Δελτίο Αντιπληροφόρησης 29/10/19

Download here! - Downloads: 41 - Plays: 21

ΔΙΕΘΝΗ

-26 Οκτωβρίου: Με νίκη έληξε η απεργιακή κινητοποίηση στην Αμερική, αγώνας 40 ημερών των 50.000 εργατών της General Motors, σχετικά με τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

-Πανεθνική απεργία στην Κολομβία προκήρυξε στις 27 Οκτωβρίου η Κεντρική Ένωση Εργαζομένων ενάντια σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που περιστέλλει δημοκρατικές ελευθερίες στην χώρα. Την απεργία στηρίζουν ενώσεις φοιτητών, ιθαγενών, κλπ.

-Ο Χιλιανός λαός είναι ακόμα στους δρόμους από τις 13 Οκτωβρίου και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει παρά την καθαίρεση όλου του υπουργικού σώματος από τον Πινιέρα, του οποίου την παραίτηση απαιτούν οι διαδηλωτές. Ο στρατιωτικός νόμος παραμένει σε ισχύ με συνεχή και έντονη καταστολή. Αγωνιστές από όλη την Νότια Αμερική μεταβαίνουν στην Χιλή για διεθνή υποστήριξη.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Ανακοινώθηκε η τελική απόφαση του εφετείου για την υπόθεση της Sharareh Khademi την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. Το δικαστήριο αποφάσισε τη μη έκδοσή της στο Ιράν και την άρση της κράτησής της από τις φυλακές Κορυδαλλού.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Το κλείσιμο του καταστήματος των Ιωαννίνων αποφάσισε η Pizza Fan ως απάντηση στους 8 διανομείς που ζήτησαν να πληρωθούν τις υπερωρίες τους, καθώς και τα έξοδα των δίκυκλων – όπως αναφέρεται και στην  εργατική νομοθεσία. Η εταιρία δεν δίστασε να απολύσει 16 εργαζόμενους για να μην καταβάλει όσα οφείλει. Η υπόθεση θα έχει συνέχεια.

-Στις 23 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας πραγματοποίησαν παναττική στάση εργασίας και 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια, ενώ 24ωρη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Πάτρα, Αγρίνιο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λευκάδα.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των πορειών που είχαν καλεστεί από τους φοιτητικούς συλλόγους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μπάτσοι επιτέθηκαν στα μπλογκς με ξύλο και χημικά. Στην Αθήνα υπήρξε σοβαρός τραυματισμός από κρότου-λάμψης σε ευθεία βολή.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για αλληλεγγύη στα μέλη που δικάζονται για την δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς.

-Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη στις 18.00 καλείται συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο για το προσφυγικό.

-Στις 31 Οκτώβρη και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί πορεία γειτονιάς σε αλληλεγγύη στην κατάληψη στέγης προσφύγων/μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26. Το κάλεσμα κάνουν συλλογικότητες και καταλήψεις της πόλης. Αφετηρία το κτήριο της κατάληψης.

-Σε Πανελλαδικό κάλεσμα αλληλεγγύης στον Χιλιανό λαό προχωρά η Συνέλευση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής. Στις 31 Οκτώβρη και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και μικροφωνική στα Προπύλαια. Στις 01 Νοέμβρη καλείται συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Χιλής στις 18.00.

-Σε πορεία αλληλεγγύης σε μετανάστες/μετανάστριες και στους χώρους αγώνα, ενάντια σε κράτος και καπιταλιστική ανάπτυξη καλεί η συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών-προσφύγων και αλληλέγγυων στις 02 Νοέμβρη στην πλατεία Βικτώριας στις 12.00.