Δελτίο Αντιπληροφόρησης 19/2/2020

Download here! - Downloads: 31 - Plays: 8

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου έγινε παρέμβαση από αναρχικούς στην πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σχετικά με την καταστολή που δέχτηκε η κατάληψη Utopia A.D., με συμμετοχή από συντρόφους από Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα.

-Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ανακαίνηση του στεκιού της ΔΑΠ στο ΠΑ.ΠΕΙ. από την αναρχική ομάδα Σπύρος Σούλης.

-Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπληροφόρησης με σπρέϊ και τρικάκια, στα γραφεία του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Θεσσαλονίκης από την κατάληψη Terra Incognita.

-Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην πτέρυγα Γεωλογίας-ΑΠΘ με αφορμή την ομιλία του ακαδημαϊκού Α. Γεωργακόπουλου για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων από την κατάληψη Terra Incognita.

-Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, πάνω από 25 αλληλέγγυοι/ες/α πραγματοποιήσαν ολιγόλεπτη παρέμβαση στα διοικητικά δικαστήρια Θεσσαλονίκης , πετώντας τρικάκια, κρεμώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα και γράφοντας στένσιλ, προς αλληλεγγύη στον σύντροφο Ίρντι Κ. που απειλείται με εκδικιτική απομάκρυνση από την χώρα.

-Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη σίτηση του ΕΚΠΑ στη Πανεπιστημιούπολη, από το ελευθεριακό σχήμα Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, έπειτα απο κάλεσμα της αυτόνομης συνέλευσης πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενάντια στις ιδιωτικοποίησεις των πανεπιστημίων και των βασικών αναγκών.

-Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου εκδικάστηκε η υπόθεση σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση της 3ης εκκένωσης της GARE, στις 26 Αυγούστου 2019. Δύο από τους τρεις κατηγορουμένους απαλλάχθηκαν ως φιλοξενούμενοι, ενώ οι κατηγηγορίες συνολικά αφορούσαν 3 μήνες για διατάραξη στους δύο, και 7 μήνες για διατάραξη, νεροκλοπή και ρευματοκλοπή στον τρίτο, όλοι με τριετή αναστολή.

-Τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε επίθεση και βανδαλισμός στα δικαστήρια Ρεθύμνου, με αφορμή τον εγκλεισμό Μιχαηλίδη, Αθανασοπούλου και Βαλαβάνη, αλλά και σε όλους τους διωκόμενους και τους αιχμαλώτους πολέμου του κράτους.

-Τις τελευταίες μέρες άτομα με κινηματική δράση στοχοποιούνται από μπάτσους στα Τρίκαλα, με εξακριβώσεις στοιχείων στο τμήμα, ανακρίσεις και τραμπουκισμούς.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η δίκη του Mahmoud και του Samir, που διώκονταν για υποτιθέμενη διευκόλυνση παράνομης εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών και για 2 πλημμελήματα. Η δίκη πραγματοποιήθηκε και ο Mahmoud αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες ενώ ο Selim, ο οποίος απουσίαζε, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης με 1 χρόνο αναστολή για το ένα από τα 2 πλημμελήματα.

-Στις 17 Φεβρουαρίου, στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού ξεκίνησε το Εφετείο της Πόλας Ρούπα μέλους του Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική επίθεση της οργάνωσης στις 10 Απριλίου 2014 εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας -παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- και του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα.

 

ΔΙΕΘΝΗ

-50.000 άτομα κατέβηκαν στους δρόμους του Μονάχου το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου ενάντια στην ετήσια Σύνοδο του Νάτο για την Ασφάλεια, όπου ηγέτες από όλον τον κόσμο συζητούν για την υποτιθέμενη ασφάλεια, το στρατό και τις βιομηχανίες όπλων.

-Διήμερες απεργίες θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε 74 πανεπιστήμια της Βρετανίας, στην πρώτη παν-βρετανική απεργία υπό τη νέα κυβέρνηση. Η απεργία περιλαμβάνει αιτήματα για τους μισθούς, τις συντάξεις, το φόρτο εργασίας, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τις μισθολογικές ανισότητες.

