Δελτίο Αντιπληροφόρησης 18/03/2019

Download here! - Downloads: 66 - Plays: 16

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 18/03/2019

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Η συλλογικότητα σναρχικών απο τα ανατολικά προχώρησε στις 15/3 σε παρέμβαση και ανάρτηση πανό σε μονάδα διανομής της Εταιρίας Lafarge ΑΓΕΤ Ηρακλής στον Δενδροπόταμο, ως αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Βόλου. 

 

Στα Βίλια Αττικής στις 15/3 ομάδα περίπου 100 ατόμων επιτέθηκαν σε πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά στην περιοχή, πετώντας πέτρες και αντικείμενα στο ξενοδοχείο που στεγάζονταν, μπροστά στα μάτια των μπάτσων.

 

Το βράδυ της 15/3 έγινε αντισεξιστική περιπολία απο θηλυκότητες στα Εξάρχεια ως απάντηση σε περιστατικά έμφυλης και σεξουαλικής βίας στην περιοχή.

 

Επίθεση με μπογιές έκανε τα ξημερώματα της 17/3 η συλλογικότητα Ρουβίκωνας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενάντια στις σχεδιαζόμενες εξορύξεις πετρελαίου στην Ελλάδα. 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στην Λεμεσό, ο 24χρονος Χρίστος Αρτεμίου ενεπλάκη σε δυστύχημα καθώς οδηγούσε με το μηχανάκι του προς την δουλειά του. Έχασε την ζωή του αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

 

Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου σε ιδιωτικό ναυπηγείο στο Πέραμα, 55χρονος εργάτης  από την Αλβανία ενώ βρισκόταν στο 3ο επίπεδο πλοίου, το οποίο έβαφε, σύμφωνα με το λιμενικό, γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος από τα 5 μέτρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται. 

 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων έκρινε ένοχους, τρεις από τους επτά κατηγορούμενους, αναφορικά με το εργατικό δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2013, με θύμα έναν 37χρονο εργάτη, στο Ακρωτήρι Χανίων. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στην οποία γίνονταν οι εργασίες, ο χειριστής της πρέσας και ο μηχανικός, δικάστηκαν με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, ο καθένας. 

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Κατέρρευσε το κατηγορητήριο στη δίκη των 9 Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών. Αθώοι όλοι οι Τούρκοι και Κούρδοι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και για τις επιμέρους τρομοκρατικές πράξεις του 187Α. Ένοχοι οι 6 από αυτούς για την πλημμεληματική μορφή της απλής οπλοκατοχής. Αθώοι όλων των κατηγοριών τρεις κατηγορουμενοι.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Την Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 10:00, συνεχίζεται το εφετείο για τις επιθέσεις της ΣΠΦ, στα δικαστήρια Κορυδαλλού.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 10:30, απεργιακή συγκέντρωση, Αγίας Σοφίας με Εγνατία (Θεσσαλονίκη), από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ).

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προάσπιση του μητροπολιτικού πάρκου Γουδή, στο πάρκο Χωροφυλακής (Λ. Μεσογείων, Αθήνα), από την Επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Γουδή.