Δελτίο Αντιπληροφόρησης 16/1/2020

Download here! - Downloads: 43 - Plays: 22

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Μετά από την έντονη κοινωνική κατακραυγή, κατέβηκαν οι αφίσες – έκτρωμα από το Μετρό της Αθήνας, που τασόντουσαν κατά της διακοπής της κύησης. Το θέμα έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μετά την "Ημέρα του αγέννητου παιδιού" και ενός πρωτοσέλιδου αθλιτικής εφημερίδας, που προσπαθούν να καταργήσουν τον σχετικό νόμο περί αυτοδιάθεσης του σώματος των γυναικών.

-Με ιδιαίτερο ζήλο συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για αποτυπώματα στις 3 καταλήψεις στο Κουκάκι (Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3), μόνο που αποδεικνύεται σχεδόν άκαρπη, μιας και απο τις τρεις καταλήψεις έχουν βρεθεί μόνο 10 αποτυπώματα που έχουν ταυτοποιηθεί.

-Ομάδα 30 φοιτητών ζήτησε να συνομιλήσει με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, ζητώντας του να καταδικάσει το νεο νομοσχέδιο για την παιδεία. Με την σειρά του ο Πρύτανης ζήτησε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των φοιτητών, πράγμα που αρνήθηκαν. Ο Πρύτανης όχι μόνο αρνήθηκε να μιλήσει μαζί τους, αλλά κλείδωσε τον 7ο και 8ο όροφο της Πρυτανείας με πρόσχημα ασφάλειας του κτηρίου.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου έγινε ανακατάληψη των κτηρίων Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι. Οι μπάτσοι αν και αντιμετώπισαν πολύ μεγάλη αντίσταση κατάφεραν να μπουν μέσα. Έγιναν περίπου 20 συλλήψεις από τον κόσμο που ήταν μέσα στις καταλήψεις αλλά και στην συγκέντρωση αλληλεγγύης, ενώ υπήρχαν και σοβαρά τραυματισμένα άτομα. Οι κατηγορίες που τους έδωσαν είναι 6 πλημμεληματικού χαρακτήρα.

-Αναβλήθηκε η δίκη των 20 κατηγορουμένων που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι. Οι δίκες τους θα διεξαχθούν στις 22,23 και 24 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι. Οι δίκες των συλληφθέντων αναβλήθηκαν καθώς απουσίαζαν μάρτυρες αστυνομικοί αλλά και μια διερμηνέας σε μια δικογραφια. Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αλληλέγγυοι που φώναζαν συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων και των καταλήψεων, με ισχυρή αστυνομική δύναμη να  περιφρουρεί το κτίριο του αυτοφώρου. Τέλος, στην συγκέντρωση αλληλεγγύης έγιναν προσαγωγές και 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

-Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου συνεχίστηκε η 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα, για την οποία η εισαγγελέας πρότεινε να εξεταστούν νέα έγγραφα στοιχεία. Η δίκη αφορά ληστείες τραπεζών κάποιες από τις οποίες αποδίδονται στον Επαναστατικό Αγώνα.

-Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ξεκίνησε στο μικτό ορκωτό της Αθήνας με υψηλά μέτρα ασφαλείας η δίκη των βιαστών και δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη. Στην απολογία τους, ο ένας κατηγορούμενος αποδέχεται μόνο την απλή συνδρομή σε δολοφονία ενώ ο άλλος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

ΔΙΕΘΝΗ

-Στις 6 Ιανουαρίου αναρτήθηκε πανό σε σταυροδρόμι στο Βερολίνο και πραγματοποιήθηκε επίθεση σε αστυνομικό αυτοκίνητο από συντρόφους ως κινήσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις της Ελλάδας και στα απειλούμενα Haus Projekt στο Βερολίνο.

-Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και άλλες πόλεις του Ιράν από τις 12 Ιανουαρίου ως αντίδραση στην κατάρριψη του Ουκρανικού Boeing. Έντονη είναι η καταστολή ενώ έχουν σημειωθεί και βίαιες επιθέσεις μπάτσων ενάντια των διαδηλωτών.

-Την 43η ημέρα απεργιακών διαδηλώσεων διανύει σήμερα 16 Ιανουαρίου η Γαλλία. Οι αγώνες συνεχίζονται παρά και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για απόσυρση των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού, οι οποίες είχαν πυροδοτήσει τις κινητοποιήσεις.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτηλήνη στις 18:30, πορεία για τον 31χρονο που βρέθηκε κρεμασμένος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια.

-Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στον Έσπερο στην Πάτρα στις 19:00, συγκεντρωση ενάντια στην εμφυλη βια της αστυνομιας.

-Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 9:00, συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 7 κατηγορούμενα μέλη του ΣΣΜ.

-Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 9:30, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του φασίστα Γερμενή.

-Tην Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στην πλ. Μερκούρη στις 18.00, πορεία για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη και εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο.

-Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις 17:30, Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική-Αντιπολεμική συγκέντρωση ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

-Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην πλατεία Κάνιγγος στις 18:30, κάλεσμα σε αντικρατική διαδήλωση.

-Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος στις 11:30, αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στην εθνικιστική συγκέντρωση που έχει καλεστεί.