-Κατάληψη και σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Νάντης στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της εθνικής ημέρας δράσεις των διδασκόντων και των φοιτητών. Η κατάληψη εκκενώθηκε πριν την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης με την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

-Φοιτητές και φοιτήτριες μπλόκαραν για ώρες τον δρόμο που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κρουζ, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 12 Φεβρουαρίου, διεκδικώντας αύξηση των φοιτητικών παροχών, αποτροπή των αυξήσεων στα δίδακτρα του πανεπιστημίου, καθώς και διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν αντίποινα για τις διαμαρτυρίες. Η συγκέντρωση διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία με πάνω από 10 συλλήψεις.

-Υπό κατάληψη τελεί πρώην αστυνομικό τμήμα στο κέντρο του Λονδίνου από τις 7 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια δράση του Πράσινου Αντικαπιταλιστικού Μετώπου, με στόχο την εβδομάδα δράσεων για το περιβάλλον από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου, αλλά και την οργάνωση δράσεων ενάντια στην Παγκόσμια Σύνοδο του ΟΗΕ για το Περιβάλλον τον Νοέμβρη.

-Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στην καταλονική πόλη Ρουμπί, λίγο έξω από την Βαρκελώνη, ενάντια στην επαπειλούμενη εκκένωση και εμπορευματοποίηση του αυτοοργανωμένου κοινοτικού κήπου Ελ Μίρλο, που λειτουργεί υπό κατάληψη από το 2016.

-Συγκέντρωση ενάντια στον υπό κατασκευή πύργο της Amazon στο Βερολίνο προγραμματίζεται για τις 22 Φεβρουαρίου, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της πόλης αλλά και τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας.

-Διαδηλώσεις, καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων και μπλόκα σιδηροδρομικών γραμμών πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον Καναδά, ως ένδειξη αλληλεγγύης σε ιθαγενικό πληθυσμό που αντιστέκεται στην προσπάθεια τις κυβέρνησης να εκκενώσει τα χωριά τους, προκειμένου να περάσει αγωγός αερίου.

-Αυτόχθονες πληθυσμοί σε όλη τη Βραζιλία διαμαρτύρονται ενάντια στο σχέδιο του προέδρου Μπολσονάρο να κλέψει τη γη τους και να τη διαθέσει προς εκμετάλλευση, μέσω ενός νέου νομοσχεδίου που επιτρέπει τη μαζική εξόρυξη μετάλλου, πετρελαίου και αερίου από τις περιοχές αυτές.

-Οργανώσεις των Ζαπατίστας και του Μεξικού καλούν στις 20-22 Φεβρουαρίου σε τριήμερο δράσεων για την Υπεράσπιση των Εδαφών και της Μητέρας γης, των δολοφονημένων, των αγνοούμενων, των κρατουμένων και εναντίον των μεγάλων θανατηφόρων έργων. Το τριήμερο περιλαμβάνει αποκεντρωμένες δράσεις σε όλο το Μεξικό και τον Κόσμο στις 20 Φεβρουαρίου, μια μεγάλη πορεία στην Πόλη του Μεξικού στις 21 Φεβρουαρίου καθώς και μια μεγάλη συνέλευση στις 22.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, ξεκινάει η 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού στις 09:30.

-Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Ιταλική πρεσβεία στις 12:00 για αλληλεγγύη στους αγωνιστές του NO-TAV.

-Το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα καλείται προσυγκέντρωση στο μετρό Ελαιώνα στη 13:00 και θα ακολουθήσει πορεία προς το camp Ελαιώνα.

-Το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη καλείται πορεία διαμαρτυρίας για την αστική συγκοινωνία στις 12:00 άγαλμα Βενιζέλου.

-Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, η συνέλευση stop war on migrants, καλεί σε μικροφωνική στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους στις 14:00.

-Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων στις 14:00 ενάντια στις κρατικές συμμορίες και τις ναρκομαφίες στην περιοχή.