Δελτίο Αντιπληροφόρησης 24/10/19

Download here! - Downloads: 46 - Plays: 26

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ 

-Την Δευτέρα 14.10 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ιρανή Sharareh Khademι έξω από την πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

-Την Τρίτη 15.10 διάφορες συλλογικόηττες συμμετείχαν στην συγκέντρωση του Αρείου Πάγου όπου εξετάζονταν το αίτημα για την έκδοση στο Ιράν της Sharareh Khademi. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια, αναρτήθηκαν πανό.

-Την Πέμπτη στις 17.10 πραγατοποιήθηκε παρέμβαση στο τούρκικο προξενείο ως ένδειξη αλληλεγγύης στην ροζαβα απο ΕΠΘ και Ρουβίκωνα

-Την Πέμπτη 17.10 πετάχτηκαν τρικάκια σε λύκεια –κάποια από τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη τις προηγούμενες μέρες – της Καλαμαριάς, του Ντεπώ, της Ανάληψης, του Φάληρου, της Τούμπας και της Χαριλάου. Επιπλέον στο 15ο ΕΠΑΛ του συγκροτήματος του Ευκλείδη μοιράστηκαν κείμενα και αναρτήθηκε πανό. Στο συγκεκριμένο σχολείο, στις αρχές του Οκτώβρη όπου τελούσε υπό κατάληψη, εισέβαλαν μπάτσοι και κυνήγησαν μαθητές.  

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Την Πέμπτη 17.10 έγινε η δική των 6 συλληφθέντων/ισσων από την παρέμβαση στο ραδιόφωνο Αθήνα 9.84. Ορίστηκε ποινή 8 κ 10 μηνών με 3 χρόνια αναστολή για τα άτομα κάτω κ άνω των 25 αντίστοιχα αλλά Ασκήθηκε έφεση. η δική της ανήλικης έχει οριστεί για το 2020.

-Την Πέμπτη 17.10 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην πολεοδομία Θεσσαλονίκης σχετικά με την πρόσϕατη προσπάθεια εισβολής σε κατειλλημένα σπίτια στην περιοχή της Ανω Πόλης ώστε να γίνουν οι κατάλληλες μετρήσεις για την κατεδάϕισή τους.

-Την Πέμπτη 17.10 συνολικά 22 μέλη της ΕΠΘ, του Ρουβίκωνα και της Pueblo συνελήθϕησαν επειτα από παρεμβάσεις στο Τούρκικο προξενείο το πρωί και στα γραϕεια της turkish airlines το απόγευμα, με κατηγορίες διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια. Έπειτα από μια μέρα κράτησης, ορίστηκαν οι δίκες στις 30.10 για τους απογευματινούς και στις 31.10 για τους πρωινούς.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

– Την Τρίτη 15/10 τρείς υπάλληλοι στη διεύθυνση του ΟΠΑΠ παραιτήθηκαν έπειτα από πιέσεις και εκβιασμούς από τους διευθυντές τους. Το σωματείο καταγγέλει τη στάση της διεύθυνσης προσωπικού που δεν ενημέρωσε για τις επικείμενες ''αλλαγές'.

 – Σε καταγγελία στην προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Documento  ύστερα από τις απολύσεις, τους εκβιασμούς, τη στοχοποίηση των συνδικαλιστικών διαδικασιών και την γενικότερη στάση του εκδότη της, Κώστα Βαξεβάνη.

 

ΔΙΕΘΝΗ

-Οι διαδηλώσεις στη Χιλή, που ξεκίνησαν με αφορμή μια αύξηση του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζονται.Με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει πλέον τους 18, οι δυνάμεις του στρατού αντιμετωπίζουν με χαρακτηριστική βία τους διαδηλωτές, προσπαθώντας να επιβάλουν την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει τις νυχτερινές ώρες από το Σάββατο.

-Δεκάδες  χιλιάδες πολίτες στον Λίβανο συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους της χώρας για έκτη συνεχόμενη μέρα. Πραγματοποιούν μια ακόμα γενική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Παρασκευή 25/10 στις 17:00 στη πλατεία Αγίου Παντελεήμονα συγκέντρωση-μικροφωνική σε αλληλεγγύη με τους μετανάστες και τις μετανάστριες, με τους χώρους αγώνα, ενάντια σε κράτος και καπιταλιστική ανάπτυξη.

-Το Σάββατο 26/10 στις 12:00 στη πλατεία Αγοράς Χανίων πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, στους αυτοργανωμένους χώρους, στις μετανάστριες από τη συνέλευση αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών.