Δελτίο Αντιπληροφόρησης 03/10/2019

Download here! - Downloads: 48 - Plays: 19

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 03/10/2019

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Το Σάββατο στις 28/09 ντόπιοι από τον Πλατανιστό και την Κάρυστο σταματήσανε συμβολικά (λόγω περιορισμένης δυναμικής) για λίγη ώρα τα έργα διάνοιξης δρόμων πάνω στα βουνά, δηλώνοντας την εναντίωσή τους στις ανεμογεννήτριες.

 

Την Κυριακή 29/09 η Faride Tajik, 49 ετών από το Αφγανιστάν κάηκε ζωντανή στη Μόρια. Άλλοι μετάναστες και μεταναστριες έσωσαν το μωρό της από το επονομαζόμενο ως σπίτι που ζούσε, καθώς αυτό είχε αρπάξει φωτιά εξαιτίας της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι μετάναστες παρέδωσαν το σώμα της νεκρής γυναίκας στις αρχές. Άλλοι προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φωτιά έκοψαν το φράχτη για να σώσουν τις ζωές τους. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα προκειμένου να σταματήσει την εξέγερση. περίπου 200 γυναίκες αιτούσες άσυλο πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο δρόμο, 300 μέτρα από την είσοδο του καταυλισμού.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Για τις 24/09 είχε προκυρηχθεί Γενική Απεργία και έλαβαν χώρα απεργιακές πορείες και συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της επικράτειας.
 

Στις 27/04/19 η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, πραγματοποίησε παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Jumbo ΑΕ, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας.
 

Στις 27/04 έχασε τη ζωή του εναερίτης ηλεκτρολόγος εργαζόμενος της ΔΕΗ, πατέρας 2 παιδιών. Αυτή η εργατική δολοφονία, έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες που γίνονται εξαιτίας των άθλιων συνθηκών εργασίας στον κλάδο αλλά και πολλούς άλλους.

 

ΔΙΕΘΝΗ

 

Το βράδυ της Τρίτης 17/9 στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε εμπρησμός δύο οχημάτων σε, ενός με διπλοματική πινακίδα και μίας porsche, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Ιταλούς αναρχικούς, που καταδικάστηκαν ως αποτέλεσμα της Επιχείρησης Scripta Manent και βρίσκονται έγκλειστοι για 3 χρόνια.

 

Από το ξημέρωμα της 20ης Σεπτεμβρίου μια κατασταλτική επιχείρηση έλαβε χώρα σε διάφορες ιταλικές πόλεις κατά την οποία δόθηκαν 14 περιορίστηκοι όροι, εκ των οποίων τρεις προφυλακίσεις και 11 απαγορεύσεις παρουσίας στην πόλη του Τορίνο. Οι κατηγορίες αφορούν την πορεία της 9 Φλεβάρη στο Τορίνο, μια πορεια απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης Ασιλο.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Την Παρασκευή 04/10 αναρχικες συλλογικότητες και καταλήψεις καλούν σε συγκέντρωση στις 18.00 στην πλατεία Εξαρχείων (Αθήνα) ενάντια στην κρατική καταστολή.

Την Κυριακή 06/10 η Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Γ. Δημητράκη στις 15.30 στις φυλακές Δομοκού. Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντωση στις 11.00 στα Εξάρχεια (Κάτω Πολυτεχνείο).