Δελτίο Αντιπληροφόρησης 19/11/20

Download here! - Downloads: 1 - Plays: 23
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ 
-Tην Παρασκευή 13 Noεμβρίου κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη κρατούμενος των φυλακών Διαβατών, που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες 108 κρατούμενοι και 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με την κατάσταση στις φυλακές Διαβατών να περιγράφεται εκρηκτική και τα κρούσματα να αυξάνονται. 
-Tο Σάββατο 14 Noεμβρίου μπάτσος πυροβόλησε και σκότωσε την γυναίκα του μέσα στο σπίτι του στου Ρέντη, όπου βρισκόταν και το 12χρονο παιδί τους. Ισχυρίζεται πως το όπλο εκπυρσοκρότησε, ενώ επίσης πως το είχε πάρει μαζί του για τυχόν επεισόδια την ημέρα του πολυτεχνείου. 
-Tο πρωί του Σαββάτου 14 Noεμβρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από την κατάληψη terra incognita, με μπογιές και τρικάκια στα γραφεία των Κτιριακών Υποδομών, τον κρατικό φορέα που μεταξύ άλλων έργων αναλαμβάνει την κατασκευή φυλακών στην ελληνική επικράτεια. 
-Tο βράδυ του Σαββατου 14 Noεμβρίου πραγματοποιήθηκε νυχτερινή διαδήλωση ενάντια στις απαγορεύσεις στα γιάννενα, με έντονο παλμό και ισχυρή περιφρούρηση, ενώ οι μπάτσοι κινητοποιήθηκαν αρκετή ώρα αργότερα από τη λήξη της πορείας. 
-Tο βράδυ της 17ης Noεμβρίου ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ στο ΑΤ Συκεών στη Θεσσαλονίκη.
-Eκμεταλλευόμενοι την απαγόρευση κυκλοφορίας, άρα και την μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης από τους κατοίκους, οι αρμόδιοι συνεχίζουν τις εργασίες για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Τήνο
-Tην Πεμπτη 19 Νοεμβρίου κατέληξε και δεύτερος κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών.Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονταν για βδομάδες για πλήρη απουσία μέτρων προφύλαξης.
ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
-Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα πρωτοβουλία από φοιτήτικα σχήματα αναρχικές και αριστερές συλλογικότητες και αλληλέγγυο κόσμο πήρε την απόφαση να σπάσει τον αποκλεισμό του Πολυτεχνείου στην Πατησίων και να καλεστεί στη συνέχεια ανοιχτή συνέλευση με στόχο να μην επιτραπεί το lock out,ώστε να είναι προσεγγίσιμος ο χώρος ενόψη της 17 Νοέμβρη και ενάντια στην κρατική απαγόρευση και διαχείριση του κόβιντ-19 . Aμέσως ο χώρος περικυκλώθηκε από όλες τις δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ), αποκλείοντας αλληλέγγυο κόσμο από το να προσεγγίσει το σημείο, με ελέγχους, προσαγωγές εκφοβισμούς. Παράλληλα και υποστηρικτικά πραγματοποιήθηκε κατάληψη της Πρυτανείας ΕΜΠ από υπόλοιπα φοιτητικά σχήματα.Μετά το πρώτο βράδυ και την πρώτη ανακοίνωση του Ανοιχτού Πολυτεχνείου, τα ένστολα σκουπίδια του κράτους εισέβαλαν στον πανεπιστημιακό χώρο και συνέλαβαν τους συντρόφους και τις συντρόφισσές ,σημειώνοντας το εντυπωσιακό ρεκόρ των 92 ταυτόχρονων συλλήψεων σε πανεπιστημιακούς χώρους. Επιπλεόν oι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο κτίριο της πρυτανείας, σπάζοντας πόρτες και παράθυρα που,σύμφωνα με την καταγγελία μεταπτυχιακών/διδακτορικών και εργαζομένων του ΕΜΠ, επιδόθηκαν στην διάλυση του κτιρίου έως και 2 ώρες μετά την εκκένωση Ακολούθησε  πορείας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/είσες στα Εξάρχεια με βίαιη καταστολή από τις γνωστές κρατικές συμμορίες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, με προσαγωγές και επιβολές προστίμων ακόμα και κόσμου που κυκλοφορούσε με ποδήλατα και κατοικίδια.Συγκέντρωση αλληλεγγύης έγινε και έξω από την ΓΑΔΑ που επίσης διαλύθηκε από τους μπάτσους.Oι συλληφθέντες/εισες κατηγορούνται σύμφωνα με το 284 για διάδοση και μετάδοση του covid19 – χρηματικό πρόστιμο 300€ για τον καθένα/μια – και απείθεια.​
-Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στην Πάτρα από νωρίς το πρωί σκουπίδια των ΟΠΚΕ και ΜΑΤ είχαν στρατοπεδεύσει στον εξωτερικό χώρο της κατάληψης Παραρτήματος, στην πλατεία Όλγας και σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης, επιχειρώντας να απαγορεύσουν τη διεξαγωγή συγκέντρωσης από αναρχικούς και φοιτητικά σχήματα.Η συγκέντρωση καλέστηκε με αφορμή τις μαζικές συλλήψεις αγωνιστών κατά την εισβολή δυνάμεων ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη της Ζωγράφου την προγούμενη μέρα.Αριθμός συγκεντρωμένων συντρόφων/ισσών πορεύτηκε με συνθήματα από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, ακολουθούμενος από αστυνομικές δυνάμεις, φτάνοντας μέχρι την Γούναρη. Εκεί δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους αγωνιστές, εγκλωβίζοντάς τους στο συγκεκριμένο σημείο για αρκετή ώρα. Οι σύντροφοι/ισσες, αφού φώναξαν πλήθος αντικρατικών, αντικατασταλτικών συνθημάτων, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στη γύρω γειτονιά και υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους παρουσία στο δρόμο, χτυπήθηκαν συντονισμένα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι 27 χτυπημένοι προσαχθέντες σύντροφοι μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών, όπου κρατήθηκαν για αρκετή ώρα. Αφού στην πλειονότητα των προσαχθέντων επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300€, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και συνενώθηκαν με τον παρευρισκόμενο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του.​
-Πέντε ημέρες μετά την έναρξη απεργία πείνας του Συντρόφου Κώστα Σακκά η ΚΕΜ έκανε δεκτό το αίτημα να μην κρατείται στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών,και να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού. ο Κ.Σ. αποφάσισε να αναστείλει την απεργία δίψας ωστόσο συνεχίζει την απεργία πείνας, μέχρι να επιστρέψει στο κελί του, στις φυλακές του Κορυδαλλού.
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
– Την Πέμπτη 12/11 πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις υγειονομικών στα νοσοκομεία Ευαγγελισμό,Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης στα νοσοκομεία.
– Την Πέμπτη 12/11 πραγματοποιήθηκε από την ελευθεριακη πρωτοβουλια Θεσσαλονικης παρέμβαση με μπογιές σε 2 καταστήματα σουπερ-μάρκετ της αλυσίδας LIDL,μετά την αδιαφορία της εργοδοσίας έπειτα από επιβεβαιωμένο  κρούσμα στις αποθήκες.
-Στις 16/11 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης στους εγαζόμενους των σουπερ μαρκετ από τον Ρουβίκωνα κατά την οποία γράφτηκαν συνθήματα σε 49 σούπερ-μαρκετ.
ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ
Πέμπτη 19/11 17:00 συνέλευση για απολογισμό της πορείας 17Ν κ συνέχιση των δράσεων της Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων στις Α’ Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ)
Παρασκευή 20/11 17:00 Ανοιχτή Συνέλευση για την Αλληλεγγύη ενάντια στον Ολοκληρωτισμό στο Παράρτημα στην Πάτρα
Σάββατο 21/11 16:00 Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην κοινωνική συναίνεση στην κατάληψη Αντιβίωση
Σάββατο 21/11 18:00-20:00 στον ΕΚΧ Σχολείο συλλογή ειδών για τις κρατούμενες μετανάστριες στην Αμυγδαλέζα
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης:
Κάθε Δευτέρα : 
17.00-19.00 ΕΚΧ Σχολείο, Θεσσαλονίκη
19.00 Κατάληψη ΠΙΚΠΑ, Αθήνα
19.00 Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasmontana, Κορυδαλλός
Κάθε Τετάρτη:
14.30 Διανομή μαγειρεμένου φαγητού στο κοινωνικό έντρο σκοπευτήριο στην Καισαριανή
18.30-20.00 Άνοιγμα του ιατρείου ΑΔΥΕ, Αθήνα
Κάθε Πέμπτη:
13.00-20.00 Κατάληψη Ντουγρού, Λάρισα
17.00-19.00 ΕΚΧ Σχολείο 
17.30-20.30 Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγ.Παρασκευής
19.00-21.00 Κατάληψη ΠΙΚΠΑ, Αθήνα
Κάθε Παρασκευή:
18.30-20.00 Άνοιγμα του ιατρείου ΑΔΥΕ, Αθήνα
Κάθε Σάββατο:
12.00-14.00 Συλλογη ειδων πρωτης αναγκης και κινηματικο βιβλιοπωλειο, στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια
-Καθημερινά 19.00-21.00 στο Κ*ΒΟΞ , Αθήνα