Δελτίο Αντιπληροφόρησης 31/8/20

Download here! - Downloads: 2 - Plays: 13

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Το πρωί της Δευτέρας 17 Αυγούστου στην Θεσσαλονίκη τα ένστολα σκουπίδια της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν στην Terra Incognita, κτίριο που βρίσκεται υπό κατάληψη από το 2004. Κατασχέθηκε εξοπλισμός από τις ακόλουθες κινηματικές υποδομές που στεγάζονται στην κατάληψη: του ιατρείου/πρώτων βοηθειών, του γυμναστηρίου, της βιβλιοθήκης, του τυπογραφείου και επίσης μεγάλου μεγέθους αρχείο από αφίσες και έντυπο υλικό πολλών δεκαετιών. Κοντά στην κατάληψη μαζεύτηκαν περίπου 100 αλληλέγγυα άτομα, τα οποία σταδιακά κινήθηκαν με πορεία προς το κτίριο, που ήταν περικυκλωμένο από μπάτσους και φώναξαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων και του αναρχικού αγώνα. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν ακολουθήσει διάφορες δράσεις αλληλεγγύης.

-Την Κυριακή 23 Αυγούστου μπάτσοι μπηκαν στην κατάληψη Libertatia κατά τη διάρκεια επισκευής της σκεπής, η οποια είχε καταστραφεί από εμπρηστική επίθεση φασιστών πριν 2 χρόνια. Οι μπάτσοι συνέλαβαν δώδεκα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο και κατέσχεσαν τα υλικα και εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για την ανοικοδόμηση. Επιπλέον προσήγαγαν 2 ακομα άτομα τα οποία βρίσονταν εξωτερικά της κατάληψης, τα οποία και αφέθηκαν ελεύθερα. Οι δώδεκα συλληφθέντες και συλληφθείσες αφέθηκαν ελεύθεροι τμηματικά ανά δύο άτομα αργά το βράδυ. Οι πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες που τους αποδόθηκαν οι εξής: φθορές σε μνημείο, παράνομη δόμηση και απείθεια.

-Την Κυριακή 23 Αυγούστου στην Αθήνα μπάτσοι συνέλαβαν τον Ηλία Γ. γιατί απάντησε σε λεκτικό τραμπουκισμό και χλεαυσμό που δέχτηκε για την σεξουαλική του ταυτότητα. Το δικαστήριο του είναι 4 Σεπτεμβρίου στις 9:00 στο Β’ Αυτοφωρο Μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών.

-Την Παρασκευή 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις τιμής και μνήμης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τη Δικηγόρο του Λαού Ebru Timtik, μάρτυρα στις 238 μέρες, στη μεγάλη Αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη συγκέντρωση, μπάτσοι προσήγαγαν, 2 συντρόφους του Λαϊκού Μετώπου, τον Mehmet Yaman και τον Hasan Koşar, καθώς και έναν ακόμη αλληλέγγυο σύντροφό που μετά από λίγο αφέθηκε ελεύθερος. Το αδίκημα με το οποίο κατηγορούνται οι 2 πολιτικοί πρόσφυγες είναι αυτό της “έκθεσης σε κίνδυνο αντιποίνων”.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Το βράδυ της Παρασκευής 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita με σπρέι, πανό, τρικάκια, αυτοκόλλητα και κείμενα στην ευρύτερη γειτονιά της κατάληψης.

-Την Παρασκευή 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στη Γαύδο παρέμβαση αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita με βάψιμο συνθημάτων σε τοίχους, ενώ το Σάββατο 22 Αυγούστου στο λιμάνι της Γαύδου έγινε παρέμβαση από αρκετούς και αρκετές συντρόφους και συντρόφισσες, την ώρα αναχώρησης του πλοίου, με πανό που έγραφε: ” Όσο ο εγκλεισμός δεν έχει όρια, τόσο η αλληλεγγύη δε γνωρίζει σύνορα”

-Το Σάββατο 22 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita στο Αγρίνιο με πανό και τρικάκια.

-Το βράδυ της Δευτέρας 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με κόκκινες μπογιές και σπρέι στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Δυτικής Ελλάδας, στην οδό Καποδιστρίου στην Πάτρα.

-Την Δευτέρα 24 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με σπρέι σε γειτονιές της δυτικής Θεσσαλονίκης σε αλληλεγγύη με την κατάληψη Terra Incognita και τις καταλήψεις γενικότερα.

-Τα ξημερώματα της παρασκευής 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση τοποθετώντας κείμενα και πετώντας τρικάκια στην είσοδο ναού στα Άθυρα Πέλλας, ως απάντηση σε σεξιστικό κύριγμα που πραγματοποιήθηκε στον ναό.

-Την Τρίτη 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης για τις καταλήψεις Terra Incognita και Libertatia με στένσιλ και τρικάκια στο Α.Π.Θ.

