔΙΑΣ. Ο κόσμος μπήκε μέσα στο λεωφορείο και οι δυνάμεις καταστολής έδωσαν εντολή στον οδηγό να σταματήσει προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι επιβάτες. Μετά τον έλεγχο αρκετά άτομα έφαγαν πρόστιμο.
-Τα ξημερώματα της 9ης Δεκεμβρίου στην Κέρλυρα αναρχικοί/ες έκαναν παρέμβαση με μπογιές και στένσιλ, στην πρόσοψη του κτηρίου της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε σπίτια ακόμα και τώρα κατά την διάρκεια της πανδημίας ενώ την ίδια στιγμή κόμματα, τράπεζες και μεγαλοβιομήχανοι χρωστάνε εκατομμύρια. Παράλληλα ας μην ξεχνάμε την ύπαρξη δικηγορικών εταιρειών, οι οποίες ως έννομοι τοκογλύφοι τηλεφωνούν σε καθημερινή βάση τους οφειλέτες εκβιάζοντας τους πως αν δεν ξεχρεώσουν το χρέος τους άμεσα θα τους κοπεί το ρεύμα.
-Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα κινητοποίηση από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμού και πορεία μαζί με αλληλέγγυους κι αλληλέγγυες.
-Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε νέα διαδήλωση μεταναστών/στριών στο camp στη Ριτσώνα διεκδικόντας άσυλο,χαρτιά τους πίσω.
-Από την Παρασκεύη 11 Δεκεμβρίου στην Λέσβο το Καρά Τεπέ έχει πλήμμυρίσε.Τέσσερεις συνεχόμενες μέρες με δυνατή βροχή για τους 7.200 ανθρώπους που ζουν σε σκηνές (συνηθισμένες καιρικές συνθήκες για τον χειμώνα στο ΒΑ Αιγαίο). Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου στιγμές χωρίς βροχή, ώστε να προσπαθήσουν να στεγνώσουν τους εαυτούς τους και τα υπάρχοντά τους.
-Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου περισσότερες/οι από 30 συντρόφισσες/οι της Συνέλευσης ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις, πραγματοποιήσαν παρέμβαση στην περιοχή του Κορυδαλλού. Ξεκίκησαν από την πλατεία Ελευθερίας και με μορφή πορείας, με πανό, συνθήματα, τρικάκια και μοιράζοντας κείμενα.
-Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και ύστερα από δύο μέρες κατάληψης, η πρυτανεία του ΕΚΠΑ και η διεύθυνση έκαναν πράξη τις απειλές τους κόβοντας την αναγκαία παροχή της σίτισης στην ΦΕΠΑ.Παράλληλα, αρνούνται κάθε ουσιαστική επικοινωνία με τους οικότροφους. Απειλεί επίσης ότι θα προχωρήσει σε κόψιμο ρεύματος, νερού  σε περίπτωση που δεν τερματιστεί η κατάληψη. Ο Σύλογος Οικοτρόφων της ΦΕΠΑ απάντησε με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη πραγματοποιώντας συλλογική κουζίνα στο κατειλλημένο εστιατόριο.
-Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου  στο πρωτοδικείο Πειραιά στη Σκουζέ θα ληφθεί η δικαστική απόφαση για προσωρινή η μη διακοπή των εργασιών της Cosco στην Πειραϊκή που απειλούν το φυσικό  περιβάλλον. Η Cosco οφείλεται για χιλιάδες τόνους χωμάτων αγνώστου προέλευσης και σκουριάς της Χαλυβουργικής, τα μπάζα που διέρχονταν παράνομα από τον Πειραιά σκόρπιζονται. Τα κύματα και οι δυνατοί άνεμοι των τελευταίων ημερών διέλυσαν όλη την επιχωμάτωση και έσπασαν τσιμεντοκιβώτια χύνοντας το περιεχόμενό στη θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή. 
-Ο νοσηλευτής Λ.Τσάπαλης, την 1η Δεκεμβρίου ξεκίνησε απεργία πείνας στο νοσοκομείο της Λάρισας διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς καθώς και την ενίσχυσή τους με τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Yπό το βάρος των πιέσεων κοντινών του ανθρώπων που ανησυχούσαν για την υγεία του ανακοίνωσε τη λήξη της 10ήμερης απεργίας πείνας του.
ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη, μετά τη λήξη της ανακριτικής διαδικασίας, η συντρόφισσα Α.Τ. που κατηγορείται ως μέτοχος στην επίθεση στο Α.Τ. Κολωνού αφέθηκε ελεύθερη, μετά από πέντε μέρες κράτησης στη ΓΑΔΑ. Της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι: παράσταση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση συμμετοχής σε πορείες και διαδηλώσεις.
-Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου,η ασφάλεια Χανίων πραγματοποίησε τηλεφωνικές κλήσεις κατευθείαν από το αστυνομικό μέγαρο,που ενημερώνε κόσμο του κινήματος ότι του έχει επιβληθεί πρόστιμο,τόσο για τη συγκέντρωση που κατεστάλη στις 6 Δεκέμβρη (για παραβίαση της απαγόρευσης συναθροίσεων στα πλαίσια των μέτρων για τον covid), όσο και για συγκέντρωση εναντία στην κρατική καταστολή στις 10 Δεκεμβρίου (για άσκοπη μετακίνηση), και τον καλούσαν να περάσει και να τα παραλάβει.Κατόπιν επικοινωνίας με δικηγόρο: Κανένας και καμία δεν πρέπει να συναινέσει σε αυτή τη διαδικασία, και δεν πρέπει να δεχτεί να παραλάβει πρόστιμο για παράβαση που δεν βεβαιώθηκε επί τόπου σε φυσικό χώρο και χρόνο. Σε περίπτωση τυπικού ελέγχου στον δρόμο, όπου οι μπάτσοι θα επιχειρήσουν να επιδώσουν πρόστιμο για προηγούμενο χρόνο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπογραφεί 
Στις 11 Δεκεμβρίου ο έγκλειστος στις φυλακές Λαρισας Κώστας Λιόγκας ξεκίνησε απεργία πείνας λόγω της έλλειψης μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του ιου στις φυλακές αλλά και της χράνιας αναβολης εκδίκασης της υποθεσης του, ενώ ανηκει σε ευπαθη ομάδα λόγω χρονιων καρδιακών προβλημάτων και η ζωή του κινδυνεύει οσο παρατείνεται η κράτηση του.
31 εκατ. σε νεο εξοπλισμό ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ ταυτόχρονα τα νοσοκομεία σε ολη την επικράτεια υπολειτουργούν, με χαρακτηριστικο παράδειγμα την διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο “Γεννηματά” στη Θεσσαλονίκη, όπου επειδή δεν λειτούργησε η εφεδρική γεννήτρια, οι εργαζόμενοι έδιναν για μια ωρα οξυγονο χειροκίνητα σε ασθενείς.
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
-Κατέληξε ύστερα από την επί δέκα μηνών νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εργαζόμενος που τραυματίστηκε κατά την έκρηξη στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, το βράδυ της Παρασκευής 31 Γενάρη 2020.
-Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ζητάνε “να επεκταθούν τα τωρινά μέτρα στήριξης και για όλους ανεξαιρέτως τους ανέργους της Ζώνης που είτε σταμάτησαν την εργασία τους, είτε είναι άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας, διεκδικώντας να δοθεί επίδομα 800 ευρώ”. Να τονίσουμε ότι οι μακροχρόνια άνεργοι της ζώνης δεν συμπεριλήφθηκαν εξ αρχής ούτε στο έκτακτο επίδομα του Μαρτίου, αλλά μετά απο πιέσεις των σωματείων, το επίδομα καταβλήθηκε.
ΔΙΕΘΝΗ
-Νίκη σημειώθηκε στην Αργεντινή όπου μετά από πολύ μαζικές και συνεχόμενες κινητοποιήσεις,έγινε νόμιμη από την κυβέρνηση η άμβλωση για ολ@.
-Μπάτσος στις 9 Δεκεμβρίου δολοφόνησε στα Τυραννα, 25χρονο στα 100 μέτρα από το σπίτι του, γιατί τράπηκε σε φυγή για να αποφύγει το πρόστιμο, αφού ήταν ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Συγκρούσεις ξέσπασαν σε πολλές πόλεις της Αλβανίας, ενώ κάηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.
-Εν μέσω εκτεταμένων κινητοποιήσεων εντός των χιλιάνικων φυλακών για την αποκατάσταση της διεξαγωγής επισκεπτηρίων με αξιοπρεπείς όρους για τους κρατουμένους, η Mónica Caballero μαζί με δύο ακόμα κρατούμενες της πρέρυγας “Connotación Publica” ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 10 Δεκεμβρίου, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με την απεργία πείνας που διεξάγεται ήδη στη Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας της χώρας.
ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ
-Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη στις 11π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας την άμεση οικονομική στήριξη των οικοδόμων και των άλλων εργαζομένων στις Κατασκευές, λόγω των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από τις 6 Νοέμβρη.
-Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 8π.μ. στο Διοικητήριο του oρυχείου Νότιου Πεδίου και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις  8π.μ. στο Διοικητήριο του ορυχείου Μαυροπηγής, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία σε ορυχεία και σταθμούς της ΔΕΗ, απευθύνει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας.
-Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο πεδίον του Άρεως καλείται φεμινιστική μικροφωνική εκδήλωση από κάποια λυσσασμένα αναρχοκουήρ φεμινιστά.
-Δευτέρα με Πέμπτη 17:00-19:00 η  Room39 κάνει συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και λαχανικών στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο για το καθημερινό μαγείρεμα που μοιράζεται στους άστεγους της πόλης.
-Κάθε μέρα από τις 18:00 μέχρι τις 20:00, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, στο Κ*ΒΟΞ , Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, Εξάρχεια
-Κάθε Τρίτη και Παρασκεύη από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 συλλογή πρώτων ειδών για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, στο Κοινωνικό Κέντρο Σκοπευτήριο, (Ηρώς Κωνσταντοπούλου 16-18, Καισαριανή)
-Κάθε Πέμπτη και Δευτέρα απο 19:00 μέχρι 21:00, γίνεται συλλογή και παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνάδου, Άνω Πετράλωνα