Δελτίο Αντιπληροφόρησης 17/10/2019

Download here! - Downloads: 53 - Plays: 19

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 17/10/2019

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-To Σαββατο 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονική αντιπολεμική πορεία απο Κουρδους, τούρκους και αλληλέγγυους για τον πόλεμο στη βόρεια Συρία.

-Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηε πορεία ενάντια στα αιολικά πάρκα στα Άγραφα απο διάφορες συλλογικότητες και συνελευσεις. Η πορεία μαζεψε αρκετό κόσμο ενώ δεν έλλειψε η παρουσία των μπάτσων καθ'όλη τη διάρκεια της.

-Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ξέσπασε πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου με αποτέλεσμα να αναγκαστούν εκατοντάδες μετανάστες να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό προκειμένου να σωθούν και να καταφέρουν να διανυκτερεύσουν κάπου με ασφάλεια.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

-Επίθεση στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ ΑΕ πραγματοποίθηκε από τον Ρουβίκωνα στις 6 Οκτωβρίου, με αφορμή το εργατικό ατύχημα-δολοφονία 36χρονου στις 11 Ιουλίου 2019.

-Απεργία και συγκέντρωση στα γραφεία της ΝΟΚΙΑ πραγματοποιήθηκε απο το σωματείο των εργαζομένων της εταιρίας στις 9 Οκτωβρίου, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης για 40 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2019.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπληροφόρησης στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και κατά τη διάρκεια της παρέμβασης δυνάμεις των ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ προέβησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσσες βρίσκεται και μια ανήλικη μαθήτρια.

-Ένταλμα από την Interpol εκδόθηκε για την Sharareh Khademi η οποία βρίσκεται έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού, εκδιωγμενη απ το ιρανικό καθεστώς. Στις 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της αίτησής της για μη-έκδοση, με θετική κατάληξη, ενώ η τελική απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

-Στις 12 Οκτωβρίου η Ομάδα ενάντια στην πατριαρχια πραγματοποίησε συγκέντρωση στα Εξάρχεια καταγγέλοντας την αστυνομική βια και το σεξιστικό χαρακτήρα που την αντοπροσωπευει.

 

-Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στα Εξάρχεια η καταλήψη στέγης μεταναστ(ρι)ων Όνειρο στην Σπύρου Τρικούπη και άλλη μια κατάληψη στην διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού εκκενώθηκαν από μπάτσους.

ΔΙΕΘΝΗ

-Στις 4 Οκτωβρίου καταστραφηκαν 6 κάμερες παρακολούθησης στους δρόμους του Saint-Jean-du-Gard στη Γαλλία.

-Στις 4 Οκτωβρίου, μηχάνημα της εταιρείας Eurovia κάηκε στην πλατεία Arago της Τουλούζης. Ο εμπρησμός αποτελεί κίνηση ενάντια στο gentrification της περιοχής. Η εν λόγω εταιρεία έχει αναλάβει το πρότζεκτ "TESO", που έχει σκοπό τον "εξευμενισμό" και την "τουριστική ανάπτυξη" της πόλης.

-Σχετικά με την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία-Ροζάβα: Στις 9 Οκτωβρίου ξεκίνησε η έφοδος τουρκικών στρατευμάτων στα απελευθερωμενα εδάφη της ΒΑ Συρίας. Οι μάχες σκληρές, οι βομβαρδισμοί συνεχείς. Οι ΜΚΟ ήδη από τις 10 Οκτωβρίου έχουν αρχίσει να απομακρύνουν τα πρόσωπα τους από τις περιοχές. Οι επιθέσεις φαίνεται να εστιάζουν συχνά σε αμαχο πληθυσμό, μιας και στόχοι είναι πολλές φορές νοσοκομεία, κέντρα ύδρευσης και πετρελαϊκές υποδομές. Εκμεταλλευομενοι την έκρυθμη κατάσταση, ο ISIS και άλλες ομάδες τζιχαντιστών, τάσσονται στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων επιχειρώντας εδραίωση της παρουσίας τους και απόκτηση εξουσίας. Στις 13 Οκτωβρίου, οι Κούρδοι μαχητές συμφώνησαν με τον Μπασάρ αλ Άσαντ, ώστε να έχουν την υποστήριξη του συριακού στρατού.

-Στις 14 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση του Εκουαδόρ πήρε πίσω τα μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για δάνειο από το ΔΝΤ, μετά το δωδεκαήμερο μαζικών κινητοποιήσεων του κινήματος anti-IMF (ενάντια στο ΔΝΤ). Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, 7 άνθρωποι δολοφονίθηκαν στις συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ 1.340 τραυματίστηκαν και 1.152 προσήχθησαν ή συνελήφθησαν.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ
 

-Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 11:00, καλείται πορεία στο Παράρτημα (Κορίνθου και Αράτου, Πάτρα), ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.