Δελτίο Αντιπληροφόρησης 21/1/2020

Download here! - Downloads: 66 - Plays: 781

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, μετά από πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο στην Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Άνω Πετράλωνα. Στην πορεία συμμετείχαν τουλάχιστον 500 άτομα.

-Μεγάλη συμμετοχή φοιτητών, φοιτητριών και εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2019 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

-Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας στην οικία του Γερμανού πρέσβη ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαικής Ένωσης για το μεταναστευτικό.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια live του Χιπ Χοπ Καφενέ στην Νομική Σχολή στην Αθήνα, ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ επιτέθηκαν στα παρεβρισκόμενα άτομα με χημικά, δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Αρχικά έφτασαν μέχρι την εσωτερική είσοδο, αλλά μετά από άμεση αντίδραση του κόσμου, οι μπάτσοι οπισθοχώτησαν στην μπροστινή είσοδο, όπου έμειναν για ώρες. Έγιναν 6 προσαγωγές στα στενά πέριξ του κτηρίου και 2 συλλήψεις. Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 12 είναι προγραμματισμένο το δικαστήριο.

ΑΝΤΙΣΠΙΣΙΣΜΟΣ/ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

-Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια έξω από το προξενείο της Αυστραλίας στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Φράγκων, από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
Πραγματοποιήθηκε επίσης παρέμβαση στο σπίτι του πρέσβη της Αυστραλίας από μέλη της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας". Οι παρεμβάσεις έγιναν με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές από τις οποίες υπολογίζεται ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί μόνο στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. 26 άνθρωποι έχουν πεθάνει και χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά έχει καταστρέψει ολόκληρες κατοικημένες περιοχές μαζί με αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες. Υπάρχουν περιοχές χωρίς ηλεκτροδότηση και πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ οι θερμοκρασίες και τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από μικροσωματίδια έχουν καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

ΔΙΕΘΝΗ

-Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε πορεία 1.500 ατόμων στο Βερολίνο ενάντια στο επερχόμενο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και σε αλληλεγγύη με τους αγωνιζόμενους στη Ροζάβα, τη Χιλή, τη Γαλλία και το Λίβανο.

-Τo Σάββατο 18 Ιανουαρίου, μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία στην Ελλάδα.

-Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, η ομάδα αντιπληροφόρησης του Δάσους Hambatcher με ανακοίνωσή της τόνισε ότι ακόμα και αν η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε πως δεν θα αποψιλωθεί το δάσος, αυτό δεν αναιρεί την οικοκαταστροφική και ιμπεριαλιστική πολιτική της Γερμανίας.

-Από τις 6 Ιανουαρίου, παραμένει φυλακισμένος ο αναρχικός από το Ισραήλ Τζόναθαν Πόλακ, μετά την σύλληψή του για την αναρχική του δράση και την άρνησή τους να πληρώσει την εγγύηση, προς αλληλεγγύη Παλαιστινίων που για ίδιες ποινές δεν έχουν αυτήν την επιλογή και μένουν έγκλειστοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε χειρότερες συνθήκες.

-Η προηγούμενη εβδομάδα, από τις 13 έως τις 19 Ιανουαρίου αποτέλεσε διεθνή εβδομάδα αγκιτάτσιας σε στήριξη των αιχμαλώτων της εξέγερσης στη Χιλή.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 18:00, μικροφωνική αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia.

-Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 18:30 στην πλατέια Δαβάκη, συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων.

-Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων στο κτίριο 7, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 17 Νοέμβρη 2018.

-22,23 και 24 Ιανουαρίου στις 10:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων, κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από Κουκάκι της 11ης Ιανουαρίου.

-Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 9:30 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού Εισαγγελική πρόταση επί των κατηγοριών στην 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα.

-Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 9:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού, ανακοίνωση της απόφασης σχετικά με την υπόθεση του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου.

-Το Σάββατο 25 ιανουαρίου στις 12:00 στον Βοτανικό κήπο Πετρούπολης, πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

-Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 19:00 στο πάρκο Ελευθερίας, συγκέντρωση στην ετήσια γιορτή του λόμπυ της αιολικής ενέργειας.