Δελτίο Αντιπληροφόρησης 21/11/2019

Download here! - Downloads: 35 - Plays: 460

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Την Τριτη 12 Νοεμβρίου εκκενώθηκε η κατάληψη Μπουμουλίνας 42 στα πλαίσια της κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβερνηση. Η κατάληψη φιλοξενούσε 138 μεταναστες. Οι μπάτσοι μετά την εκκένωση ήθελαν να μετάφερουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης έκτος Αθήνων, πράγμα που οι τελευταίοι αρνήθηκαν, παίρνοντας τον δρόμο πίσω για Αθήνα.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Πρακτικές της Χούντας και αναίτια βία από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες, πρίν αλλά κυρίως μετά την πορεία της 17ης Νοέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εξακριβώσεις με face control, προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό, βρισίδια και ξύλο σε όλους, με πολλά άτομα τραυματισμένα. Πραγματοποιήθηκαν 28 συλλήψεις στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη.

 

-Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην περιφρούρηση της πορείας στο Ηράκλειο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, κατά την επιστροφή της στην κατάληψη Ευαγγελισμού. Η περιφρούρηση αμύνθηκε και μπήκε συγκροτημένα στην κατάληψη, όπου καλέστηκε κόσμος για άμεση στήρηξη. Τα 200 περίπου άτομα που συγκεντρώθηκαν πραγματοποίησαν πορεία, ενώ τα ΜΑΤ την περικύκλωσαν στην πλατεία Λιονταριών, κρατώντας την σε ομηρία για πολλή ώρα.

 

-Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου το πρωί, συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας του πανεπηστημίου Κομοτηνής, ξήλωσε ότι βρισκόταν μπροστά από την κατάληψη Utopia A.D. και άφησε σημείωμα στην πόρτα για την εκκένωση του χώρου για να γίνουν εργασίες αναβάθμισης. Την επόμενη μέρα σύντροφοι/ισσες και αλληλέγγυος κόσμος πήραν τον έλεγχο του πανεπιστημίου ελέγχοντας τις εισόδους με σκοπό να εμποδιστούν τα συνεργεία, κάτι που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, ενώ ακολούθησε και παρέμβαση στον Πρύτανη του πανεπιστημίου.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Σε 24ωρη απεργία την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι της Wind, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση συναδελφου τους με μόνη αιτία την ενεργή του δράση στο σωματείο.

 

-Σε 24ωρη απεργία την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου προχώρησαν και οι εργαζόμενοι της "Ανακύκλωσης" Ιωαννίνων, διεκδικώντας την άμεση ανάκληση των τεσσάρων απολύσεων συναδέλφων τους.

 

ΔΙΕΘΝΗ

-Πραξικόπημα στη Βολιβία, από τις 13 Νοεμβρίου, με επακόλουθο βίαιες εκδικητικές ενέργειες ακροδεξιών εναντίον υποστηρικτών του Μοράλες και εναντίον των ιθαγενών κοινοτήτων. Μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις στην πρωτεύουσα Λα Παζ και στη συνοικία της Άλτο.

-Εμπρηστική επίθεση, στις 15 Νοεμβρίου, σε 5 οχήματα της Μetropolitane Milanesi, εταιρείας διαχείρισης του μετρό και μέρους των αστικών δημόσιων συγκοινωνιών στο Μιλάνο. Η ενέργεια έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες μετά από την εκκένωση της κατάληψης Asilo στο Τορίνο, και σε όσους κι όσες αντιμετώπισαν την καταστολή στην Μπαρόνα του Μιλάνο.

-Πρώτη επέτειος των “κίτρινων γιλέκων” στη Γαλλία στις 17 Νοεμβρίου. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση των διαδηλώσεων και κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Μακρόν.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ
 

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 20:00 στην Αραχώβης 42 Συγκέντρωση σχετικά με την παρακολούθηση του πολιτικού χώρου της Ταξικής Αντεπίθεσης από όχημα της "αντί" τρομοκρατικής υπηρεσίας και τα γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ της 18/11/2019

 

Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 11.00 στον Έσπερο (πλ. Γεωργίου) στην Πάτρα Προπαγανδιστική συγκέντρωση ενόψει της πορείας της 25ης Νοέμβρη

Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 12.00 στον Σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι Πορεία αλληλεγγύης στον προφυλακισμένο αναρχικό Χ. Κορτέση

Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 13.00 Ολυμπιάδος κ Αθηνάς στη Θεσσαλονίκη, Μικροφωνική αλληλεγγύης στους μετανάστες

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Παράρτημα (Κορίνθου και Αράτου) στην Πάτρα και στις 18.00 στην Καμάρα στην Θεσσαλονίκη Πορεία ενάντια στην πατριαρχία

Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 10.00 πμ στο Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους Συνέχεια της δίκης της αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12