Δελτίο Αντιπληροφόρησης 11/2/2020

Download here! - Downloads: 50 - Plays: 9

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Το απόγευμα του Σαββατου 8 Φεβρουαρίου καθώς και το βράδυ της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου προσήχθηκαν σύντορφοι που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην Ελευσίνα και το Μαρούσι αντίστοιχα. Όλα τα σύντροφια μετά από προσαγωγή αφέθηκαν ελεύθερα.

-Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου 2020 στα Άνω Πετράλωνα αιφνιδιαστικά επιχειρήθηκε η έξωση ατόμου από το σπίτι του, το οποίο η τράπεζα το έβγαλε σε πλειστηριασμό. Άμεσα ειδοποιήθηκε κόσμος από τη γειτονιά και τους απώθησε. Η συγκέντρωση-περιφρούρηση έξω από το σπίτι διήρκησε περίπου δύο ώρες και ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση του "νέου ιδιοκτήτη" και της συνοδείας του.

-Η δίκη, των δυο αστυνομικών, που, το 2015, είχαν καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, επειδή, το 2007, είχαν βασανίσει και τραυματίσει σοβαρά, άτομο με προβλήματα ψυχικής υγείας, αφήνοντας τον δια βίου βαριά ανάπηρο, αναβλήθηκε για τις 30/9/2020, λόγω κωλύματος που παρουσίασε ο συνήγορος του ενός εξ' αυτών. Πρόκειται για τον γνωστό Τ. Μιχαλόλια, αδελφό και συνήγορο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου. Το κώλυμα ήταν ότι έπρεπε να είναι, την ίδια ώρα, παρών στο δικαστήριο που δικάζεται ο αρχιναζί αδελφός του.

-Το πρωί της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου πργματοποιήθηκε πολύ μαζική πορεία στην Αθήνα όπου οι μαθητές εκτός από την εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτών των κολλεγίων αντιδρούν επίσης στις εξαγγελίες αναφορικά με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στο Λύκειο, τη μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τη θέσπιση της κατώτατης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη έχουν κηρύξει σχεδόν σε όλη την επικράτεια τα Εργατικά Κέντρα ενάντια στον νέο ασφαλιστικό νόμο και στην υποτίμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

-45χρονος εργαζόμενος σε επιχείρηση super market στα Τρίκαλα, διακομίστηκε διασωληνωμένος στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου
που σημειώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες , το μεσημέρι της 6 Φεβρουάριου.

-Άλλη μια Κυριακή , άλλη μια κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τα Jumbo Πρεβέζης, ενάντια στην απόφαση των ιδιοκτητών να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές του χρόνου. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να μην χαρίσουν καμία Κυριακή τους.

ΔΙΕΘΝΗ

-Συνεχίζεται για πάνω από 10 μέρες η απεργία των εργαζομένων στην κρατική εταιρία επεξεργασίας πετρελαίου της Βραζιλίας, που διαμαρτύρονται για το επικείμενο κλείσιμο ενός εργοστασίου και την συνεπαγόμενη απόλυση 1000 ατόμων. Η απεργία έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τη λειτουργία τους 40 πλατφόρμες παραγωγής, 11 διυλιστήρια και 18 τερματικοί σταθμοί, ενώ η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μίσθωση απεργοσπαστών για να συνεχιστεί η παραγωγή.

-Περίπου μισό εκατομμύριο συμβασιούχοι δάσκαλοι και δασκάλες θα κατέβουν σε απεργία στην Ινδία από τις 17 Φεβρουαρίου με μια σειρά από αιτήματα για ισότιμους μισθούς και το συνταξιοδοτικό. Στη χώρα είχε προηγηθεί πριν από ένα μήνα η μεγαλύτερη 24ωρη γενική απεργία στα παγκόσμια χρονικά, με τη συμμετοχή 250 εκατομμυρίων ατόμων, ενάντια στις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία, και απαιτώντας την αύξηση του κατώτερου μισθού.

-Αρκετές ομάδες από τη Νότια Γερμανία καλούν και φέτος για ένα διεθνιστικό και αντι-καπιταλιστικό μπλοκ στην μεγάλη πορεία που οργανώνεται το Σάββατο 15 Φλεβάρη ενάντια στην σύνοδο ασφαλείας του ΝΑΤΟ στο Μόναχο, τη μεγαλύτερη διάσκεψη για την «ασφάλεια», το στρατό και τις βιομηχανίες όπλων στον κόσμο.

-Στις 30 Απρίλη θα συνεχιστεί η δίκη για την έξωση του αναρχο-κουΐρ-φεμινιστικού στεγαστικού εγχειρήματος της Liebig34 στο Βερολίνο. Ο συνήγορος της στεγαστικής κολεκτίβας κατέθεσε ένσταση για μεροληψία από πλευράς του δικαστή, καθώς χρησιμοποιεί στις αγορεύσεις του μόνο αρσενικά μέρη του λόγου, το οποίο τον καθιστά ενάντιο στις αρχές του εγχειρήματος, που προσφέρει έναν χώρο προστασίας από cis άνδρες και παλεύει για δικαιοσύνη στα έμφυλα ζητήματα.

-Παρά την ορκωμοσία νέας κυβέρνησης συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Λίβανο, στις οποίες πρωτοστατούν γυναίκες από ομάδες οργανωμένες από τα κάτω, διεκδικώντας δικαιώματα για τις ίδιες αλλά και άλλες ομάδες πληθυσμού που υφίστανται καταπίεση. Διαδηλώσεις ενάντια στην οικονομική και πολιτική κρίση στο Λίβανο λαμβάνουν χώρα ήδη από το Νοέμβριο, αντιμετωπίζοντας σφοδρή καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας.

-Τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Πόρτλαντ των Ηνωμένων πολιτειών, ενώ τρία ακόμη άτομα χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες, λόγω χρήσης σπρέι πιπεριού από την αστυνομία.

-Τουλάχιστον 8 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 52 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών με οπαδούς ενός ακραίου Σιίτη κληρικού στο Νότιο Ιράκ την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται για τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες ενάντια στη διαφθορά, το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος και την ανεργία που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και συνεχίζονται με καταλήψεις πλατειών και διαδηλώσεις.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 9:00 στα δικαστήρια θεσσαλονίκης , Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες Mahmoud και Samir που κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομης εξόδου πολιτών τρίτων χωρών από ελληνικό έδαφος με μοναδικό στοιχείο το ότι κολλούσαν αφίσες που καλούσαν σε διαμαρτυρία ενάντια στα σύνορα.

-Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο Καλλάρη, στα Γιάννενα, Μικροφωνική αλληλεγγύης στον σύντροφο Ίρντι Κ. που απειλείται με απομάκρυνση από τη χώρα.

-Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στις 18:00, Λεωφ. Νίκης με Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, Συγκέντρωση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

-Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 18:30 στον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, Μουσική πορεία με τα χάλκινα της Αγ.Φανφάρας αλληλεγγύης στις καταλήψεις, καλεσμένη από την ελευθεριακή συλλογικότητα δια*πασών, την κατάληψη έπαυλης Κουβέλου και την αναρχική συλλογικότητα Amargi.

-Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στις 10:30 στο Υπουργείο Εργασίας, απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην διάλυση του ασφαλιστικού κια υπερ στην κοινωνική ασφάλιση των μεταναστών.