Δελτίο Αντιπληροφόρησης 08/05/2019

Download here! - Downloads: 64 - Plays: 16

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 06/05/2019

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Μαζική εκκένωση των καταλήψεων στέγασης προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών Azadi & New Babylon στις 11/4 και των Clandestina & Cyclope στις 18/4 από ένα στρατό μπάτσων. Αργότερα δημιουργήθηκε ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις, η οποία κατέλαβε το κτίριο Γκίνη στο πολυτεχνείο.

 

Το Σάββατο 4 Μαΐου στις 13:00 έγινε μικροφωνική-συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Δημήτρη Δημτσιάδη στη συμβολή Γρηγορίου Ε' & Δελφών στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Λάρισα τη Δευτέρα 6 Μαΐου έγινε εκδήλωση-συζήτηση για την επιλογή της ολικής άρνησης στράτευσης. Την Τρίτη 7 Μαΐου στις 9 το πρωΐ πραγματοποιήθηκε η δίκη του Δ. Δημτσιάδη στο στρατοδικείο Λάρισας, όπου ήταν καλεσμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης από τη Συλλογικότητα Αναρχικών από τα ανατολικά, την πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τη Λάρισα, και ολικούς αρνητές στράτευσης από τα Γιάννενα.

 

Ανακατάληψη στη Μπουμπουλίνας 42 και κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης από την Αυτοοργανωμένη Κοινότητα Καταληψιών, Μεταναστών/τριών και Διεθνιστών Συντροφισσών/ων έγινε στις 3 Μαΐου. Όπως αναφέρουν σε κείμενό τους: "Εμείς, ντόπιοι, μετανάστες, αλληλέγγυοι, καταληψίες, αντιλαμβανόμαστε ότι οι απαντήσεις μας πρέπει να δοθούν από κοινού. Ότι κάθε αυτοοργανωμένη δομή που περνάει στα χέρια του κράτους είναι μια πληγή για όλους και όλες μας. Όμως ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία και αυτόν τον αγώνα αποφασίσαμε να στεγάσουμε ανακαταλαμβάνοντας κομμάτι από το 'χαμένο' έδαφος, αυτό της Μπουμπουλίνας 42."

 

Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας έπειτα από την εκ νέου στέρηση της άδειας που δικαιούται έγινε το Σάββατο 4 Μαΐου στο σταθμό μετρό Συντάγματος, ενώ την Τρίτη 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν πορείες αλληλεγγύης σε Αθήνα και Πάτρα.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Το Σάββατο 20/4 πραγματοποιήθηκε απ'τη συλλογικότητα ρουβικωνας παρέμβαση στην Bershka Α.Ε που υπάγεται στον όμιλο Inditex με αφορμή την καταγγελία μιας εργαζόμενης για την «τραμπούκικη» συμπεριφορά της εταιρείας απέναντι της.

Την Πέμπτη 18 Απρίλη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην περιοχή των δικαστηρίων με αφορμή πληροφορίες που λήφθηκαν σχετικά με επικείμενη εκκένωση της κατάληψης 111. Ομάδα 25 ατόμων εισήλθε στο κτίριο και αφού πέταξε τρικάκια, έστειλε φαξ στα διοικητικά γραφεία του ΕΦΚΑ στην αθήνα με το κείμενο της κατάληψης.

Το Σαββάτου 20 Απριλίου  μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα 40 πρόσφυγες από τους περίπου 60 που είχαν κατασκηνώσει από την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος μετά την εκκένωση από την αστυνομία της κατάληψης Clandestina στα Εξάρχεια όπου έμεναν.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Την Πέμπτη 9 Μάη στις 9:00, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των 120 συλληφθέντων μεταναστ(ρι)ών και αλληλέγγυων, στα δικαστήρια Μυτιλήνης.

Την Πέμπτη 9 Μάη στις 20:30, συγκέντρωση τροφίμων για το Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων Προσφύγων στο Λαύριο, στα γραφεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων (Λόντου 6 και Μεσολογγίου, 2ος όροφος, Εξάρχεια).

Την Παρασκευή 10 Μάη στις 18:00, αντιφασιστική πορεία, στην πλατεία Σαπφούς (Μυτιλήνη).