Δελτίο Αντιπληροφόρησης 6/10/20

Download here! - Downloads: 1 - Plays: 40
ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
-Την πέμπτη 1.10, προσήχθησαν 8 άτομα, μέλη της ανοιχτής συνέλευσης solidarity with migrants ενώ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση, εν οψει της πορείας προς το καμπ του ελαιώνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο
-Το πρωί της παρασκευής 2.10 μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο στην στουρνάρη-κάνιγγος, προσήχθησαν 7 άτομα και το κτίριο σφραγίστηκε.
-Την παρασκευή 2.10 προσήχθησαν 7 άτομα της αναρχικής ομάδας bellini ενώ πραγματοποιούσαν παρέμβαση με τρικάκια και κείμενα έξω από το ιπποκράτειο και το λαικό σχετικά με την πανδημία και την εξευτελιστική της διαχείριση από το κράτος, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα λίγο αργότερα.
-Το Σάββατο 3.10, από δυνάμεις των ΜΑΤ ανακόπηκε πορεία προς το camp του ελαιώνα, που σκοπό είχε να παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης στον κόσμο που
βρίσκεται έγκλειστος σε αυτό. Έπειτα από πιέσεις, ο κόσμος της πορείας κατάφερε να μοιράσει τα είδη πρώτης ανάγκης αλλά και κείμενα μετεφρασμένα σε διάφορες γλώσσες.
-Τη δευτέρα 5.10 ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο μαθητές που είχαν συλληφθεί κατά τις συγκρούσεις που ακολούθησαν την μαθητική πορεία της 1.10. Τους αποδόθηκαν περιοριστικοί όροι, 3 φορές παρόν το μήνα στο ΑΤ και απαγόρευση σε διαδηλώσεις και πορείες.
-Την εκδικητικότητα του κράτους καταγγέλει, για ακόμα μια φορά, η Πόλα Ρούπα με κείμενό της, όπου ενημερώνει πως η κράτησή της στις φυλακές θήβας και οι αυθημερον μεταγωγές της στις φυλακές κορυδαλλού αποτελλούν
κατασταλτικό παράγοντα για την επικοινωνία με τους δικηγόρους -γεγονός που επηρρεάζει την έκβαση της υπόθεσή της-και το παιδί της.
ΔΙΕΘΝΗ
-Στις 24 του Σεπτέμβρη εκατοντάδες αντιφασίστες κ αντιφασίστριες κατέβηκαν στο κέντρο της Βιέννης ενάντια στα συστήματα επιτήρησης να πο χρησιμοποιούνται σαν μέθοδος καταστολής της αντιφασιστικής αντίστασης.
-Πάνω από 2000 άτομα εμφανίστηκαν στην συγκέντρωση για τη κλιματική δικαιοσύνη στη πόλη της Βέρνης την Παρασκευή 25 του Σεπτέμβρη. Συγκεντρώσεις έγιναν σε πάνω από 2.300 πόλεις σε όλο το κόσμο σαν μέρος της “παγκόσμιας κλιματικής απεργίας”.
-Στις 3 Οκτωβρίου, το νεοναζιστικό κόμμα “Der Dritte Weg” (Ο τρίτος δρόμος) είχε προγραμματίσει πορεία στο ανατολικό Βερολίνο. Παρ’όλα αυτά, υπήρξε τεράστια κινητοποίηση κ διοργανώθηκαν μπλοκαρίσματα της πορείας σε διαφορετικούς δρόμους, αντι-συγκεντρώσεις, μικροφωνική όπως και αντιφασιστικές ποδηλατο-πορείες. Οι περίπου 300 νεοναζί αναγκάστηκαν να πάρουν μια τροποποιημένη και πολύ μικρότερη διαδρομή μέσα από την περιοχή ενω τα σχεδιασμένα σημεία εκκίνησής κ τέλους της πορείας ήταν μπλοκαρισμένα από αντιφασίστες.
-Το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου (και μετά από το μπλοκάρισμα ναζιστικής πορείας) χιλιάδες αλληλέγγυοι διαδήλωσαν στην περιοχή του Friedrichshain ενάντια στην έξωση της κατάληψης Liebig34 η οποία με αφορμή την πανδημία  έχει προγραμματιστεί σφράγισμα της κατάληψης στις 9 Οκτωβρίου με σκοπό να γυρίσει το κτίριο “στους νόμιμους ιδιοκτήτες του”.Κατα την διάρκεια της πορείας υπήρξαν μικροεπεισόδια με την αστυνομία ενώ υπήρξαν και συλλήψεις.
-Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, μπάτσοι χρησιμοποίησαν νερό με υψηλή πίεση κ δακρυγόνα για να διαλύσουν τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις στην Χιλή. Βίντεο κατέγραψε ένα 16χρονο να σπρώχνεται από τα κιγκλιδώματα μιας γέφυρας από σκουπίδι των ΜΑΤ. Το παιδί φαίνεται να μένει ακίνητο στον ρηχό ποταμό του Mapocho. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κ η κατάσταση του παραμένει σταθερή , ενώ ο υπεύθυνος τύπου των ΜΑΤ δήλωσε ότι έχασε την ισορροπία του κ έπεσε κατά την διάρκεια της σύλληψης του, πράγμα που διαψεύδουν τα βίντεο από το περιστατικό.
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
-Τη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου η κλαδική επισιτισμού της ΕΣΕ Ιωαννίνων , στην Άρτα , πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από την πιτσαρία Rusticana για τον 18χρονο διανομέα που σκοτώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου εν ώρα εργασίας.
-Τη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου , ελαιοχρωματιστής στο Ελαιόφυτο Αιτωλοακαρνανίας έπεσε από σκαλωσιά ύψους 3 μέτρων και τραυματίστηκε.
-Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από μέλη του Ρουβίκωνα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
-Τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου ,στα Γιαννιτσά. 59χρονος παρασύρθηκε από μηχάνημα έργων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 
-Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στο δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 5 αντιφασίστες /-ριες  τις 21ης Φεβρουαρίου του 2017.
-Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα, συγκέντρωση για την δίκη της της Χρυσής Αυγής.
-Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 9.30 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών Αντιφασιστική Συγκέντρωση για τη δίκη της Χ.Α.
-Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 9.30 π.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη , αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία.
-Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ. στην πλατεία αγοράς, στα Χανιά, αντιφασιστική πορεία.
-Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης ενάντια στον επιχειρούμενο πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ.
-Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 12 μ.μ. συγκέντρωση – μοτοπορεία της ΣΒΕΔΙ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων) στην Περιφέρεια Ηπείρου, πρώην νομαρχία Ιωαννίνων.
-Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 12 μ.μ., Τσιμισκή με Ναυαρινου, στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση αλληλεγγύης στην απεργία των διανομέων
-Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. , στο Πέτρινο Ρολόι , στον Πειραιά, αντιφασιστική μικροφωνική συγκέντρωση.
-Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 7μ.μ.,στο Γερμανικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συντρόφισσες της κατάληψης Liebig 34 του Βερολίνου.
-Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 12-1μ.μ. στην κατάληψη Παράρτημα , στην Πάτρα θα γίνει συλλογή ειδών για να σταλούν στην Μόρια και στην Καρδίτσα