Δελτίο Αντιπληροφόρησης 11/12/2019

Download here! - Downloads: 60 - Plays: 26

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Tην Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στην Αθάνα μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο τα ΜΑΤ εμποδίζουν την προσέλευση ατόμων στα Εξάρχεια και χωρίς να έχει προγηθεί κάτι και μετα απο εντολή στον ασύρματο “Απομακρύνετε τα άτομα και να προβείτε σε συλλήψεις”, χτυπούν, ξεγυμνώνουν και συλλαμβάνουν όποιο άτομο βρίσκεται στο δρόμο τους.

-Την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της πορείας ξεσπούν συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες με κατασταλτική μανία προχωρούν σε ρίψη χημικών, σε βίαιες προσαγωγές, σε τραυματισμούς ατόμων και σε 7 συλλήψεις, μερικές εκ των οποίων με αναβαθμισμένες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

-Την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις μετά την εξαγγελία του Χρυσοχοϊδη καταλήφθηκε το εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο της πρώην Πολεοδομίας στα Γιάννενα, ενώ εκκενώθηκε λίγο αργότερα μετά από μύνηση του δημάρχου. Τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στο κτήριο και προχώρησαν σε προαγωγές των ατόμων που βρίσκονταν μέσα.

ΔΙΕΘΝΗ

-Στις 5 Δεκέμβρη ξεκίνησε καθολική απεργία στην Γαλλία ενάντια στη μεταρρύθμιση στον συνταξιοδοτικό. Σε μικρές και μεγάλες πόλεις ξεσπούν διαδηλώσεις που διαρκούν έως σήμερα. Ισχυρή κινητοποίηση και παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

-Πανό αλληλεγγύης στις καταλήψεις της Ελλάδας, μετά το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, αναρτήθηκαν σε Κοπεγχάγη και Γένοβα στις 6 Δεκέμβρη.

-Στις 8 Δεκέμβρη και έξι μήνες μετά την πρώτη μαζική κινητοποίηση στους δρόμους, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ στην πρώτη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση των τελευταίων μηνών.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 18.00 στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι πορεία για ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά.

-Το Σάββατο 14 Δεκέμβρη στη 13.00 στην Καμάρα πορεία υπεράσπισης των καταλήψεων.

-Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη στις 15.00 έξω από τις δικαστικές φυλακές Λάρισας συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο.