Δελτίο Αντιπληροφόρησης 16/04/2019

Download here! - Downloads: 73 - Plays: 14

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 16/04/2019

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Εκκενώθηκαν στις 11 Απριλίου γύρω στις 6 και 10 το πρωΐ, δύο καταλήψεις που στέγαζαν μετανάστ(ρι)ες στα Εξάρχεια, οι New Babylon & Azadi. Πράσινοι, μπλέδες, αντιτρο, οπκε, καπελάκιδες κι ασφαλίτες είχαν αποκλείσει την περιοχή, ενώ τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης έπαιξαν το γνωστό τους παιχνίδι πρόκλησης τρόμου με συνεπικουρούντες μαγαζάτορες και θαμώνες από κατάστημα της περιοχής. Αλληλεγγύη στους/στις μετανάστες/μετανάστριες.

 

 

 

Άμεση απελευθέρωση των 9 τούρκων και κούρδων πολιτικών κρατουμένων ζητούσε το Ταμείο Αλληλεγγύης Διωκόμενων και Φυλακισμένων Αγωνιστών στις 13 Απριλίου, οι οποίοι συνελήφθησαν, κακοποιήθηκαν και φυλακίστηκαν με την κατηγορία ότι είναι μέλη του DHKP-C κατόπιν απαίτησης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, στις 28 Νοεμβρίου 2017. Επόμενη δικάσιμος Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στις 9 το πρωΐ, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.  

 

 

Σε προσαγωγές μελών της συλλογικότητας που μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία έπειτα από παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο εξωτερικών στις 10 Απριλίου 2019 το απόγευμα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους 9 φυλακισμένους από το ελληνικό κράτος τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες. 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Πανελλαδική μέρα απεργίας των εργαζομένων με μηχανάκι είχε οριστεί η Πέμπτη 11 Απρίλη. Πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και μοτοπορείες με μεγάλη συμμετοχή σε πολλές πόλεις με κύρια αιτήματα των απεργών την παροχή εταιρικού δικύκλου και μέσων ατομικής προστασίας, την κατοχύρωση βαρέων-ανθυγιεινών ενσήμων και την αναγνώριση ενιαίας ειδικότητας.

 

Την ίδια μέρα διανομέας χτυπήθηκε από αυτοκίνητο όταν προσπάθησε να διασχίσει τη λεωφόρο Μεσογείων στην διασταύρωση Μεσογείων και Αγίας Τριάδος. Έχασε τη ζωή του την επόμενη μέρα. 

 

Στις 11 Απρίλη 41χρονος Γεωργιανός τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα κατά την ανακαίνιση ξενοδοχείου στον Πρώταρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμμοχώστου με πολλαπλά τραύματα όπου διασωληνώθηκε. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη και η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα επιθεώρησης εργασίας. 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Την Τετάρτη 10.4 στα πλαίσια της διεθνούς μέρας αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας πραγματοποιήθηκαν μικροφωνικές και αναρτήσεις πανό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Καβάλα.

 

Την Παρασκευή 12.4 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πορεία ενάντια στον Νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Καλέστηκε από ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ και συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, από τους φοιτητικούς συλλόγους, αναρχικοί/ες φοιτητ(ρι)ές, ενώ υπήρχε και μπλοκ της πρωτοβουλίας Συντονιστικού Σχολείων και Μαθητ(ρι)ών.

 

Την Παρασκευή 12.4 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό, αφίσες και τρικάκια στην περιχοή των Πετραλώνων ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό και τον πόλεμο, εν όψει του καλέσματος για τις 20 Απρίλη.

 

Το Σάββατο 13.4 στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκαν αντιμιλιταριστικές/αντιπολεμικές πορείες στην Αλεξανδρούπολη, η οποία αριθμούσε περίπου 150 άτομα και είχε δυνατό παλμό, στα Χανιά για τη βάση της Σούδας και στην Πάτρα για τη βάση της Αράξου όπου μετά την πορεία που αριθμούσε 100 άτομα, πραγματοποιήθηκε επίθεση με πέτρες και μπουκάλια στους μπάτσους που φυλούσαν τη βάση. Στη Λάρισα η πορεία δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά πραγματοποιήθηκε μικροφωνική, μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια. Στο Βόλο πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με τρικάκια και σπρέι σε όλη την πόλη.

 

ΔΙΕΘΝΗ

 

Ο αμερικανός διοικητής της Νότιας Κορέας Craig S. Faller ισχυρίζεται  ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιτεθούν στη Βενεζουέλα μέχρι το τέλος  του έτους εφόσον ο Μαδούρο συνεχίζει να είναι στην εξουσία και ότι  

περιμένουν τις οδηγίες του Donald Trump. Δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζουν  μια κατάσταση συγκρίσιμη με τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία. Ταυτόχρονα, ανησυχώντας για την επιρροή της Κίνας, της Ρωσίας και της  

Κούβας στο νότιο ημισφαίριο, ο John Bolton, εθνικός σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ, δήλωσε ότι "οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν τη Βενεζουέλα να βρεθεί κάτω από την εξουσία των ξένων δυνάμεων", υπαινισσόμενος δηλαδη ότι οι ΗΠΑ κατέχουν τη Λατινική Αμερική. Οι αριστερές και επαναστατικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα και στην γύρω περιοχή προετοιμάζονται για ενδεχόμενες συγκρούσεις.

Το Σάββατο 13/04/19, στη Βενεζουέλα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Καράκας για να καταγγείλουν το πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ πριν δεκαεπτά χρόνια. Οι εορτασμοί της Ημέρας της Μηλιάς ήταν μια σαφής απάντηση στην επιθετικότητα των ΗΠΑ.

 

Στις 11/04/19 κορυφώθηκαν οι πολύμηνες διαδηλώσεις στο Σουδάν με την υποστήριξη του στρατού στους διαδηλωτές και την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος του Omar al-Bashir. Στις 13/04 /19 ανακυρίχτηκε  δεκαμελές στρατιωτικό συμβουλείο μετάβασης σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, με μέλη του άτομα που ήταν σε καίριες θέσεις του προηγούμενου καθεστώτος. Το συμβούλιο αυτό έχει την υποστήριξη των γειτονικών χωρών. Την ίδια μέρα σε ανακοίνωση του ο υπουργός άμυνας και στρατιωτικός Abdel Fattah al-Burhan διακήρυξε απαγορευση κυκλοφορίας, απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, τρίμηνη διακήρυξη της χώρας σε κατάσταση κυνδινου (ή αλλιώς στρατιωτικού νόμου), δημοκρατικές εκλογές σε 2 χρόνια και την ανακύριξη του νέου διευθυντή μυστικών υπηρεσιών. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με αίτημα την δημιουργία ενός νέου συμβουλίου μετάβασης που θα αποτελείται από πολίτες και θα έχει την υποστήριξη του στρατού. Η μεγαλύτερη οργάνωση που καλεί σε διαδηλώσεις είναι η Sudanese Professionals Association, η οποία είναι μια σύμπραξη πολλών επιφανών επαγγελματικών ενώσεων και συνδικάτων.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Την Τετάρτη 17/04 στις 9:00μμ στην Αθήνα μαζική παρουσία στη δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν στο Εφετείο.

 

Την Πέμπτη 18/04 στις 8:30 μμ στην Αθήνα Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Εφετείο για τα 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, προσυγκέντρωση στον Σταθμός Μετρό Αμπελοκήπων.

 

Την Παρασκευή 19/4 στις 09:00, στην Αθήνα συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μονομελές εφετείο κακουργημάτων (είσοδος από Λουκάρεως) για τη δίκη συλληφθέντων της κατειλημμένης ΓΣΕΕ.

Την Παρασκευή 19/4 στις 18:00μμ στην πλατεία εξαρχείων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Σάββατο 20/4 στις 11:30πμ συγκέντρωση στην Πετρούπολη στην πλατεία Ηρώ για το ΧΥΤΑ φυλής και για την καύση σκουπιδιών.

 

Το Σάββατο 20/4 στις 12:00μμ στην Αθήνα πορεία ενάντια στον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο και την "ειρήνη" στο σταθμό ΗΣΑΠ στο μοναστηράκι.

 

Την Δευτέρα 22/04 στις 11.00μμ  στην Θεσσαλονίκη Τσιμισκή με Αγ. Σοφίας, κινητοποίηση για το δώρο Πάσχα απο το δίκτυο άνεργων επισφαλώς εργαζομένων.