Δελτίο Αντιπληροφόρησης 28/10/20

Download here! - Downloads: 1 - Plays: 31

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στην προσυγκέντρωση για παρέμβαση στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στην Αθήνα στο μετρό Ηλιούπολης, μπάτσοι πλησίασαν τον κόσμο έδειξαν ένα επίσημο έγγραφο με την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού στο οποίο αναφερόταν ότι η συνέλευση Solidarity With Migrants, καλούσε σε μια ουσιαστικά “παράνομη” διαδήλωση μη τηρώντας τα απαιτούμενα του νέου νόμου για τις διαδηλώσεις. Οι μπάτσοι δήλωσαν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί αν όριζαν εκπρόσωπο, κάτι το οποίο αρνήθηκαν να κάνουν και πραγματοποίησαν την παρέμβαση τους κανονικά.

-Το πρωί του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου συντρόφισσες και σύντροφοι της ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita, πραγματοποίησαν προπαγανδιστική μηχανοκίνητη πορεία περνόντας απ’ όλες τις καταλήψεις της Θεσσαλονίκης, ενόψει της κεντρικής διαδήλωσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις στις και τις δομές του αγώνα που δέχονται επίθεση όλο αυτό το διάστημα στις 31/10.

-Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε στις φυλακές της Λάρισας τη Κυριακή 25 Οκτωβρίου με βασικά αιτήματα την απελευθέρωση του αναρχικού Σταθόπουλου και του Γεωργιάδη και για την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και αποσυμφόρησης των φυλακών.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στην είσοδο του κατειλημμένου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ στην Θεσσαλονίκη έσκασε ομάδα ΖΗΤΑ που προσπάθησε να μπει μέσα. Ενώ ο φύλακας του εργοστασίου προσπαθούσε να σταματήσει τους μπάτσους και να ενημερώσει κόσμο για την περιφρούρηση του χώρου, μια ομάδα άγνωστων ατόμων μπήκε στη ΒΙΟΜΕ από σημείο του εργοστασίου που τέμνεται με την ΦΙΛΚΕΡΑΜ, άνοιξαν μέχρι και το πρώτο γραφείο χωρίς να πάρουν κάτι. Η τρύπα από την οποία μπήκαν κλείστηκε αμέσως μόλις εντοπίστηκε.

-Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη προσήχθηκαν 20 άτομα από τη συλλογικότητα Stop War On Migrants τα οποία είχαν πάει να παρέμβουν στα γραφεία του ΔΟΜ (Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης) για την κατάσταση που επικρατεί σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία “φιλοξενίας” προσφύγων. Λίγα λεπτά αφότου ανηρτησαν το πανό άνδρας επικαλούμενος ότι στεγάζεται η επιχείρηση του στο κτήριο τους ζήτησε επιθετικά να αποχωρήσουν. Μετά την αποχώρησή του έφτασαν περίπου 15 μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσηγαγαν τα άτομα της παρέμβασης τα μεταφέραν στη ΓΑΔΘ, όπου έγινε εξακρίβωση και αφέθηκαν ελεύθερα.

-Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 18:00 ήταν καλεσμένη μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις στην πλατεία Καλλιθέας. Κατά τις 8 παρά 15 πολλοί εποχούμενοι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους για να διώξουν τον συγκεντρωμένο κόσμο ο οποίος αποχώρησε φωνάζοντας συνθήματα. Έπειτα από περιπου 2,30 ώρες, λίγο μετά τις 22:00 κι ενώ στην πλατεία Καλλιθέας καθόταν ένας μικρός αριθμός κόσμου δύο διμοιρίες ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους τραμπουκίζοντας και διώχνοντας όσους/ες κάθονταν στην πλατεία.

