Δελτίο Αντιπληροφόρησης 27/1/2020

Download here! - Downloads: 42 - Plays: 246

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Πριν λίγες μέρες βυθίστηκε σκάφος ανοιχτά των Παξών που μετέφερε μετανάστες ενηλίκους και ανηλίκους. Πολλοί από αυτούς βρέθηκαν νεκροί και κάποιοι είναι αγνοούμενοι. Το Λιμενικό ενώ δέχτηκε κλήση, έμεινε άπραγο. Ο αντιφασιστικός συντονισμός Κέρκυρας, ως μια πρώτη πράξη αλληλεγγύης στα πλαίσια της αντιπληροφορησης, κρέμασε πανό πολύ κοντά στο λιμάνι της Κέρκυρας.

-Παρεμβάσεις με μοίρασμα κειμένων σε ασθενείς, περαστικούς και εργαζόμενους και ανάρτηση πανό πραγματοποιήθηκαν στις 23 Ιανουαρίου στο ΙΚΑ Τούμπας, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και στις γύρω περιοχές. Οι παρεμβάσεις έγιναν με αφορμή το κλείσιμο ενός δημόσιου μαγνητικού τομογράφου στην ανατολική πλευρά της πόλης που εξυπηρετούσε χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

-Μπάτσοι της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χτύπησαν αναίτια 11χρονο παιδί στο Μενίδι το πρωί της 26ης Ιανουαρίου.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στάλθηκε εξώδικο κατά του omniatv, μια διαδικτυακής πλατφόρμας ενημέρωσης, από τον αστυνομικό Χρήστο Πατσόγα.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-24ωρη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου έξω απο τα Jumbo Πρέβεζας μετά από τις δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ της εταιρίας, που υποστήριζε την υποχρεωτική εργασία την Κυριακή, με την δικαιολογία ότι συμφέρει και τα εργαζόμενα άτομα.

-Ακόμη ένα εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ το Σάββατο 25 Ιανουαρίου. Ο εργαζόμενος έχασε την ζωή του, όταν ενώ επέβαινε ως οδηγός σε φορτηγό γεμάτο με υλικά, το όχημα έφυγε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να καταλήξει σε γκρεμό περίπου 200 μέτρων.

-Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου μετανάστης-εργάτης τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας, στην εταιρία ανακύκλωσης "Σιακανδάρης" στο Σχηματάρι. Ο εργάτης τραυματίστηκε όταν το κλαρκ που οδηγούσε αναποδογύρισε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου διαγνώστηκε με κατάγματα στους ώμους και νοσηλέυθηκε.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 9:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά,αντιφασιστική συγκέντρωση, για την συνέχεια της δίκης για την δολοφονική επίθεση σε κλιμάκιο φίλων και αγωνιστών της ΟΡ.Μ.Α..

-Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στην ΣΘΕ στο ΑΠΘ, συνέλευση αλληλεγγύης στον σύντροφο Ίρντι Κ. σχετικά με την εκδικητική προσπάθεια απομάκρυνσης του συντρόφου απο την χώρα.

-Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Γκίνη, ανοιχτή συνέλευση για συνδιοργάνωση κινητοποίησης ενάντια στη στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας

-Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, ανοιχτό κάλεσμα από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Κορυδαλλού ενάντια στους ιδιωτικούς security σε πλατείες-δρόμους-σχολεία.

-Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 10:00 στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ Αρσις στην Αθήνα, συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση εργαζομένων και την μεταβολή των όρων εργασίας.

-Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, 24ωρη απεργία σε όλες τις δομές της ΜΚΟ Αρσις.

-Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 16:00 στα Προπύλαια, Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική-Αντιπολεμική Διαδήλωση.

-Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 16:00 στην Πλατεία Ρηγίλλης, διεθνιστική-αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στη φασιστοσύναξη των Ιμίων, με πορεία προς την Βουλή.