Δελτίο Αντιπληροφόρησης 8/9/20

Download here! - Downloads: 5 - Plays: 31

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εισβολή από ένστολους τραμπούκους στη κατάληψη Rosa Nera, με σκοπό την εκκένωση της, ενώ συνέλλαβαν 16 άτομα, μεταξύ αυτών και πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στην κατάληψη. Συγκεντρωμένος αλληλέγγυος κόσμος εσπευσε να εμποδίσει τη διέλευση από οχήματα της ασφάλειας και δέχτηκε επίθεση με χημικά, κρότου λάμψης και γκλομπ. Πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση αλληλεγγύης και ακολούθησε αντανακλαστική βραδυνή πορεία 1500 ατόμων ενάντια στην εκκένωση. Η πορεία ταρακούνησε τους συνήθως ξέγνοιαστους καταναλωτές/ριες και τουρίστες/ριες, καθώς πέρασε από όλα τα κεντρικά σημεία. Η διμοιρία ΜΑΤ που ακολουθούσε έφυγε από πίσω και έκοψε δρόμο, όταν ο κόσμος περνούσε από το λιμάνι, μην τους δουν οι πελάτες και καταλάβουν πως κάτι τρέχει στην πόλη.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Στην Πάτρα την Πέμπτη 3 Σεμπτεμβρίου, 380 μπάτσοι, 10 διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και ΥΜΕΤ προχώρησαν στην εκκένωση προσφυγικών καταυλισμών στις εγκαταστάσεις των πρώην εργοστασίων “ΑΒΕΞ” και “ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ”. Συνολικά 450 πρόσφυγες, που είχαν βρει εκεί καταφύγιο, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από τους καταυλισμούς της Ακτής Δυμαίων, σε “δομές ελέγχου”, εκτός Πατρών.

-Παρεμβασεις, μικροφωνικές, πανό και πορείες αλληλεγγύης στις καταλήψεις Terra Incognita, Rosa Nera καθώς και σε όλες τις αγωνιζόμενες δομες που βάλλονται από την καταστολή πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε όλο τον Ελλαδικο χώρο. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βέροια, Ιωάννινα, Πάτρα, Καβάλα, Κομοτηνή και άλλες πολεις, το κύμα αλληλεγγύης στις καταληψεις έδειξε πως δεν αφήνονται αναπάντητες οι εκκενώσεις και οι επιθέσεις στους χώρους μας.

-Αθώος κρίθηκε ο Ηλίας Γκιώνης, γνωστή και ως gingerela, που είχε συλληφθεί επειδή απάντησε στους μπάτσους που τον χλεύαζαν με ομοφοβικά σχόλια καθώς περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας.

-Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Libertatia πραγματοποιήθηκε έξω από την κατάληψη στις 5 Σεπτεμβρίου. Ο αλληλέγγυος κόσμος βρισκόταν έξω από το κατειλημμένο κτήριο μέχρις ότου τελείωσε η πρώτη φάση των εργασιών στην σκεπή του ενώ ταυτόχρονα έκαναν εργασίες στο εσωτερικό του.

-Παρέμβαση με μπογιές στα γραφεία βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος τοποθετήθηκε υπέρ της εκκένωσης της κατάληψης Rosa Nera, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την πορεία αλληλεγγύης σε αυτή, στις 5 Σεπτεμβρίου στα Χανιά.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στα ηλεκτροφόρα της ΛΑΡΚΟ, ξεκόλλησε λαμαρίνα και τραυμάτισε άλλον έναν εργαζόμενο, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο.

ΔΙΕΘΝΗ

-Στο Παρίσι της Γαλλίας, έγινε ανάληψη ευθύνης για δυο εμπρηστικές επίθεσεις σε εταιρείες κατασκευής φυλακών, σε βαν της Eiffage στις 24 Αυγούστου, στο Passage de Lagny, και σε ένα ένα υπηρεσιακό όχημα της Vinci, στις 26 Αυγούστου στην οδό Ramus, στην εικοστή διοικητική περιφέρεια του Παρισίου.

-Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στην Ρώμη της Ιταλίας, έγινε εμπρηστική επίθεση σε σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας, ενάντια στην τεχνολογική κοινωνία του ελέγχου και σε κάθε κελί.

-Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, μπάτσοι εκκένωσαν την κατάληψη luwi71, στην Γερμανία. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία ενάντια στις εκκενώσεις στη Leipzig. Φλεγόμενα οδοφράγματα και πέτρες από τη μια, δακρυγόνα ως απάντηση.

-Λίγες μερες μετά το θανατο της Δικηγόρου του Λαού Εbru Τimtik, αφέθηκαν ελευθεροι το μελος του Grup Yorum Ali Araci και στις 4 Σεπτεμβρίου σταμάτησε την απεργία πείνας μέχρι θανάτου ο Δικηγόρος Aytaç Ünşal, καθώς στις 3 Σεπτεμβρίου, αποφυλακίστηκε, όντας στις 214 μέρες απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

-Στις ΗΠΑ ο Michael Reinoehl, αντιφασίστας που ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο φασίστα στο Portland στις 31 Αυγούστου, δολοφονήθηκε στις 3 Σεμπτεμβρίου από πυρά τεσσάρων μπάτσων όταν πήγαν στο σπίτι του για να τον συλλάβουν.

-Στην Βουλγαρία την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου πολλές διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν κατά της ψηφοφορίας για τη συγκρότηση της «μεγάλης εθνοσυνέλευσης» και το νέο σύνταγμα. Πραγματοποίηθηκαν δυο κινητοποιήσεις μία πρωινή και μια βραδυνή. Στην πρώτη έγιναν μαζικές συλλήψεις και οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο υπήρξε ακραία κρατική βία μέσω των μπάτσων. Στην βραδυνή υπήρξε πολύ πιο έτνονη μαχητικότητα με ένα σώμα διαδηλωτών να πετά αντικείμενα στους ένστολους. Συνολικά έγιναν γύρω στις 100 συλλήψεις.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, πορεία αλληλεγγύης ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita.

-Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην Πλατεία Εξαρχείων στην Αθήνα, μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Terra Incognita.

-Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Τούρκικο Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στη νίκη της Didem Akman.

-Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, πορεία για την Δ.Ε.Θ. και την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Thessaloniki Helexpo Forum.