ΔΙΕΘΝΗ

-Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου έγινε ανάληψη ευθύνης από της αριστερής αντάρτικης συμμαχία του Ενωμένου  Λαϊκού Επαναστατικού Κινήματος (HBDH) για δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Mersin. Στη μνήμη του διοικητή  Egîd Civyan στις 11/10 τοποθετήθηκε εκρηκτική συσκευή  που πυροδοτήθηκε κοντά σε μια περιπολία παραστρατιωτικών “γειτονικών ανθρωποφυλάκων” και στις 16/10 πραγματοποιήθηκε βομβιστική επίθεση σε θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας. Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν και αν και οι μπάτσοι πυροβόλησαν άγρια,​ οι αντάρτες μπόρεσαν να διαφύγουν.

-Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στη Βαρκελώνη έγινε επίθεση στα γραφεία της Endesa (η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρικού ρεύματος στην Ισπανία) στην περιοχή της Gracia, σαν απάντηση για την αποικιοκρατική και καπιταλιστική εισβολή της στην περιοχή των Mapuche.

-Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στη Γκρενόμπλ αντιφασίστες βρέθηκαν στους δρόμους ενάντια στον ρατσισμό και την ακροδεξιά.  Αφορμή για την διαδήλωση ήταν η δίκη τριών φασιστών της οργάνωσης “Génération Identitaire”.Οι οποίοι είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν την διέλευση μεταναστών στην Γαλλία το 2018 και άσκησαν έφεση στη καταδικαστική τους απόφαση.

-Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου η πολωνική κυβέρνηση αποφάσισε  πως οι αμβλώσεις είναι αντισυνταγματικές σε περίπτωση δυσπλασίας του εμβρύου. Το 98% των εκτρώσεων τον τελευταίο χρόνο χρησιμοποιούσαν τη δυσπλασία σαν λόγο, πέρα απ’το ότι πολλά άτομα  για να τις κάνουν κατέφευγαν σε άλλες χώρες. Από εκείνο το βράδυ έχουν πραγματοποιηθεί έντονες διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις της χώρας (Κρακοβία,Βαρσοβία,Λοτζ,Σζκζετσιν) Σε συνέχεια των δράσεων στις 23/10 καταλήφθηκε συμβολικά ένα παλιό νοσοκομείο στο Ποζναν, που ονομάστηκε Κλινική Αμβλώσεων και η παρέμβαση τελείωσε με συλλήψεις.

-Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην Νάπολη πραγματοποιήθηκε συγκρουσιακή διαδήλωση  ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκίνησε το βράδυ της προηγούμενης, αλλά και ενάντια στην ανακοίνωση για lockdown την ερχόμενη εβδομάδα. Με πετρες, καπνογονα, οδοφράγματα 3000 άτομα ξεκίνησαν από διάφορα σημεία της πόλης μισή ώρα πριν από την απαγόρευση. Αυτή τη στιγμή σε άλλες πόλεις της Ιταλίας  τις νυχτερινές ώρες επιβάλλεται συσκότιση, αποκλεισμός κεντρικών πλατειών και δρόμων και απαγόρευση ατόμων παραμονής έξω από μπαρ.

-Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι διάφορες αντιφασιστικές συνελεύσεις, αριστερες οργανώσεις και αλληλέγγυοι διοργάνωσαν αντισυγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, σαν απάντηση στην διαδήλωση κατά των μεταναστών που καλούσε η ακροδεξιά ομάδα “Λαική Περιπολία”.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 11:00, στα Δικαστήρια Ευελπίδων, συγκέντρωση αλληλεγγύης στην δίκη 12 μελών του Ρουβίκωνα για σειρά παρεμβάσεων.

-Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 12:00, στον σταθμό ΗΣΑΠ Μοναστηράκι, συγκέντρωση αντιπληροφόρησης για τις καταλήψεις.

-Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 13:00, στην Καμάρα, πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

-Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 13:00, στην Πλατεία Αγοράς στα Χανιά , πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

-Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 18:30, στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο, αντιφασιστική – αντικρατική συγκέντρωση και πορεία.

-Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 9:00, στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού, συγκέντρωση στο εφετείο της δίκης του Επαναστατικού Αγώνα.