-Το βράδυ της Κυριακής 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επίθεση στην οικία του φασίστα Στέφανου Τσονακίδη στην Πάτρα, με εμπρησμό του αυτοκινήτου. του.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Την Κυριακή 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε μαγαζί με τουριστικά είδη στο χωριό Κιόνι στην Ιθάκη, με αφορμή την απόλυση εργαζόμενης επειδή “δε χαμογελούσε αρκετά”.

-Την Τετάρτη 26 Αυγούστου άλλος ένας εργαζόμενος της εταιρείας Fraport στο αεροδρόμιο της Σάμου, χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας.

ΔΙΕΘΝΗ

-Στις αρχές Αυγούστου στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας στήνεται από αναρχικούς πύρινο οδόφραγμα σε αλληλεγγύη με την Μόνικα Καμπαλέρο και τον Φρανσίσκο Σολάρ, χιλιανούς αναρχικούς αγωνιστές που συνελήφθησαν πρόσφατα ξανά απο το χιλιανό κράτος.

-Ανακοινώθηκε στις αρχές Αυγούστου οτι 16 κυνηγετικοί πύργοι καταστράφηκαν σε δάση κοντά στη Φρανκφούρτη μεταξύ 2 και 3 Ιουλίου. Σε κάμποσους πύργους γράφτηκε “ALF” (Animal Liberation Front – Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων). Πάνω από 100 κυνηγετικοί πύργοι/θέσεις κατεδαφίστηκαν, πυρπολήθηκαν, ή δέχθηκαν ζημιές στην περιοχή γύρω από τη Φρανκφούρτη και τη Χάναου απ’ τον Φεβρουάριο κι έπειτα. Αντίστοιχα και στην Κρεμόνα της Ιταλίας το ALF απελευθέρωσε εκατοντάδες Μίνκ απο φάρμες για γούνες.

-Στις 13 προς 14 Αυγούστου στο Βερολίνο πυρπολήθηκε ένα όχημα της εταιρείας Security Dussman Schalk σε έναν υπαίθριο χώρο στάθμευσης της Norma στην Pankow. Η επίθεση αυτή ήταν μέρος στο ήδη δημοσιευμένο κάλεσμα για τη Syndicat, σε αλληλεγγύη με όλα τα απειλούμενα εγχειρήματα εντός κι εκτός Βερολίνου.

-Στο Achim στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, στη Γερμανία, τα ξημερώματα της 30ής Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Amazon και πυρπολήθηκε και ένας γερανός ύψους 40 μέτρων. Την ευθύνη ανέλαβαν κάποιοι σαμποτέρ με κείμενο τους που αναρτήθηκε στο τέλος Αυγούστου.

-Συνεχίζονται οι συγκρούσεις κόσμου με τις δυνάμεις καταστολής στις ΗΠΑ με αφορμή κι άλλο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας που συνέβη σε μια πόλη του Wisconsin την Kenosha, όπου στις 24 Αυγούστου οι μπάτσοι πυροβόλησαν πισώπλατα 7 φορές και μπροστά στα παιδιά του τον Αφροαμερικανό Jacob Blake χωρίς να καταφέρουν να τον σκοτώσουν μεν αλλά να είναι σε κρίσιμη  κατάσταση με κίνδυνο μόνιμης παράλυσης.

-Στις 20 Αυγούστου, ακτιβιστές της Organizata Politike στην Αλβανία έκαναν παρέμβαση στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σαν απάντηση για τις αυξανόμενες εργατικές δολοφονίες στην χώρα.

-Προς το τέλος του Αυγούστου στο Σαντιάγο της Χιλής κατά τη διάρκεια του εορτασμού της μνήμης της Maca Valdés, αγωνίστριας για τη γη αναρχικές ατομικότητες σταματήσαν ένα λεωφορείο από τον σύγχρονο στόλο της ζάμπλουτης, φασιστικής εταιρείας Metbus από το οποίο και κατεβάσανε τον οδηγό εξηγώντας του πως δεν είναι εναντίον του αλλά ενάντια στ’ αφεντικά του και πυρπολήσανε το όχημα, όπως αναφέρουν στη μνήμη όλων όσων θεωρούν τον αγώνα για τη γη ως κάτι πρωτεύον. Επίσης σε αλληλεγγύη στους Francisco Solar και η Mónica Caballero και ενάντια στο κεφάλαιο και σε κάθε εξουσία, υπογράφοντας ως Κοινωνικός-Αντικοινωνικός Πόλεμος.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Συγκέντρωση στο Τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη για τους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 1:30 μ.μ

-Μικροφωνική “η πατριαρχία δεν πάει διακοπές” από την συλλογικότητα Corpus Rebellis, στα Γιάννενα την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στο Κουρμάνιο.

-Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 9:00 π.μ., στο εφετείο Αθηνών για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

-Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στην κατάληψη Ντουγρού στη Λάρισα, συνέλευση για την διοργάνωση πορείας για τα 2 χρόνια από την δολοφονία του Ζακ.