Δελτίο Αντιπληροφόρησης 26/12/2019

Download here! - Downloads: 56 - Plays: 22

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Στις 18 Δεκεμβρίου, η εισαγγελέας Οικονόμου ζήτησε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά και την απαλλαγή των υπολοίπων 17 φασιστών-κατηγορομέων της δολοφονίας του Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία.

-Στις 19 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μαζική διαμαρτυρία απο περίπου 300 μετανάστες και μετανάστριες στο ΚΥΤ Σάμου. Οι μπάτσοι εμπόδισαν τα άτομα να συνεχίσουν πορεία προς την πόλη ενώ προχώρησαν σε χρήση χημικών.

-Στις 20 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονικη από την ανοιχτή συνέλευση συντονισμού αντικαταλστατικών δράσεων.

-Στις 21 Δεκεμβρίου, καταλήφθηκαν τρία νέα κτήρια στο Βύρωνα.

-Στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συμβολική ανακατάληψη της κατάληψης Έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι απο πλήθος κόσμου. Μετά την συντεταγμέμη αποχώρηση του κόσμου, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του Αμαρουσίου και μέσα στο εμπορικό κέντρο.

-Στις 22 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενάντια στη πατριαρχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, από θυληκότητες που έκαναν περφορμανς το χιλιανό τραγούδι "Un violador en tu camino" (Ένας βιαστής στο δρόμο σου).

-Στις 22 Δεκεμβρίου, πλαισιώθηκαν στα εξάρχεια εκδηλώσεις αντικουλτούρας ενάντια σε καπιταλιστική ανάπτυξη και κράτος, ως απάντηση στη προσπάθεια του δήμου Αθηναίων να πραγματοποιήσει εκδήλωση-βιτρίνα την ίδια μέρα στην πλατεία.

-Στις 23 Δεκεμβρίου, ο Κώστας Σακκάς μέσα απο απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου, κατάφερε να γίνει δεκτό το αίτημα του για μεταγωγή από τις φυλακές Νιγρίτας στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Τέσσερις αλλοδαποί εργάτες έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο σε κτηνοτροφική μονάδα στη Καλύβια Αττικής. Ο θάνατός τους οφείλεται σε αναθυμιάσεις από αυτοσχέδιο μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν. Τα θύματα είναι πακιστανικής καταγωγής και εντοπίστηκαν στο δώμα κτηνοτροφικής μονάδας στην πλατεία Ανθυπολοχαγού Βασιλείου Φιλίππου.

-Περιφρουρήσεις σε εγκαταστάσεις και καταστήματα του ομίλου ΟΤΕ πραγματοποιούν από το πρωί του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι, στα πλαίσια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Με πανό και ανακοινώσεις το ΣΕΤΗΠ και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-value», βρίσκονται έξω τις εγκαταστάσεις στην οδό Αθηνάς καθώς και στα καταστήματα στο Κολωνάκι, στο Ελληνικό και στο Mall. Περιφρουρήσεις πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις και καταστήματα σε όλη τη χώρα.

-Να αποδοθούν οι ευθύνες για το σοβαρό εργατικό ατύχημα εργολαβικού εργαζόμενου που συνέβη πριν μερικές τονίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Ζητά παράλληλα να τον καλύψει το ασφαλιστικό του ταμείο για όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται κλινήρης.

-Επίσης το Σωματείο Χίου ζητά να κηρυχθεί παράνομη η απόλυση εργαζόμενου στην εταιρία «ΜΠΑΛΗΣ ΜΑΝΔΑΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΡΑΣ Ο.Ε.», με μόνο επιχείρημα την συνδικαλιστική του δράση.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Εκκένωση της κατάληψης Έπαβλης Κουβέλου στις 17 Δεκεμβρίου.

-Εκκένωση της κοινότητας καταλήψεων Κουκακίου ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου. Χημικά, προσαγωγές & συλλήψεις. Ακολούθησε κάλεσμα αλληλεγγύης και πορεία γειτονιάς.

-Επίσης, κυκλοφόρησε ενημερωτικό κείμενο από τους συλληφθέντες και συλληφθείσες καταληψίες στις 19 Δεκεμβρίου, ενώ κρατούνταν στη ΓΑΔΑ.

 

ΔΙΕΘΝΗ

-Ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς στη Γερμανία σχετικά με παρελθοντικές δράσεις. Συγκεκριμένα:
    1. Στις 28 Νοέμβρη, αναρχικοί στο Γκέτινγκεν προχώρησαν σε εμπρηστική επίθεση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υπαίτια για καθημερινή καταστολή πολιτών, κακή μεταχείριση και απελάσεις μεταναστών ενώ μέλη της έχουν επιδείξει ρατσιστικές και εθνικιστικές συμπεριφορές.
    2. Εμπρησμός σε 3 φορτηγά της Thyssen Krupp πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο. Η συγκεκριμένη εταιρία εμπλέκεται σε εμπόριο όπλων και συνεργάζεται με τον τουρκικό στρατό, του οποίου η πολιτική είναι αυτή στην οποία αντιτασσόταν η συγκεκριμένη δράση.
    3. Στις 13 Δεκέμβρη στο Βερολίνο κάηκαν πέντε εταιρικά οχήματα και μία κεραία αναμεταδόσεων στις εγκαταστάσεις της Deutsche Telekom και δύο οχήματα μπροστά απ’ την αντιπροσωπεία της Nissan. Η δράση είχε αντιμιλιταριστικό και αντιεμπορευματικό χαρακτήρα.

-Στις 14 Δεκέμβρη, αναρτήθηκαν πανό αλληλεγγύης στα Εξάρχεια, τη Rojava και τον φυλακισμένο Χριστόφορο Κορτέση στο Άμστερνταμ. 

-Στις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τα στέκια της Ελλάδας που καταστέλλονται.

-Την εικοστή δεύτερη μέρα συνεχών κινητοποιήσεων διανύει σήμερα 26 Δεκέμβρη η Γαλλία. Με κέντρα σε όλη τη χώρα, σοβαρούς τραυματισμούς και έντονη καταστολή, οι αγωνιζόμενοι προχωράνε σε παράλυση των συγκοινωνιών στη χώρα δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην κατάληψη Terra Incognita, ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

-Την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 19:30 στα γραφεία Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αθήνα, ανοιχτή σύσκεψη σωματείων.